Δήλωση του Αλ. Μεϊκόπουλου για τα 74 χρόνια από το ολοκαύτωμα στη Δράκεια Πηλίου

"74 χρόνια συμπληρώνονται φέτος στις 18 Δεκεμβρίου, από την ημέρα που τα κατοχικά Γερμανικά στρατεύματα αιματοκύλισαν το μαρτυρικό...


"74 χρόνια συμπληρώνονται φέτος στις 18 Δεκεμβρίου, από την ημέρα που τα κατοχικά Γερμανικά στρατεύματα αιματοκύλισαν το μαρτυρικό χωριό της Δράκειας Πηλίου παίρνοντας εκδίκηση από τους Έλληνες αντάρτες για τον μεγάλο αντιφασιστικό και απελευθερωτικό αγώνα που έδωσε η Δράκεια αλλά και ολόκληρη η χώρα και ο ελληνικός λαός. 
Σήμερα αποδίδουμε φόρο τιμής στους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και τα αθώα θύματα της Γερμανικής Κατοχής και υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στη μνήμη αλλά και τη δικαίωση όλων όσων αγωνίστηκαν για το ιδανικό της Ελευθερίας και την υπέρτατη αξία της ζωής. Αντιστεκόμαστε στην λήθη και κρατάμε ζωντανή στη μνήμη μας την θυσία τους. 

Η θλιβερή αυτή επέτειος δεν συνιστά μόνο ένδειξη τιμής και σεβασμού στους ήρωες που θυσιάστηκαν. Αποτελεί ερέθισμα επαγρύπνησης όλων μας προκειμένου να μην βιώσουμε ξανά τη φρίκη του ναζισμού και του φασισμού και να απομονώσουμε τους σύγχρονους υμνητές του, που επιχειρούν να σπείρουν τον φόβο και τον διχασμό. Όλοι μας, οι κοινωνίες, τα κράτη και οι απλοί πολίτες, οφείλουμε να θωρακίσουμε την πίστη στις αρχές της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας διασφαλίζοντας ότι δεν θα ζήσουν ποτέ παρόμοιες καταστάσεις οι επόμενες γενιές."

Related

ΜΑΓΝΗΣΙΑ 1610952036696980350

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item