Απέρριψαν οι μειοψηφίες του Δ. Βόλου την πρόταση για τα «κόκκινα δάνεια»

Απέρριψαν   οι   αντιπολιτεύσεις   την   πρόταση   της   δημοτικής   αρχής   για   νομοθετική   ρύθμιση   για   τη δημιουργία   εταιρί...


Απέρριψαν οι αντιπολιτεύσεις την πρόταση της δημοτικής αρχής για νομοθετική ρύθμιση για τηδημιουργία εταιρίας ειδικού σκοπού αγοράς μη εξυπηρετούμενων δανείων δημοτών δανειοληπτώνπρώτης κατοικίας, κάνοντας λόγο για λαϊκισμό και δημαγωγία και τάχθηκαν υπέρ της πρότασης τουΔ.Στης ΚΕΔΕ για το θέμαΤελικά η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία
Ο εκτελών χρέη Δημάρχου Θαν. Θεοδώρου, αναφέρθηκε στην πρόταση για την εταιρεία ειδικού σκοπού και να εξεταστεί αν μπορεί να γίνει νομοθετική ρύθμιση. «Είμαστε ξεκάθαροι ότι πρόκειται για ανθρώπους που έχουν πραγματικά ανάγκη» δήλωσε μεταξύ άλλων.
Κριτική των αντιπολιτεύσεων.
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαργ. Πατσιαντάς, διαφώνησε με την πρόταση της Δημοτικής Αρχής αναφέρθηκε στις θέσεις της ΚΕΔΕ, καλώντας τον Δήμο να ευθυγραμμιστεί με τις θέσεις της Κεντρικής Ένωσης Δήμων.
Τόνισε ότι η παράταξή του προτείνει να υιοθετηθεί το ομόφωνο ψήφισμα της ΚΕΔΕ κι όχι η πρόταση του δήμου». «Πιστεύουμε ότι επειδή το 2018 θα έλθει ένα κοινωνικό τσουνάμι στην πατρίδα μας εξαιτίας των δεσμεύσεων που προκύπτουν από τα μνημόνια κι επειδή σε αυτό το τσουνάμι η αυτοδιοίκηση δεν πρέπει να μείνει απαθής και να έχει απλά μια συμμετοχή, αλλά πρέπει να διαμορφώσει ευρύτατη κοινωνική συμμαχία και κοινωνικό κίνημα. Να αναλογιστούμε τι μας περιμένει. Καλό θα ήταν να πάμε με την ΚΕΔΕ, κι αν ολιγωρήσει εδώ είμαστε να την τσιγκλάμε».
Η επικεφαλής της α’ ελάσσονος μειοψηφίας, Νατάσσα Οικονόμου, έκανε λόγο για ιδιαίτερα ευαίσθητο ζήτημα, γι αυτό όπως είπε, πρέπει να αντιμετωπιστεί με την ανάλογη σοβαρότητα. Επισήμανε ότι η πρόταση είναι προχειρογραμμένη και όχι τεκμηριωμένη. «Η ΚΕΔΕ, έχει βγάλει ομόφωνη απόφαση και το μοντέλο της Κύπρου που θέλετε να συμπεριλάβετε, το αναφέρει η ΚΕΔΕ. Στην ουσία κάνετε εμπόριο ελπίδας. Ξέρετε ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Ας είμαστε σοβαροί. Εμείς θεωρούμε ότι θα πρέπει ως Δήμος να πάμε με την απόφαση της ΚΕΔΕ, που έχει πέντε προτάσεις που είναι υλοποιήσιμες και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας».
Ο επικεφαλής της β’ ελάσσονος μειοψηφίας, Μιχ. Μιτζικός, χαρακτήρισε θετική την πρωτοβουλία του δήμου, ωστόσο τόνισε ότι υπάρχουν θέματα που νομικά δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν. Επίσης χαρακτήρισε αόριστη την εισήγηση και ζήτησε να γίνει ρητή αναφορά στην απόφαση της ΚΕΔΕ «Δεν μπορούμε να προτείνουμε τη δημιουργία μιας τράπεζας που θα διαχειρίζεται κόκκινα δάνεια»!
Τέλος, ο επικεφαλής της ΛΑΣ, Απ. Νάνος, τόνισε ότι η δημοτική αρχή στην ουσία θέλει να παίξει το ρόλο των funds, την ώρα που οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και τα λαϊκά νοικοκυριά εκβιάζονται για να σώσουν το κεραμίδι τους. «Εμφανίζεστε ως  σωτήρες της ελληνικής κοινωνίας, χωρίς οργανωμένη σύγκρουση με την πολιτική που υπηρετείτε. Παίζετε το παιχνίδι των funds». Πρότεινε τέλος να διεκδικηθεί η διαγραφή των χρεών των πολιτών που αποδεδειγμένα αδυνατούν να πληρώσουν.
Ο ανεξάρτητος σύμβουλος Θεολ. Διαμαντένιας, άσκησε κριτική για το γεγονός ότι ένα τέτοιο θέμα δημοσιοποιήθηκε πριν έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου. «Ξέρετε πόσοι πανηγυρίζουν και στηρίξαν τις ελπίδες του σε αυτό που δημοσιοποιήθηκε?» διερωτήθηκε και συνέχισε «Όταν δεν μπορούμε να διαχειριστούμε ένα θέμα, χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Το να πουλάμε φρούδες ελπίδες σε τέτοιες εποχές είναι τραγικό και θα ήθελα να ήξερα ποιος είναι ο εμπνευστής αυτής της πρότασης που ξέρει εκ των προτέρων ότι δεν μπορεί να υλοποιηθεί».
Η ανεξάρτητη σύμβουλος Φωτεινή Κοκκινάκη, κάλεσε τη Δημοτική Αρχή να αποδεχτεί την ομόφωνη απόφαση της ΚΕΔΕ και πάνω εκεί να προχωρήσει. Τέλος ο δημοτικός σύμβουλος Κ. Γαργάλας επέκρινε τη δημοτική αρχή που δεν επέδειξε στην ουσία ενδιαφέρον να στηρίξει το κίνημα κατά των πλειστηριασμών και τόνισε ότι άλλο πράγματα ο λαϊκισμός και η δημαγωγία και άλλο να παίζεις με τον πόνο των πολιτών και να κάνει εμπόριο ελπίδας. » Είναι πολιτικός σαδισμός και είναι πολύ κακό όταν ο πολιτικός σαδισμός ασκείται από μια δημοτική αρχή  που ξέρει ότι δεν υπάρχει κανένα νομικό ή θεσμικό πλαίσιο για να κατοχυρώσει τη δέσμευσή της. Το να παίζεις με τον πόνο και την αγωνία με τον άνθρωπο που μπορεί να χάσει το σπίτι του είναι ντροπή. Πάρτε πίσω την εισήγηση».Related

ΒΟΛΟΣ 2837676453084758778

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item