Εκδήλωση για την καύση σκουπιδιών στον Βόλο

Το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017 πάνω από 300 πολίτες του Βόλου παρακολούθησαν την ενημερωτική εκδήλωση για την καύση σκουπιδιών από την ΑΓ...


Το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017 πάνω από 300 πολίτες του Βόλου παρακολούθησαν την ενημερωτική εκδήλωση για την καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ που διοργάνωσε η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Επιστήμονες από ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια ενημέρωσαν τους παρευρισκόμενους για τους κινδύνους που εγκυμονεί η καύση των σκουπιδιών από τους κλιβάνους της ΑΓΕΤ. Ειδικά ο Καθηγητής Χημείας του Πανεπιστημίου St Lawrence της Νέας Υόρκης μίλησε για το πόσο επικίνδυνη είναι η καύση σκουπιδιών, ιδίως όταν η τσιμεντοβιομηχανία γειτνιάζει με την πόλη. Αναφέρθηκε στη «σκανδαλώδη¨ κατ’ αυτόν διαδικασία ελέγχων στις τσιμεντοβιομηχανίες, αφού γίνονται μόνο 2-3 το χρόνο και σε ιδανικές συνθήκες λειτουργίας, ενώ χαρακτήρισε ως «τεμπέλικη απόφαση από τεμπέληδες πολιτικούς» την απόφαση του Δήμου Βόλου για δημιουργία μονάδας SRF στο ΧΥΤΑ, αφού το όραμα για το μέλλον χρειάζεται αρκετή δουλειά ώστε να παράγουμε μηδέν απόβλητα και να ανακυκλώνουμε όλα τα υλικά. Η απάντηση για το μέλλον πρόσθεσε είναι η «κυκλική οικονομία» που ανάμεσα στα άλλα θα παράξει υπερδιπλάσιες θέσεις εργασίας σε σχέση με την καύση. Ο περιβαλλοντολόγος κ.Ιωάννης Γερόπουλος υποστήριξε ότι οι διοξίνες που παράγονται είναι οι πιο τοξικές ουσίες που υπάρχουν, ακόμη και η απειροελάχιστη συγκέντρωση είναι επικίνδυνη και καρκινογόνος, ενώ ο Νίκος Σακούτης (Μέλος Δ.Σ. Περ. Ένωσης Δήμων Αττικής) και η Ιφιγένεια Ηλιοπούλου (Εκπαιδευτικός-Περιβαλλο­ντολόγος) παρουσίασαν την πρόταση για μία ορθολογική και αειφόρο διαχείριση των απορριμμάτων.

Στα επόμενα βήματα της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών περιλαμβάνεται η ενημέρωση φορέων και πολιτών, ενώ για τις αρχές του 2018 οργανώνεται μαζικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας. Αίσθηση προκάλεσε η απουσία των κυβερνητικών βουλευτών, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Βόλου, που αν και είχαν προσκληθεί απουσίασαν από μία τόσο σημαντική εκδήλωση για την υγεία των πολιτών του Βόλου. Για το αμέσως επόμενο διάστημα η Επιτροπή Πολιτών αποφάσισε να οργανώσει παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, καθώς και επισκέψεις στις σχολικές μονάδες της περιοχής για την ενημέρωση εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών. Η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ συνεχίζει τον αγώνα, έχοντας συγκεντρώσει 2000 υπογραφές και έχοντας με το μέρος της την πλειοψηφία των πολιτών του Βόλου.

Related

ΒΟΛΟΣ 6700025939237404491

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item