Μετσόβειο: Πρόταση μέτρησης απαερίων ΑΓΕΤ για διοξίνες

H Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ, σε συνέχεια των δράσεων και των συναντήσεων που αναλαμβάνει το ...


H Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ, σε συνέχεια των δράσεων και των συναντήσεων που αναλαμβάνει το τελευταίο διάστημα για την ενημέρωση του κόσμου, πραγματοποίησε ενημερωτική συνάντηση με επιστήμονες του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) και συγκεκριμένα με τον Καθηγητή και πρώην πρύτανη του ΕΜΠ Νίκο Μαρκάτο και με το Μιχάλη Χριστόλη επιστημονικό συνεργάτη του ΕΜΠ.
Τους επιστήμονες είχαν προσκαλέσει τα μέλη της επιτροπής σε μία ενδελεχή συζήτηση σχετικά με τις δυσμενείς επιπτώσεις από την καύση των πλαστικών στους κλιβάνους τσιμεντοβιομηχανιών και συγκεκριμένα της ΑΓΕΤ στο Βόλο. Η ερευνητική ομάδα των επιστημόνων έχει δημοσιεύσει εργασία σχετικά με το σχηματισμό διοξινών κατά την καύση RDF σε τσιμεντοβιομηχανίες όπου αναφέρεται ότι “οι διοξίνες παράγονται σε μεγαλύτερες ποσότητες σε μικρές χρονικές περιόδους, συνήθως κατά την έναρξη/παύση λειτουργίας της μονάδας ή σε έκτακτες περιπτώσεις δυσλειτουργιών” (2010). Κατά τη διάρκεια της συνάντησης επισημάνθηκαν οι κίνδυνοι που υπάρχουν από την καύση αυτών των υλικών από τις τσιμεντοβιομηχανίες και ειδικά από μία μονάδα όπως η ΑΓΕΤ δίπλα στο πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου.
Οι διακεκριμένοι καθηγητές θεωρούν ότι έπρεπε να έχουν γίνει αρκετές μετρήσεις επί εξαμηνιαίας βάσης στις εγκαταστάσεις της τσιμεντοβιομηχανίας της ΑΓΕΤ/Lafarge στο Βόλο, προκειμένου να διαπιστωθεί ο σχηματισμός διοξινών και άλλων επικίνδυνων απαερίων κατά την καύση εναλλακτικών καυσίμων (RDF κ.α) πριν δοθεί η οποιασδήποτε μορφής άδεια. Μάλιστα εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους ως Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο να πραγματοποιήσουν αυτές τις μετρήσεις. Η επιστημονική ομάδα της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου έχει ζητήσει συνάντηση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το ΤΕΕ Μαγνησίας, οπότε θα προτείνει την υλοποίηση της πρότασης των επιστημόνων του ΕΜΠ.

Related

ΒΟΛΟΣ 2377216369910724870

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item