Μαζί για τον Βόλο: Το μαύρο θα στιγματίζει τη δημοτική αρχή

Η δημοτική κίνηση «Μαζί για τον Βόλο» με αφορμή τα χθεσινά έκτροπα στο δημοτικο συμβούλιο Βόλου εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:  Η χθεσινή ...Η δημοτική κίνηση «Μαζί για τον Βόλο» με αφορμή τα χθεσινά έκτροπα στο δημοτικο συμβούλιο Βόλου εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: 

Η χθεσινή διακοπή συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου  με αποκλειστική ευθύνη του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μουλά και της Δημοτικής Αρχής συνολικά, είναι ακόμα ένα φασιστικό στιγμιότυπο στην ταινία που παρακολουθούν οι Δημότες  εδώ και τριάμισι χρόνια στον κινηματογράφο της πλατείας Ρήγα Φεραίου. Μόνο που δεν είναι πια κωμωδία αλλά τραγωδία το γεγονός πως ο Δημότης δεν έχει το δικαίωμα να εκφράσει την άποψή του και να πάρει τον λόγο για δυο λεπτά και για μείζονα ζητήματαπου τον αφορούν άμεσα, όπως αυτό της διαχείρισης των απορριμμάτων και της παραγωγής SRF από τον Δήμο Βόλου. Κι όλα αυτά μέσα στον ναό της Δημοκρατίας της πόλης μας.

Ο χώρος του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν πάντα ο χώρος όλων των δημοτών και διαχρονικά όποια συλλογικότητα, φορέας ή ομάδα ανθρώπων, είχε τη δυνατότητα, πολιτισμένα και ειρηνικά, να ζητάει τονλόγο χωρίς κανέναν πρόβλημα. Για πιά παρακώληση τουΔημοτικού Συμβουλίου μας μιλάει η Δημοτική Αρχή; Όταν φαντάροι ζητάγανε το λόγο στο ΔημοτικόΣυμβούλιο και το διακόπτανε, όταν επανειλημμέναάνθρωπος που βρίσκεται σε αργία προσβάλει και βωμολοχεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, όταν απίθανοιτύποι εκτός Δημοτικού Συμβουλίου έχουν πάρει το λόγο για να λιβανίσουν το έργο της Δημοτικής Αρχής, εκεί δεν υπήρχε πρόβλημα για τους «Δημοκράτες» της πλατείας Ρήγα Φεραίου;

Και σαν να μην έφτανε η ανάλγητη και η ψευτοαυτοκρατορική στάση του κ. Μουλά ως Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου ήρθε και η ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής να μας υπενθυμίσει πως ο φασιστικός της προσανατολισμός πάει χέρι-χέρι  με το ψέμα, την διαστρέβλωση, την παραπληροφόρηση και την παραποίηση της πραγματικότητας. Αδιάψευστο τεκμήριο είναι  το γεγονός πως το φασιστικό μαύρο που έπεσε στο Δημαρχείο έπεσε μετά τη διακοπή της συνεδρίασης και όχι πριν. Και φυσικά ο γενικός διακόπτης κατέβηκε από τα συνήθη «ύποπτα»  χέρια που αφενός γνωρίζουν πολύ καλά σε ποιο σημείο του Δημαρχείου αυτός βρίσκεται αλλά και έχουν εθιστεί να λειτουργούν χρόνια τώρα  προσωπικά, εσχάτως και πολιτικά, στα σκοτάδια. Κι όσο για την παραπαίουσα και άβουλη ομαδούλα της «ηγεσίας» της πλατείας Ρήγα Φεραίου ένα έχουμε να υπενθυμίσουμε. Διαχρονικά ο καρπός της σχέσης του φασισμού με την γελοιότητα ήταν η πολιτική καρικατούρα.

Πάντως δεν ικανοποιήθηκε η επιθυμία της Δημοτικής Αρχής, ούτε υλοποιήθηκε ο στόχος της που ήταν να αποχωρήσουν οι μειοψηφίες και να περάσουν όλα τα θέματα στα γρήγορα και στα σκοτάδια. Κι ίσως γι’ αυτό να μπερδεύτηκαν κι έσβησαν πολύ νωρίς τα φώτα ενώ οι μειοψηφίες κι οι πολίτες ήταν μέσα στην αίθουσα συνεδρίασης.

Η αλλεργία τους σε οποιαδήποτε έκφραση άλλης άποψης φαίνεται από το γεγονός της μνησικακίας που επιδεικνύει το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου. Πριν από λίγη ώρα συνελήφθησαν και οδηγούνται στο αυτόφωρο, δυο συμπολίτες μας, μετά από μήνυση που υπέβαλε ο κ. Μουλάς, δείχνοντας έτσι το πως αντιλαμβάνονται τη Δημοκρατία και την Δημόσια Διοίκηση αυτοί που κουνάν το δάχτυλο σε όλους τους υπόλοιπους. Το κατέβασμα του διακόπτη και το μαύρο στο Δημοτικό Συμβούλιο θα τους στιγματίζει για πάντα.

Related

ΒΟΛΟΣ 6085680460694642920

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item