Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας για RDF: Θα μελετήσουμε το θέμα...

Η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017 συναντήθηκε με τους βουλευτές Μαγν...Η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017 συναντήθηκε με τους βουλευτές Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να εκθέσει τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες των πολιτών της πόλης μας σχετικά με το ζήτημα της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ, όπως και για την πρόθεση του Δήμου Βόλου να δημιουργήσει στο ΧΥΤΑ μονάδα παραγωγής SRF. Παρόντες ήταν οι βουλευτές Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και Μάκης Μπαλλής, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιώργος Σταμπουλής, ενώ παρέστησαν  εκπρόσωπος της Υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου και ο Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας Κώστας Βογιατζής.
Το κύριο αίτημα της επιτροπής που τέθηκε προς τους βουλευτές της κυβέρνησης ήταν η ανάκληση της άδειας του εργοστασίου της ΑΓΕΤ να καίει σκουπίδια δίπλα στην πόλη μας. Παραδόθηκε όλη η σχετική βιβλιογραφία σχετικά με τους κινδύνους που εγκυμονεί η καύση σκουπιδιών από την τσιμεντοβιομηχανία δίπλα στην πόλη μας (εργασίες του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ευρωπαϊκές επιδημιολογικές μελέτες, έκθεση της Greenpeace κ.α.), καθώς και μελέτες και έρευνες που δείχνουν ότι οι μέθοδοι καύσης έχουν αποδειχθεί άκρως επικίνδυνες σε όλες τις χώρες που χρησιμοποιήθηκαν και πλέον εγκαταλείπονται. Τα μέλη της επιτροπής πολιτών τόνισαν ότι δεν αρκεί η διαβεβαίωση του αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλου περί αυστηρών ελέγχων, μιας και αυτοί έχουν αποδειχθεί ανεπαρκείς και οι υπηρεσίες που θα τους πραγματοποιούν μη ειδικευμένες και υποστελεχωμένες.
Επίσης τονίστηκε από τους πολίτες ότι η βασική επιδίωξη της επιτροπής είναι η τήρηση του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων που ψηφίστηκε το 2015 από την παρούσα κυβέρνηση και έχει ως προτεραιότητα την οικολογική διαχείριση των απορριμμάτων με βάση τη σωστή εκπαίδευση των πολιτών, την επανάχρηση, την ανακύκλωση και την κομποστοποίηση και σε καμία περίπτωση την καύση.

Οι βουλευτές δεσμεύθηκαν να μελετήσουν το θέμα, ενώ η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου θα καταθέσει επιστολή για να γίνει επίκαιρη ερώτηση προς τον αναπληρωτή  Υπουργό Περιβάλλοντος.

Related

Sticky 4798898809678192454

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item