Με φορείς του Δήμου Ζαγοράς -Μουρεσίου συναντήθηκε η υφυπουργός Οικονομικών κ. Παπανάτσιου

Με φορείς της περιοχής του Δήμου Ζαγοράς -Μουρεσίου συναντήθηκε το περασμένο Σάββατο 9 Δεκεμβρίου, η Υφυπουργός Οικονομικών και Βουλευτ...


Με φορείς της περιοχής του Δήμου Ζαγοράς -Μουρεσίου συναντήθηκε το περασμένο Σάββατο 9 Δεκεμβρίου, η Υφυπουργός Οικονομικών και Βουλευτής Μαγνησίας, κ. Κατερίνα Παπανάτσιου  συνοδευόμενη από το συντονιστή και μέλη της ΝΕ επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να συζητήσει μαζί τους και να ενημερωθεί για τα θέματα που τους αφορούν και τα προβλήματα που υπάρχουν και να ανταλλαχτούν πληροφορίες και απόψεις.
Η Υφυπουργός Οικονομικών συναντήθηκε αρχικά με τον Δήμαρχο, το Δημοτικό Συμβούλιο και αντιπροσώπους των Δημοτικών και των Τοπικών Κοινοτήτων  του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ευρεία συνάντηση με φορείς του αγροτικού κόσμου της περιοχής.
Το πρόγραμμα των συναντήσεων ολοκληρώθηκε με μια ευρεία σύσκεψη της Υφυπουργού με επαγγελματικούς, τουριστικούς και πολιτιστικούς φορείς του Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου.
Στη συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου και   αντιπροσώπους των  Δημοτικών και των Τοπικών Κοινοτήτων, ο Δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Παν. Κουτσάφτης καλωσόρισε  την Υπουργό, την ευχαρίστησε για την έως τώρα υποστήριξη σε διάφορα θέματα του Δήμου και δήλωσε ότι η Δημοτική αρχή στοχεύει σε έργα που ευνοούν την  τουριστική, την αγροτική ανάπτυξη και το συνδυασμό αυτών των δύο.
Στη συνέχεια ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στα έργα που αυτή την περίοδο βρίσκονται σε εκκρεμότητα περιμένοντας χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ ή το ΠΕΠ Θεσσαλίας όπως η παράκαμψη της Ζαγοράς, η παράκαμψη του Χιονοδρομικού – δρόμος Κισσού, το λιμάνι του Αη-Γιάννη, το αλιευτικό καταφύγιο Χορευτού, το κλειστό κύκλωμα άρδευσης για το Πουρί, τη Μακρυρράχη και τη Ζαγορά.
Ο κ. Κουτσάφτης αναφέρθηκε επίσης στις τεχνικές δυσκολίες και στη μικρή χρηματοδότηση που είχε το πρόγραμμα αγροτικής οδοποιίας, στην ανάγκη να στελεχωθεί η Τεχνική Υπηρεσία με δύο ακόμη μηχανικούς ώστε να υπάρχει η σχετική επάρκεια για τις διάφορες μελέτες του Δήμου, στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν λόγω του διατάγματος του Πηλίου για την επισκευή, τη συντήρηση δημοτικών κτιρίων όπως των Σχολείων και τη χρήση εναλλακτικών μορφών ενέργειας από το Δήμο αλλά και από ιδιώτες.
Ο Δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου τόνισε την ανάγκη δημιουργίας μονάδας βιολογικού καθαρισμού των λυμάτων, ζήτησε την ενεργοποίηση των σχετικών προγραμμάτων, αναφέρθηκε στη μονιμοποίηση 14 Δημοτικών υπαλλήλων και ζήτησε να υπάρχει το κριτήριο της εντοπιότητας κατά την επιλογή τους, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της ανακύκλωσης και τις ενέργειες που έχουν γίνει έως τώρα, ζήτησε μείωση της γραφειοκρατίας γενικότερα και ειδικότερα στην έγκριση των πληρωμών του Δήμου, ενώ τόνισε ότι παρόλη τη γραφειοκρατία είναι ευχαριστημένος από την ανταπόκριση των διάφορων Υπουργείων στα αιτήματά του και σημείωσε ότι ήταν μεγάλη διευκόλυνση για τους Δήμους η απλούστευση των διαδικασιών για την αδειοδότηση υγειονομικού ενδιαφέροντος επιχειρήσεων.
Η Υφυπουργός Οικονομικών κ. Κ. Παπανάτσιου σε απάντηση των όσων είπε ο Δήμαρχος ανέφερε ότι η δεύτερη φάση των μελετών παράκαμψης της Ζαγοράς και η μελέτη  παράκαμψης του Χιονοδρομικού έχουν ήδη εξαγγελθεί από τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών κ. Σπίρτζη ότι θα χρηματοδοτηθούν από το ΠΔΕ, κατά το αναπτυξιακό Συνέδριο της Μαγνησίας που διεξήχθη στο Βόλο τον περασμένο Νοέμβριο. Για το αλιευτικό καταφύγιο Χορευτού ανέφερε ότι είναι ένα θέμα που το παρακολουθεί ενώ ζήτησε για το λιμάνι του Αη Γιάννη να της δοθούν τα σχετικά στοιχεία και προέτρεψε το δήμαρχο να επικοινωνήσει με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
Όσον αφορά το Προεδρικό Διάταγμα του Πηλίου, η Υπουργός πρότεινε να γίνει μια συνάντηση των Δήμων του Πηλίου με το ΤΕΕ ώστε να συζητηθούν οι προτάσεις αλλαγής του Διατάγματος του Πηλίου που προετοιμάζει το ΤΕΕ.
Στη συνέχεια μίλησαν οι αντιδήμαρχοι και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου  οι οποίοι αναφέρθηκαν σε διάφορα θέματα των περιοχών τους,  όπως το αλιευτικό καταφύγιο της Νταμούχαρης για το οποίο η κ. Παπανάτσιου ζήτησε την επικαιροποιημένη μελέτη, την ανάγκη επισκευής και ασφαλτόστρωσης πολλών δρόμων σε ολόκληρο το Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου,  την επισκευή της στέγης του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς, την έλλειψη  παιδιάτρου στο ΚΥ Ζαγοράς και ζητήθηκε να λειτουργήσει δηλαδή να εξοπλιστεί  και να στελεχωθεί, το περιφερειακό Ιατρείο Κισσού.
Η κ. Παπανάτσιου απάντησε ότι καθώς τελειώνουν τα έργα στις μεγάλες οδικές αρτηρίες, σε επόμενο στάδιο σχεδιάζονται έργα για  περιφερειακή οδοποιία, ενώ ζήτησε συγκεντρωτική αναφορά των αναγκών σε ιατρικό προσωπικό στο ΚΥ Ζαγοράς, τα αγροτικά ιατρεία και στο Περιφερειακό Ιατρείο.
Οι αντιδήμαρχοι και το Δημ. Συμβούλιο  αναφέρθησαν στις γραφειοκρατικές και σε άλλες  δυσκολίες που προκύπτουν από το Καλλικράτη για τις οποίες η κ. Παπανάτσιου ζήτησε να της δοθούν συγκεκριμένες προτάσεις που θα τις καταθέσει στο Υπουργείο Εσωτερικών, ζήτησαν να υπάρξει επιδότηση του ΦΠΑ στο πετρέλαιο θέρμανσης για τα σχολεία στους ορεινούς Δήμους, πράγμα το οποίο η κ. Παπανάτσιου θα εξετάσει.

Related

ΜΑΓΝΗΣΙΑ 5103300162457437995

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item