Χρυσό μετάλλιο και έπαινος για τις ομάδες ρομποτικής του «8ου Γυμνασίου Βόλου»!

Με το χρυσό μετάλλιο επέστρεψε το «8ο Γυμνάσιο Βόλου» από το «4ο μαθητικό φεστιβάλ Ρομποτικής στη Θεσσαλονίκη». Η ομάδα «Argo-droids» κ...


Με το χρυσό μετάλλιο επέστρεψε το «8ο Γυμνάσιο Βόλου» από το «4ο μαθητικό φεστιβάλ Ρομποτικής στη Θεσσαλονίκη». Η ομάδα «Argo-droids» κατέκτησε την 1η θέση ανάμεσα σε  24 ομάδες που διαγωνίστηκαν στο αγωνιστικό μέρος, στην κατηγορία μαθητών γυμνασίου.
Το θέμα του φετινού διαγωνισμού, αφορούσε μια από τις πιο διαδεδομένες χρήσεις των ρομπότ στη βιομηχανία: την ταξινόμηση προϊόντων με βάση κάποιο χαρακτηριστικό τους.
Οι μαθητές έπρεπε μέσα σε τέσσερις ώρες να επιλέξουν ανάμεσα σε 3 επίπεδα δυσκολίας, να κατασκευάσουν ένα ρομπότ και να το προγραμματίσουν, έτσι ώστε να μεταφέρει και να ταξινομεί σε συγκεκριμένες θέσεις κουτιά διαφορετικών μεγεθών. Η ομάδα «Argo-droids» επέλεξε το δυσκολότερο επίπεδο και έβγαλε εις πέρας τις περισσότερες προκλήσεις, ώστε να  πετύχει 150 πόντους με άριστα το 200. Επιπλέον στο φεστιβάλ συμμετείχαν και οι «βετεράνοι» του εργαστηρίου ρομποτικής οι «Centaur-bots», που κατάφεραν να αποσπάσουν έπαινο για την ολοκλήρωση σε υψηλό βαθμό των προκλήσεων του αγώνα και να αποδείξουν ότι κατέχουν σε υψηλό βαθμό τις αρχές τις ρομποτικής.
Την χρυσή ομάδα «Argo-drοids» αποτελούν οι: Κουσκουρίδας Στέργιος, Νικολέρης Κυριαζής και Μιχαηλίδης Αναστάσης από την Β’ τάξη, ενώ τους βετεράνους Centaur-bots οι: Καραγιάννης Δημήτρης, Κουτσερής Γιάννης, Αϊδαλής Γρηγόρης και Βογιατζιδόπουλος Γιώργος. Προπονητές των ομάδων είναι ο καθηγητής πληροφορικής Σαμαράς Νικόλαος και η καθηγήτρια Φυσικής Καλογήρου Αναστασία.

Related

ΒΟΛΟΣ 907329193155624268

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item