ΠΑΣΟΚ: Να υπάρξει μαζική συμμετοχή στις εκλογές του Επιμελητηρίου Μαγνησίας

Στις 9,10 και 11 Δεκεμβρίου διεξάγονται οι εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου στο Επιμελητήριο της Μαγνησίας. Στη σημε...


Στις 9,10 και 11 Δεκεμβρίου διεξάγονται οι εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου στο Επιμελητήριο της Μαγνησίας. Στη σημερινή συγκυρία, με δεδομένα τα αδιέξοδα στα οποία έχει οδηγήσει η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, με την άνευ προηγουμένου υπερφορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών και των επιχειρήσεων, που πολλές φορές ξεπερνά το 70% του εισοδήματός τους, η ενίσχυση της ρευστότητας, και η άμεση πρόσβαση σε χρηματοδοτικά εργαλεία, είναι περισσότερο επιβεβλημένη από ποτέ. Απαιτείται μεγαλύτερη και ταχύτερη απορροφητικότητα κοινοτικών κονδυλίων, χρειάζονται επενδυτικές προσπάθειες, κινήσεις που θα βγάλουν την οικονομία μας από την “κινούμενη άμμο” που πνίγει καθημερινά επιχειρήσεις και πολίτες.
Απέναντι σε όλα αυτά, ο επιμελητηριακός θεσμός μπορεί να λειτουργήσει ως σύμμαχος στην καθημερινή τους προσπάθεια να σταθούν όρθιοι.

Το Επιμελητήριο εκφράζει κυρίως τη μικρομεσαία επιχείρηματικότητα, ραχοκοκκαλιά της ελληνικής οικονομίας που στηρίζει ένα μεγάλο μέρος της απασχόλησης. Το δυνατό Επιμελητήριο είναι μηχανισμός στήριξης επιχειρήσεων απέναντι σε απρόσωπες πολυεθνικές τις οποίες ο μικρός επαγγελματίας καλείται να ανταγωνιστεί .

Αναβαθμίζοντας και εμπλουτίζοντας τις υπηρεσίες τους, αξιοποιώντας σύγχρονα εργαλεία, αναπτύσσοντας διασυνοριακές συνεργασίες, δράσεις εξωστρέφειας και δικτύωσης και δημιουργώντας γόνιμες συνέργειες με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και με τα πανεπιστήμια, τα Επιμελητήρια μπορούν να στηρίξουν αποτελεσματικά των αγώνα των επιχειρηματιών. Επιπρόσθετα, με την ένταξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην «κοινωνία της γνώσης» μπορούν να συμβάλουν στη δημιουργία καλύτερου και αποτελεσματικότερου επιχειρηματικού και ρυθμιστικού περιβάλλοντος και στη δημιουργία υποδομών και δομών υποστήριξης μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Παράλληλα, αποτελούν το μέσο διεκδίκησης εκ μέρους της επιχειρηματικής κοινότητας ενός βιώσιμου οικονομικού περιβάλλοντος με λιγότερους φόρους και εισφορές, αλλά και περισσότερες ευκαιρίες και κίνητρα για επενδύσεις και ανάπτυξη.

Σε αυτό το πλαίσιο, πιστοί στην αυτόνομη και αδέσμευτη λειτουργία των επαγγελματικών οργανώσεων αλλά και πιστοί στις αρχές της ελεύθερης λειτουργίας της αγοράς με επίκεντρο τον άνθρωπο και στον μόνιμο αγώνα για την εξάλειψη των κοινωνικών ανισοτήτων και της υπεράσπισης της κοινωνικής δικαιοσύνης από την άλλη, καλούμε τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες της Μαγνησίας να συμμετάσχουν μαζικά στην εκλογές του Επιμελητηρίου. Να στηρίξουν ανθρώπους εργατικούς, δραστήριους, που μπορούν να εργαστούν μεθοδικά, με πίστη και προσήλωση. Να στηρίξουν ανθρώπους προοδευτικούς που σέβονται τους θεσμούς , την έννοια της συλλογικότητας και δείχνουν ότι μπορούν να συνεισφέρουν στο όραμα της δημιουργίας ενός σύγχρονου, ισχυρού, με αναπτυξιακό πρόσημο Επιμελητηρίου, που θα αποτελεί τον καθημερινό συμπαραστάτη των επιχειρήσεων της Μαγνησίας.

Related

ΒΟΛΟΣ 8617319290544322303

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item