Εκδήλωση των “Τετραδίων Μαρξισμού” στη Λέσχη εργαζομένων και νεολαίας

Την Κυριακή 10/12 στις 19:00 στο χώρο της Λέσχης εργαζομένων και νεολαίας (Μεταμορφώσεως 19) “Τα τετράδια μαρξισμού” παρουσιάζονται στο...


Την Κυριακή 10/12 στις 19:00 στο χώρο της Λέσχης εργαζομένων και νεολαίας (Μεταμορφώσεως 19) “Τα τετράδια μαρξισμού” παρουσιάζονται στους αγωνιστές του Βόλου με τη θεματική εκδήλωση για την Οκτωβριανή επανάσταση: “ 100 χρόνια από την Οκτωβριανή επανάσταση: από την εποποιία στην αντίστροφη μετάβαση. Ανιχνεύοντας τις αιτίες της ήττας του Οκτώβρη”. Ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο Μπάμπης Συριόπουλος μέλος της συντονιστικής επιτροπής των “τετραδίων”.
Η Οκτωβριανή επανάσταση ήταν το γεγονός εκείνο που συντάραξε το καπιταλιστικό στερέωμα. Ηταν η απόδειξη πως το θηρία της καπιταλιστικής βαρβαρότητας δεν παίζει χωρίς αντίπαλο. Η ελπίδα πως τα πράγματα μπορούν να πάνε αλλιώς. 100 χρόνια μετά σε έναν κόσμο που στενάζει απο την εκμετάλλευση της ανθρώπινης εργασίας, του περιβάλλοντος και κάθε πτυχής της κοινωνικής ζωής η αναζήτηση μιας ακτίνας φωτός πέρα απο τους καπιταλιστικούς μονόδρομους είναι μια ζωντανή κουβέντα ανάμεσα σε εκατομμύρια ανθρώπων.
Η ανάγνωση της εμπειρίας της νίκης και της ήττας των μεγάλων επαναστατικών εγχειρημάτων του 20ου αιώνα, μπορούν αν ιχνηλατήσουν τα πρώτα χνάρια για τις επαναστάσεις της νεας εποχής. Ως κομμάτι μιας ακόμα ημιτελούς ιστορίας, που η συνέχεια της θα γραφτεί από τις νέες συγκρούσεις των εκμεταλλευόμενων με την αστική κυριαρχία διαβάζουμε, διδασκόμαστε και διαδίδουμε τα βασικά συμπεράσματα της επανάστασης του Οκτώβρη, 100 χρόνια μετά την τέλεση της και ενώ ακόμα δημιουργεί εφιάλτες στους εκμεταλλευτές όπου γης…
Τα “τετράδια μαρξισμού” είναι μια προσπάθεια που επιχειρεί να συμβάλει στον αναγκαίο εξοπλισμό του κινήματος και των αντικαπιταλιστικών τάσεων του στο επίπεδο της βαθύτερης επεξεργασίας της σύγχρονης επαναστατικής θεωρίας και του συνολικού απελευθερωτικού αντιπροτάγματος ενάντια στους καπιταλιστικούς μονόδρομους. Είναι ενα ακόμα πεδίο το οποίο επιχειρεί να συμβάλει στο δικό μας «τι να κάνουμε» και » πως μπορούμε να ζήσουμε εξω απο τον καπιταλισμό», παίρνοντας ως βάση την κριτική στη διπλή εμπειρία της νικης και της ήττας των επαναστατικών εγχειρημάτων των προηγούμενων δεκαετιών, τη σύγχρονη συγκρότηση του καπιταλισμού, αλλα και τις δυνατότητες που υπάρχουν στα σημερινά εκμεταλλευόμενα υποκείμενα.
Μέχρι στιγμής έχουν εκδοθεί 5 τεύχη με πλούσια αρθρογραφία στο πεδίο της θεωρίας, της ιδεολογίας, της ιστορίας, της πολιτικής και του πολιτισμού, απο ενα μεγάλο φάσμα αγωνιστών της μαχώμενης αντικαπιταλιστικής αριστεράς. Στην εκδήλωση της Κυριακής θα υπάρχουν προς διάθεση και τα 5 τεύχη των “τετραδίων”. Στη Λέσχη εργαζομένων και νεολαίας υπάρχουν εξάλλου ολα τα τευχη των “τετραδίων” σε σταθερή βάση.

Related

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 2087122099521379314

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item