Μαρκάκης: Μόνο μετά από εκλογές η ψήφιση του εθνικού θέματος για τη Μακεδονία

Είναι φανερό τις τελευταίες μέρες από τις δηλώσεις και τα σχόλια των   κομμάτων όσο και των ΜΜΕ ότι ο Τσίπρας έχει αναλάβει την δέσμευσ...


Είναι φανερό τις τελευταίες μέρες από τις δηλώσεις και τα σχόλια των   κομμάτων όσο και των ΜΜΕ ότι ο Τσίπρας έχει αναλάβει την δέσμευση να ‘’δώσει λύση’’ στο Σκοπιανό πρόβλημα. Την δέσμευση αυτή την ανέλαβε προφανώς στο πρόσφατο ταξίδι του στην Αμερική, η οποία θέλει να εδραίωση τα συμφέροντά της στην περιοχή των Βαλκανίων και να εντάξει τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ
Η πρόθυμη αριστερή Κυβέρνηση που υπέγραψε τα πάντα – ακόμη και αυτά που δεν μπορούσαν να περάσουν οι κυβερνήσεις της κεντροδεξιάς –  και αφού ολοκλήρωσε την οικονομική υποταγή της χώρας στης Γερμανοκρατούμενη Ε.Ε, ξεκινάει φαίνεται να βάλει την σφραγίδα της υποταγής και στα Εθνικά θέματα πρωτίστως στο Σκοπιανό και ακολούθως στο Κυπριακό.
Το Κυπριακό ευτυχώς δεν είναι αυτή την στιγμή σε θέση να προχωρήσει λόγο των κακών σχέσεων της Τουρκίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Το Σκοπιανό όμως έχει δεσμευθεί ο σημερινός Πρωθυπουργός να το ‘’λύσει’’ οπωσδήποτε το πρώτο εξάμηνο του 2018 και γι’ αυτό υπάρχει έντονη κινητικότητα, χωρίς ακόμη να είναι ορατά τα ανταλλάγματα που έχουν υποσχεθεί στον Τσίπρα  σε περίπτωση που καταφέρει να μας ταπεινώσει στα Εθνικά θέματα όπως και στα οικονομικά
  Φυσικά όλες αυτές οι κινήσεις γίνονται χωρίς να υπολογίζουν την Ελληνική κοινωνία και το πατριωτικό συναίσθημα των Ελλήνων. Η ταπεινωτική λύση θα προσπαθήσουν να δοθεί  μέσα στο κοινοβούλιο από συρραφή ψήφων και όχι από οργανωμένη τοποθέτηση των υπαρχόντων κομμάτων και οπωσδήποτε χωρίς την συνολική Κυβερνητική πρόταση.
Ο ένας κυβερνητικός εταίρος - ο ΣΥΡΙΖΑ - έχει μια αμοραλιστική νοοτροπία και δεν τον ενοχλεί να ξεπουλήσει και τα Εθνικά θέματα αρκεί να παραμείνει ο κουμανταδόρος της Ελληνικής κρατικής μηχανής.
Ο δεύτερος εταίρος - ο Καμμένος - ξεκίνησε με άρνηση αφενός για να ‘’πασάρει’’ την εκκολαπτόμενη λύση στα υπόλοιπα κόμματα και να κρατήσει ζωντανές τις ελπίδες του για μια επανεκλογή του στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση, αφετέρου για να φέρει σε δύσκολη θέση τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης που αν συναινέσουν θα πάρουν και όλη την εκλογική φθορά που θα συνεπάγετε η στάση τους. 
Επί πλέον θα εξαφανιστεί και η δημοκοπική διαφορά που χωρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ με την Ν.Δ.
Πολλά λοιπόν θα εξαρτηθούν  από την στάση που θα κρατήσει κυρίως η Ν.Δ. και τα κόμματα που απαρτίζουν το  ‘’Κίνημα αλλαγής’’ . Μέχρι στιγμής το αφήγημα της είναι ότι περιμένουν την ενιαία πρόταση της Κυβέρνησης. Ασφαλώς και οι πιέσεις που τους ασκούνται είναι μεγάλες και θα γίνουν αφόρητες με την πάροδο του χρόνου.
Επειδή δεν έχω μεγάλη εκτίμηση στις Εθνικές αντιστάσεις της Ν.Δ και στην πολιτική της διορατικότητα, φοβάμαι ότι στο τέλος  θα συρθεί πίσω από την επικοινωνιακή τακτική του ΣΥΡΙΖΑ.  Εξ άλλου είναι πρόσφατα τα λάθη που έκανε όταν συμμετείχε σε ένα ανούσιο Δημοψήφισμα και όταν έβαλε την υπογραφή της στο αριστερό μνημόνιο που συμφώνησε ο Τσίπρας.
Ελπίζω να θυμηθεί έχασε την διακυβέρνηση από την μη εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας  από τις πολιτικά αδίστακτες και οργωμένες δεξιο-αριστερές δυνάμεις και σύρθηκε σε εκλογές όταν η οικονομική ισορροπία ήταν ορατή.
Όσοι πραγματικά πιστεύουν ότι η σημερινή Κυβέρνηση είναι επικίνδυνη για τον τόπο, τόσο στα οικονομία θέματα όσο και στα Εθνικά,  ευελπιστούνε να προκληθει θέμα εκλογών.
Εξ άλλου η επίκληση ενός σοβαρού Εθνικού θέματος είναι και Συνταγματικά κατοχυρωμένη αιτιολογία για την προσφυγή στην λαϊκή ετυμηγορία και αυτό έχει γίνει κατ’ επανάληψη από προηγούμενες Κυβερνήσεις ακόμη κι όταν δεν υπήρχε στην ουσία Εθνικό θέμα !! Σε μια ευνομούμενη και δημοκρατική πολιτεία ασφαλώς οι εκλογές είναι αυτές που θα νομιμοποιήσουν και την οποιαδήποτε λύση από την επόμενη Βουλή καθόσον η επιλογές των πολιτών θα γίνουν ανάλογα με τις προτάσεις και θέσεις των κομμάτων τόσο στα Οικονομικά αλλά όσο και κυρίαρχα στα Εθνικά ζητήματα.
Επειδή όμως το σημερινό πολιτικό σύστημα απεχθάνεται τις δημοκρατικές  διαδικασίες θα προσπαθήσει να βρει τρόπους  να δεσμεύσει τους Έλληνες πολίτες σε προδοτικές Εθνικές λύσεις στο Σκοπιανό,   χωρίς πάλι την συγκατάθεση του.
 Έτσι έκανε και με τα μνημόνια, όταν ο ΓΑΠ έπρεπε να ζητήσει την αυξημένη συγκατάθεση της τότε Βουλής με 180 ψήφους ή να προκηρύξει εκλογές.
Το πιο πιθανό λοιπόν είναι ο Καμμένος να κάνει ‘’κωλοτούμπα’’ ακόμη μια φορά  ή ο Τσίπρας να καταφύγει πάλι σε ένα δημοψήφισμα με νεφελώδες ερώτημα, στο οποίο όμως θα εισπράξει ένα βροντερό και πατριωτικό ΟΧΙ με ποσοστό που το 62% του προηγουμένου , θα ωχριά.
Τους προτείνω λοιπόν να αφήσουν τα πολιτικά παιχνίδια και τις παρασκηνιακές ενέργειες και δεσμεύσεις  και να προσφύγουν στον Ελληνικό λαό, καταθέτοντας κατά την προεκλογική περίοδο τις προτάσεις τους για το Σκοπιανό και τα Εθνικά ζητήματα, μαζί με τα ανύπαρκτα και ανεμικά οικονομικά τους προγράμματα. 
Οι εκλογές έτσι κι αλλιώς θα γίνουν σε ένα χρόνο και αν στην οικονομική προδοσία που ζούμε  προστεθεί και μια Εθνική προδοσία τότε η ετυμηγορία του Ελληνικού λαού θα είναι αμείλικτη.
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ…. ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ

Βόλος  30/12/2017

Παύλος Γ. Μαρκάκης
π. Βουλευτής Μαγνησίας

Υπεύθυνος της ‘’Ελληνικής Λύσης’’ Ν. Μαγνησίας

Related

ΑΠΟΨΕΙΣ 6941246502157001761

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item