«Να πάρουν άμεσα το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας όλοι οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Βόλου»

Σε ερώτησή τους οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Λαική Συσπείρωση του Βόλου αναφέρουν: Όπως είναι γνωστό, οι εργαζόμενοι στην Υπ...Σε ερώτησή τους οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Λαική Συσπείρωση του Βόλου αναφέρουν:
Όπως είναι γνωστό, οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Βόλου εξασκούν, κατά γενική ομολογία, ένα επικίνδυνο και ανθυγιεινό έργο. Καθημερινά αναγκάζονται να εργάζονται σε συνθήκες εργασίας δύσκολες, όπως κοπής ψηλών δένδρων με χρήση αναβατορίου ή ψηλής σκάλας, χειρίζονται επικίνδυνα μηχανήματα κοπής, έρχονται σε επαφή κατά την εργασία τους με τοξικά φυτοφάρμακα, όχι μόνο κατά τη διάρκεια ψεκασμών αλλά και της συλλογής ψεκασμένων φυτών. Ακόμη έρχονται σε επαφή με επικίνδυνα απορρίμματα, όπως σύριγγες, κόπρανα ζώων, νεκρά ζώα, κ.ά.  Ταυτόχρονα αναγκάζονται να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους κάτω από άσχημες καιρικές συνθήκες, χειμώνα - καλοκαίρι. 
Ωστόσο οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Βόλου δεν παίρνουν όλοι, ενώ το δικαιούνται, το επίδομα ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας, αντίθετα με ό,τι συμβαίνει σε άλλους δήμους (Ηλιούπολης , Πετρούπολης, Αμαρουσίου, κ.ά.), στους οποίους έχει εγκριθεί η χορήγηση του σε όλους τους εργαζόμενους των αντίστοιχων υπηρεσιών. 
Εξάλλου σύμφωνα με την ερμηνευτική εγκύκλιο 33, Αριθ. Πρωτ. 39456/17- 11- 2017,  για εφαρμογή των διατάξεων του ν. 4483/2017, που ορίζει ότι «διευκρινίζεται ότι για την εφαρμογή της ̟παρούσας ρύθμισης δεν απαιτείται η κατοχή αντίστοιχης οργανικής θέσης κατά ειδικότητα, αλλά αρκεί η κατοχή αντίστοιχης οργανικής θέσης στον γενικότερο κλάδο» και επειδή όπως συμβαίνει κατά την καθημερινή άσκηση των καθηκόντων τους, όλοι οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας πρασίνου ασχολούνται με επικίνδυνες και ανθυγιεινές εργασίες, 
Ερωτάται η Δημοτική Αρχή Βόλου:
Τι θα κάνει για να πάρουν άμεσα το επίδομα ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας όλοι οι εργαζόμενοι, χωρίς εξαιρέσεις, στην Υπηρεσία Πρασίνου το Δήμου Βόλου;
Οι δημοτικοί σύμβουλοι
Νάνος Απόστολος

Τσαλούχας Θεόδωρος

Related

ΒΟΛΟΣ 188169268376923449

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item