Γαργάλας για πρωτοβουλία "κόκκινων δανείων": Ο Λαϊκισμός ως προπομπός του Φασισμού

Τη δική του απάντηση δίνει ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Βόλου Κώστας Γαργάλας στις εξαγγελίες του Αχιλλέα Μπέου περί εξαγοράς κόκκι...


Τη δική του απάντηση δίνει ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Βόλου Κώστας Γαργάλας στις εξαγγελίες του Αχιλλέα Μπέου περί εξαγοράς κόκκινων δανείων Βολιωτών από τον Δήμο.
Συγκεκριμένα αναφέρει:
Κι αν κάποιος καλοπροαίρετος ακούσει ή διαβάσει τη σχετική εξαγγελία,προφανώς θα ταχθεί ανεπιφύλακτα θετικά  και θα πει πολλά μπράβο σ' αυτόν που το σκέφτηκε αλλά και προτίθεται να το υλοποιήσει.
Όμως είναι έτσι τα πράγματα όπως προπαγανδίζεται ( γιατί περί αυτού πρόκειται) ;
Πληροφορία πρώτη: Η ανακοίνωση γίνεται εσπευσμένα χωρίς κανέναν εκπρόσωπο της Δημοτικής Αρχής παρά μόνο τον εν αργία και ακριβώς μετά τα γεγονότα στην οδό Καραμπατζάκη όπου αυτός πρωτοστάτησε με απολύτως αρνητικό για την εικόνα του τρόπο. Θυμίζω την μεταφορά συμπολίτη στο Νοσοκομείο με συμμετοχή στο περιστατικό του εν αργία.
Πληροφορία δεύτερη : Ενώ ανακοινώνεται εκτάκτως πως την Παρασκευή θα δοθεί ειδική συνέντευξη τύπου για το θέμα που πομπωδώς προπαγανδίζεται από τα φιλικά προς την Δημοτική Αρχή ΜΜΕ και πως θα συζητηθεί στην Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας , το θέμα δεν υπάρχει στην ημερήσια διάταξη.
Πληροφορία τρίτη: Ακριβώς επειδή δεν υπήρχε πρόθεση αλλά μόνο προσπάθεια αλλαγής της ατζέντας , η απόφαση που θα ζητηθεί να ληφθεί την Δευτέρα δεν έχει εισήγηση. Και άρα θα κληθούμε να ψηφίσουμε θετικά ή όχι σε μια εισήγηση που δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς αναφέρει.
Πληροφορία τέταρτη: Η συγκεκριμένη πρόταση που υποτίθεται έχει επεξεργαστεί σοβαρά ( λέμε τώρα) είναι πρόταση που συμπεριλαμβάνεται σε ανοιχτή επιστολή κοινού διαδικτυακού φίλου με τον εν αργία , και δημοσιεύθηκε την 08-12-2017. Και εκεί γίνεται μνημόνευση στον Δήμαρχο Ζαχάρως και τα λοιπά. Κι αμέσως καθώς το θέμα είναι πιασάρικο χρησιμοποιήθηκε ως μια καλή ευκαιρία για προπαγάνδα.
Πληροφορία πέμπτη: Καμιά αναφορά σε οικονομικό επίπεδο δεν υπάρχει και με δεδομένο πως το πραγματικό ταμειακό διαθέσιμο του Δήμου σήμερα είναι ελάχιστο και κοντά στις τριακόσιες χιλιάδες ευρώ. Επιπλέον αναγνωρίζεται από τον προπαγανδιστή πως δεν υπάρχει το αναγκαίο θεσμικό πλαίσιο για να γίνει κάτι τέτοιο. Άρα επειδή ακριβώς δεν μπορεί να υλοποιηθεί κάτι τέτοιο αλλά κι αν μπορούσε πάλι θα ήταν οικονομικά αδύνατο , δεν κοστίζει τίποτα η προπαγάνδα του <<εμείς θέλουμε και μπορούμε αλλά δεν μας αφήνει>> το σάπιο πολιτικό σύστημα.
Πληροφορία έκτη: Ποτέ η Δημοτική Αρχή ή μέλος της δεν συμμετείχε και πουθενά ,σε όποια δράση κινηματική είτε στα Ειρηνοδικεία , είτε σε Επιτροπές Αγώνα είτε σε γειτονιές είτε έφερε ανάλογο θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για να συζητηθεί και να υπάρξει η αναγκαία αποτύπωση γνώμης και σκέψεων ,ικανή να φέρει ουσιαστικό αποτέλεσμα.
Εκτίμηση: Ο Λαϊκισμός πράγματι είναι είναι ένα φαινόμενο που αντιμετωπίζεται δύσκολα αλλά πολύ εύκολα χρησιμοποιείται. Μόνο που όταν τον αποδομήσει κανείς και τον ξεσκεπάσει από την αρχή τότε ενδεχομένως να προλάβει την πορεία προς τον Φασισμό. Κι εδώ στον Βόλο έχουμε καταλάβει προ καιρού ποιος λαϊκίζει και ποιος δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να μετεξελιχθεί σε φασίστα και μάλιστα χρησιμοποιώντας τη Δημοκρατία και εις βάρος της οποίας εδώ και καιρό ασελγεί.

Related

ΒΟΛΟΣ 4526821414529178442

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item