Λύση στα "κόκκινα δάνεια" των Βολιωτών από τον Δήμο Βόλου πρότεινε ο Α. Μπέος

Τα “κόκκινα δάνεια” των πολιτών αναφορικά με την πρώτη κατοικία προτείνει να αγοράσει ο δήμος Βόλου μέσω μίας ολοκληρωμένης πρότασης π...Τα “κόκκινα δάνεια” των πολιτών αναφορικά με την πρώτη κατοικία προτείνει να αγοράσει ο δήμος Βόλου μέσω μίας ολοκληρωμένης πρότασης που θα καταθέσει στην κυβέρνηση, πρόταση που έχει ήδη αποστείλει στην ΚΕΔ και η οποία έρχεται προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 18 Δεκεμβρίου.
Η πρόταση έρχεται με τη μορφή δημιουργίας μιας εταιρείας ειδικού σκοπού, που θα δίνει τη δυνατότητα στους ΟΤΑ, που έχουν την οικονομική δυνατότητα, να αγοράζουν ουσιαστικά τα δάνεια των πολιτών που κινδυνεύουν με κατάσχεση της πρώτης κατοικίας. Στην συνέχεια, οι πολίτες θα αποπληρώνουν τις οφειλές τους στους Δήμους, με χαμηλό επιτόκιο και χαμηλότερο ύψος δανείου.
Η πρόταση αυτή γίνεται από το Δήμο Βόλου, σε συνεργασίσα με το δήμο της Ζαχάρως και την ανακοίνωσε ο Αχιλλέας Μπέος σε συνέντευξη Τύπου σήμερα στο Δημαρχείο του Βόλου.
“Είναι μία υπόθεση που μας αφορά όλους”, ανέφερε, και εξέφρασε την ελπίδα το Δημοτικό Συμβούλιο να την αγκαλιάσει και να συμφωνήσει ομόφωνα.
Σκοπός είναι να κατατεθεί πρόταση στην κυβέρνηση, ώστε με την σειρά της να προχωρήσει στη νομοθέτηση για τη δημιουργία μίας εταιρείας Ειδικού Σκοπού, που θα δίνει δυνατότητα στους ΟΤΑ που έχουν την οικονομική δυνατότητα, όπως ο Δήμος Βόλου “να γλιτώνουν στην ουσία την περιουσία των αδύναμων οικογενειών από τα χέρια των αρπακτικών”, όπως είπε χαρακτηριστικά ο Αχ. Μπέος.
Η εν λόγω πρόταση αφορά σε πολίτες που έχουν χάσει και αδυνατούν να ανταποκριθούν σε ρυθμίσεις προς τράπεζες και δημόσιο, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να χάσουν την πρώτη τους κατοικία. “Εδώ ο Δήμος Βόλου θα έλθει να την προστατεύσει και αντί το δάνειο π.χ. αξίας 100.000 ευρώ να το παίρνει ξένος χρηματοοικονομικός οργανισμός απομειωμένο, να το παίρνει ο δήμος και να κάνει ο πολίτης ρύθμιση. Μιλάμε για συνανθρώπους που έχουν πραγματικά ανάγκη” είπε ο κ. Μπέος.
Ήδη, η πρόταση έχει κατατεθεί στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, που θα συγκαλέσει Γενική Συνέλευση προκειμένου να το συζητήσει, ενώ η κυβέρνηση θα πρέπει να νομοθετήσει στην συνέχεια.
“Θέλω να πιστεύω ότι με τις εξαγγελίες που κάνει ο πρωθυπουργός, κάποια στιγμή θα πει την αλήθεια στους πολίτες. Από τη στιγμή που λέμε ο δήμος είναι εδώ, κάνουμε πάσα στην κυβέρνηση να τη βγάλουμε από τη δύσκολη θέση Έχουμε τα κεφάλαια να το κάνουμε” πρόσθεσε.Related

ΒΟΛΟΣ 2916999225757283870

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item