Το 8ο Γυμνάσιο Βόλου στο 4ο Φεστιβάλ Ρομποτικής

Για τρίτη συνεχή χρονιά το εργαστήρι Ρομποτικής του 8ου Γυμνασίου Βόλου δηλώνει το παρών σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες και διοργανώσε...


Για τρίτη συνεχή χρονιά το εργαστήρι Ρομποτικής του 8ου Γυμνασίου Βόλου δηλώνει το παρών σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες και διοργανώσεις, συμμετέχοντας στο 4º Mαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής. Το Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής (ΜΦΡ) αποτελεί μία πρωτοβουλία του Πειραματικού Γυμνασίου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με τη συνεργασία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, των Σχολικών Συμβούλων Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, της  Δ/νσης Β/θμιας Εκπ/σης Δ. Θεσσαλονίκης, του Δήμου Νεάπολης-Συκεών.
Κύριοι παιδαγωγικοί στόχοι της διοργάνωσης είναι η ενθάρρυνση των μαθητών στην ενασχόληση με την κατασκευή και τον προγραμματισμό αυτοσχέδιων ρομποτικών κατασκευών, στην ομαδική εργασία, στην ανάληψη πρωτοβουλιών, την καινοτομία και την ευρεσιτεχνία, μέσα από την αποκαλυπτική μάθηση. Οι ομάδες του σχολείου, θα συμμετάσχουν στο αγωνιστικό μέρος του φεστιβάλ με θέμα που γίνει γνωστό κατά τη διάρκειά του.

Επιπλέον φέτος το Εργαστήρι Ρομποτικής του 8ου Γυμνασίου Βόλου ξεκίνησε τη συνεργασία του με σχολεία άλλων χωρών στα πλαίσια του προγράμματος eΤwinning με στόχο την εκπόνηση project εκπαιδευτικής ρομποτικής με τίτλο EU-Robotic και θέμα την δημιουργία και προγραμματισμό ρομποτικών κατασκευών για τον εντοπισμό και συλλογή ραδιενεργών αποβλήτων . Τα σχολεία που συμμετέχουν στην συνεργατική δράση προέρχονται από την Τουρκία, την Πορτογαλία, την Ρουμανία και την Λιθουανία.

Related

ΒΟΛΟΣ 273885008174274166

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
___________________________

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item