Η μαθητική κοινότητα αγκάλιασε την ανακύκλωση στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου

Μαθητές και μαθήτριες του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου, ανταποκρίθηκαν στην πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών τους και ευαισθητοποιήθηκαν για ...


Μαθητές και μαθήτριες του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου, ανταποκρίθηκαν στην πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών τους και ευαισθητοποιήθηκαν για την ανακύκλωση, γράφοντας εκθέσεις προς τον Δήμο που έκανε επανεκκίνηση της ανακύκλωσης στην περιοχή, τονίζεται σε σχετικό δελτίο Τύπου.
Μαθητές και μαθήτριες της Ε’ τάξης του Δημοτικού Ζαγοράς, επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο κ. Παν. Κουτσάφτη, από τον οποίο ενημερώθηκαν για την ανακύκλωση η οποία λειτουργεί σε νέες βάσεις.
Τα παιδιά διατύπωσαν απορίες, απόψεις και προτάσεις για την μεγαλύτερη εμπλοκή δημοτών στην προσπάθεια ανακύκλωσης και παρέδωσαν στον Δήμαρχο τις εκθέσεις – επιστολές που είχαν γράψει στο σχολείο τους.

Από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής, διανεμήθηκε στα παιδιά και τους συνοδούς εκπαιδευτικούς, ενημερωτικό υλικό για την ανακύκλωση και η επιστολή του Δημάρχου κ. Παν. Κουτσάφτη με την οποία ζητείται η συμμετοχή των δημοτών στο πρόγραμμα ανακύκλωσης και η οποία έχει ως εξής:
Αγαπητοί συνδημότες, αγαπητές συνδημότισσες,
Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη μια μεγάλη ενημερωτική καμπάνια σε συνεργασία με ενεργούς φορείς ώστε να ευαισθητοποιηθεί η τοπική κοινωνία και να υποστηρίξει συμμετοχικά το πρόγραμμα.
Ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου, από την πρώτη στιγμή, έθεσε σε προτεραιότητα ένα από τα σημαντικότερα ζητούμενα της σύγχρονης κοινωνίας, την προστασία του περιβάλλοντος και την ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων.
Το πρόγραμμα ανακύκλωσης που εφαρμόσαμε σε πρώτο στάδιο, χαρακτηρίστηκε από εξορθολογισμένο κόστος, από προμήθεια σύγχρονου μηχανολογικού εξοπλισμού και κάδων, οργάνωση – αποκομιδή με σταθερές διαδρομές και δρομολόγια, με άψογη συνεργασία με το προσωπικό και την ευθύνη της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας
Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την ανάπτυξη της ανακύκλωσης, την συστηματική προσπάθεια ανακύκλωσης χάρτινων, πλαστικών, γυάλινων και μεταλλικών συσκευασιών.
Το πρόγραμμα για την ανακύκλωση έχει προετοιμαστεί και οργανωθεί με κατάλληλα μέσα και είμαι βέβαιος ότι θα πετύχει με την δική σας ενεργή συμμετοχή και στήριξη.
Η έμφαση στην ανακύκλωση δεν δίνεται για λόγους εντυπώσεων.
Μέσα από την ανακύκλωση συνειδητοποιούμε την ευθύνη μας απέναντι στη Φύση, τον πλανήτη Γη, το παρόν και το μέλλον των ανθρώπινων γενεών.
Γι’ αυτό πρέπει να γίνει υπόθεση όλων μας.
Βάζοντας την ανακύκλωση συσκευασιών στην καθημερινότητά μας δημιουργούμε μία έμπρακτη περιβαλλοντική συνείδηση την οποία κληροδοτούμε μαζί με ένα καθαρότερο περιβάλλον στις επόμενες γενιές.
Εξοικονομούμε ενέργεια, φυσικούς πόρους από πρώτες ύλες, προστατεύουμε το μοναδικό φυσικό περιβάλλον μας, αυξάνουμε την αισθητική και δημιουργούμε μακροχρόνια οικονομικά και κοινωνικά οφέλη (νέες θέσεις εργασίας, μείωση κόστους υγειονομικής ταφής, μείωση τελών κλπ).
Οι ενημερωμένοι ενεργοί πολίτες είναι ο κινητήριος μοχλός για να υλοποιηθούν οι στόχοι του προγράμματος ανακύκλωσης.
Σας καλώ να γίνεται αρωγοί στην προσπάθεια του Δήμου μας να διαχειριστεί ολοκληρωμένα και αποτελεσματικά τα απορρίμματα.
Ας κάνουμε την ανακύκλωση τρόπο ζωής και μια καθημερινή διαδικασία.
Η επιτυχία της ανακύκλωσης είναι υπόθεση όλων μας.
Ας δείξουμε για ακόμη μια φορά, έμπρακτα, την αγάπη μας για τον Δήμο μας.

Related

ΜΑΓΝΗΣΙΑ 774394695327359951

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item