Και η ΕΛΜΕ Μαγνησίας στην απεργία της Πέμπτης

Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργιακή κινητοποίηση της 14ης Δεκεμβρίου απευθύνει στα μέλη της η ΕΛΜΕ Μαγνησίας αναφέροντας:  Η Πανελλαδικ...


Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργιακή κινητοποίηση της 14ης Δεκεμβρίου απευθύνει στα μέλη της η ΕΛΜΕ Μαγνησίας αναφέροντας:

 Η Πανελλαδική  απεργία ΓΣΣΕ-ΑΔΕΔΥ  ενάντια  στις  μνημονιακές  πολιτικές της λιτότητας   αποκτά για τους εκπ/κούς ένα πολύ σοβαρό  περιεχόμενο.
      Εδώ και 7 χρόνια οι κυβερνήσεις των μνημονίων εφαρμόζουν μια σειρά αντιεκπαιδευτικών μέτρων που οδηγούν το δημόσιο σχολείο στην κατάρρευση και τον κλάδο των εκπαιδευτικών στην εξουθένωση.
     Η παρούσα κυβέρνηση υποταγμένη απόλυτα στις επιταγές των δανειστών υλοποιεί μέτρα που διαλύουν τη δημόσια εκπαίδευση. Οι μηδενικοί διορισμοί, οι ελάχιστες μεταθέσεις και αποσπάσεις, η υποχρηματοδότηση των σχολικών μονάδων  καθώς επίσης και οι σοβαρές ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή σε αυτές, η  διαφαινόμενη αύξηση των μαθητών ανά τμήμα όπως και η αύξηση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών, η μείωση των μισθών είναι μερικές μόνο από τις μνημονιακές πολιτικές. 
    Ο κ. Γαβρόγλου στην προσπάθειά του να ξεπεράσει τους δύο προκατόχους του, προχωρεί στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, που ασκούν διοικητικό έργο προσωρινά, παρά τις εξαγγελίες για κατάργηση του Π.Δ. 152/2013 και προωθεί το Νέο Λύκειο υποβαθμίζοντας τον αυτόνομο μορφωτικό χαρακτήρα του.
   Ο κλάδος απαιτείται να δείξει την ετοιμότητα του ώστε να μην περάσουν τα αντιεκπαιδευτικά σχέδια. Να αποτρέψουμε οποιαδήποτε επιδείνωση των εργασιακών συνθηκών των εκπ/κών και των συνθηκών μόρφωσης των μαθητών .
  Να αποτρέψουμε συγχωνεύσεις σχολείων , αύξηση ωραρίου , την αξιολόγηση-χειραγώγηση , τη νομοθέτηση του εξαγγελθέντος νέου λυκείου που βρίσκεται σε αντίθεση με τις θέσεις του κλάδου . 
  Καμιά παραπέρα υποβάθμιση της δημόσιας εκπ/σης στο βωμό των μνημονίων :
  • Αύξηση των δαπανών για την παιδεία 
  • Μαζικοί διορισμοί 
  • Μισθοί και συντάξεις αξιοπρέπειας 
  • Κατάργηση του νόμου για την αξιολόγηση-χειραγώγηση 

Αγώνας για το δημόσιο σχολείο και την ολόπλευρη μόρφωση των παιδιών μας

Συμμετέχουμε μαζικά και αγωνιστικά στην απεργία την Πέμπτη 14 Δεκέμβρη 10 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας

Related

ΒΟΛΟΣ 7759986570891616042

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item