Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα παρακολούθησης της Λίμνης Κάρλας – Τι δείχνουν τα αποτελέσματα

Oλοκληρώθηκε το έκτακτο πρόγραμμα παρακολούθησης το οποίο είχε ζητήσει ο Φορέας Διαχείρισης της Λίμνης Κάρλας από το Υπουργείο Περιβάλλ...


Oλοκληρώθηκε το έκτακτο πρόγραμμα παρακολούθησης το οποίο είχε ζητήσει ο Φορέας Διαχείρισης της Λίμνης Κάρλας από το Υπουργείο Περιβάλλοντος σχετικά με τις συνθήκες ποιότητας νερού στον ταμιευτήρα της Κάρλας. Τις εργαστηριακές αναλύσεις είχε αναλάβει το ερευνητικό κέντρο ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ.
Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν αναλύσεις όσον αφορά τις κυανοτοξίνες σε δείγματα νερού, ψαριών και πτηνών, φυτοφάρμακα (πάνω από 200 ενώσεις) καθώς και συγκεντρώσεις αζώτου και φωσφόρου.  Οι συγκεντρώσεις  κυανοτοξινών ευρέθησαν είτε μη-ανιχνεύσιμες είτε σε επίπεδα  χαμηλού κινδύνου σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Σημειώνεται ότι το εργαστήριο Περιβαλλοντικών Αναλύσεων του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, είναι Διαπιστευμένο για προσδιορισμούς κυανοτοξινών (ISO 17027). Σχετικά με τα φυτοφάρμακα από τις 226 ενώσεις που μελετήθηκαν ανιχνεύθηκαν χαμηλές συγκεντρώσεις ενός ζιζανιοκτόνου και μυκητοκτόνου (σε ένα δείγμα). Οι συγκεντρώσεις αζώτου και φωσφόρου επιβεβαιώνουν το οργανικό φορτίο που δέχεται ο ταμιευτήρας. Αναλυτική παρουσίαση και συζήτηση θα πραγματοποιηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα.

Related

ΜΑΓΝΗΣΙΑ 1484167609850718995

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item