Μ. Μπαλλής: Δεν υπάρχει ειλημμένη απόφαση μεταφοράς του στρατοπέδου «Γεωργούλα»

Ναι μεν, αλλά από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας Μάκη Μπαλλή, ο οποίος με δήλωσή του ξεκαθαρίζει από τη μία πλευρά ότι δεν υπάρχει ε...


Ναι μεν, αλλά από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας Μάκη Μπαλλή, ο οποίος με δήλωσή του ξεκαθαρίζει από τη μία πλευρά ότι δεν υπάρχει ειλημμένη απόφαση για τη μεταφορά του στρατοπέδου "Γεωργούλα", από την άλλη όμως τονίζει ότι και η αναδιοργάνωση του στρατεύματος βρίσκεται σε στάδιο μελέτης και το νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο αλλάζει τη χρήση του στρατοπέδου!
Στη δήλωσή του ο βουλευτής αναφέρει:
«Επειδή για τρίτη μέρα συνεχίζεται μία προσπάθεια να εμφανισθεί ως δεδομένη και ήδη αποφασισμένη η μετεγκατάσταση της Ταξιαρχίας Πεζοναυτών και το «κλείσιμο» του στρατοπέδου «Γεωργούλα» στη Νέα Ιωνία θα πρέπει να διευκρινισθούν τα εξής:
  1. Όποια δημοσιεύματα παρουσιάζουν ως ήδη αποφασισμένη μία τέτοια ενέργεια είναι απολύτως αναληθή, σύμφωνα με διευκρινίσεις που αναζήτησα και έλαβα από επιτελικά στελέχη.
  2. Η αναδιοργάνωση της δομής του στρατεύματος βρίσκεται ακόμη σε στάδιο μελέτης και δεν έχει ολοκληρωθεί
  3. Η όποια σχετική απόφαση λαμβάνεται από το Συμβούλιο Αρχηγών, που ακόμη δεν έχει συνεδριάσει. Σύμφωνα με πληροφορίες, μία πρώτη ενημερωτική συνεδρίαση θα γίνει αυτή την εβδομάδα. Σε κάθε περίπτωση, ακόμη και αν ληφθεί παρόμοια απόφαση, απαιτείται διάρκεια κάποιων ετών για να υλοποιηθεί.
  4. Ο,τιδήποτε παρουσιάζεται σήμερα ως έγγραφο απόφασης, δεν μπορεί να είναι κάτι περισσότερο από ερωτηματολόγιο διερεύνησης προθέσεων ή προσδιορισμού κόστους και προπαρασκευαστικών κινήσεων. Όλοι αναφέρονται σε αυτό το έγγραφο, αλλά κανείς δεν το παρουσιάζει.
  5. Σε κάθε περίπτωση και πέρα από τον όποιον πιθανό σχεδιασμό των επιτελείων, έχει επισημανθεί προς την πολιτική ηγεσία η σημασία (οικονομική και άλλη) της ύπαρξης του στρατοπέδου «Γεωργούλα» για την περιοχή και η αρνητική στάση των πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών φορέων.
  6. Όσοι θεώρησαν ότι μπορούν να στηρίξουν την πολιτική τους παρουσία σε μία απόφαση που ακόμη δεν υπάρχει ή θεώρησαν ότι βρήκαν εύκολο τρόπο να κατηγορήσουν πολιτικά την κυβέρνηση και τους τοπικούς «κυβερνητικούς παράγοντες», θα πρέπει να απαντήσουν γιατί δεν αντέδρασαν αναλόγως όταν τον Οκτώβριο του 2015 δημοσιοποιήθηκε από το Τμήμα Πολεοδομικού Σχεδιασμού του Δήμου Βόλου η μελέτη για την Αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Βόλου στην οποία (σελ. 4-114 και 4-115) αναφέρεται ότι σύμφωνα με το Ρυθμιστικό Σχέδιο στο «Γεωργούλα» θα δημιουργηθεί Διοικητικό-Εμπορικό Κέντρο, με χρήσεις εκπαίδευσης και έρευνας, ενώ το μεγαλύτερο τμήμα του χαρακτηρίζεται ως χώρος πρασίνου, το δε Πολεοδομικό Σχέδιο κάνει λόγο για «Μητροπολιτικό Πάρκο» στο σύνολο της έκτασης.
Θα πρέπει να προστεθεί ότι η παραπάνω απόφαση για το «Γεωργούλα», όπως αναφέρεται στο ίδιο έγγραφο, αποτελεί και ομόφωνη απόφαση της διαπαραταξιακής επιτροπής του Δήμου Βόλου που είχε συσταθεί παλαιότερα, όταν γινόταν η συζήτηση των προτάσεων για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο».

Related

ΒΟΛΟΣ 6955637197790172339

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item