Ψήφισμα του ΠΑΝΔΟΙΚΟ για την καύση απορριμμάτων στον Βόλο

Οι εκπρόσωποι των οικολογικών οργανώσεων, που συμμετείχαν στο 27 ο Συνέδριο του Πανελληνίου Δικτύου Οικολογικών Οργανώσεων (ΠΑΝΔΟΙΚΟ) σ...


Οι εκπρόσωποι των οικολογικών οργανώσεων, που συμμετείχαν στο 27ο Συνέδριο του Πανελληνίου Δικτύου Οικολογικών Οργανώσεων (ΠΑΝΔΟΙΚΟ) στην Ηγουμενίτσα (17-19/11/2017), διαπίστωσαν ότι, παρά την ψήφιση νομοσχεδίων για τις συσκευασίες και την ανακύκλωση, η πολιτική του Υπουργείου Περιβάλλοντος στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων είναι αναχρονιστική και επικίνδυνη. Ενώ δεν λαμβάνονται μέτρα για τον περιορισμό των απορριμμάτων, συνεχώς αναβάλλεται η εφαρμογή ολοκληρωμένων συστημάτων ανακύκλωσης, με διαλογή στην πηγή και με συμμετοχή των πολιτών.
Στην ανακοίνωσή τους επισημαίνεται:
"Αποκορύφωση δε όλων των προβλημάτων αυτών είναι οι άδειες που έχουν δοθεί στις τσιμεντοβιομηχανίες για καύση RDF. Οι άδειες αυτές αποτελούν μια υγειονομική βόμβα για την υγεία των πολιτών που διαμένουν κοντά σε αυτά τα εργοστάσια. Διότι είναι γνωστό ότι η καύση αυτών των υλικών, στις ακατάλληλες εγκαταστάσεις των τσιμεντοβιομηχανιών, εκλύουν καρκινογόνες ουσίες, όπως είναι οι διοξίνες, τα φουράνια, ο πτητικός υδράργυρος κλπ. Αλλά και η καύση πετ κωκ επίσης υπονομεύει την υγεία των πολιτών. Και όλα αυτά για την αύξηση των κερδών των επιχειρήσεων. Καλούμε την Κυβέρνηση και ιδιαίτερα το Υπουργείο Περιβάλλοντος να αλλάξει πολιτική. Να σεβαστεί την υγεία των πολιτών και να προχωρήσει σε προγράμματα περιορισμού των απορριμμάτων, προώθησης της ανακύκλωσης, αντί της επικίνδυνης καύσης των σκουπιδιών. Το ΠΑΝΔΟΙΚΟ θα σταθεί αλληλέγγυο στους αγώνες των πολιτών ενάντια στην επικίνδυνη καύση των απορριμμάτων."

Related

ΒΟΛΟΣ 2206946989800197041

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item