1η Διευρυμένη Συνεδρίαση ΝΟ.Δ.Ε. Μαγνησίας για το 2018

Την Πέμπτη 4 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη διευρυμένη συνεδρίαση της ΝΟ.Δ.Ε. όπου και συζητηθήκαν τα παρακάτω : Α. Στον από...Την Πέμπτη 4 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη διευρυμένη συνεδρίαση της ΝΟ.Δ.Ε. όπου και συζητηθήκαν τα παρακάτω :

Α. Στον απόηχο δημοσκοπήσεων αλλά κυρίως μιας απίστευτης τριετίας ανατροπών και "κυβιστήσεων" (colotoumpa στο ελληνικότερον) που δεν έχει αφήσει τίποτε όρθιο από όσα θεωρούσαμε δεδομένα, τόσο στην καθημερινότητα, όσο και στην πολιτική σημειολογία, η Κυβέρνηση στήνει το επικοινωνιακό της αφήγημα. Αυτό που θα την οδηγήσει στις επόμενες εκλογές, νωρίς ή αργότερα. Παραμερίζοντας όλα όσα έκανε (και δεν έκανε) ο κ. Τσίπρας μας λέει περήφανα πως εκείνος πέτυχε εκεί που οι άλλοι απέτυχαν. 

Μόνο που το 2018, δεν είναι 2014. 


Τα συνθήματα και η ρητορική από "έτη φωτός" μακριά, εκείνα που έδωσαν τη νίκη τότε, δεν μπορούν να είναι και το όχημα σήμερα. Γιατί έχουμε δει τι μεσολάβησε. Και γιατί πλέον ο ίδιος είναι εξουσία εδώ και τρία χρόνια. Όσο και να επιμένει στη ρητορική αντιπολίτευσης "τι έκαναν οι άλλοι", τώρα είναι η ώρα να πει τι έκανε αυτός. Και είχε πολύ χρόνο. Για να δούμε πως δεν έκανε ΤΙΠΟΤΑ από όσα είχε πει και τον έφεραν στην εξουσία, αλλά και τόσα άλλα, εντελώς αντίθετα. Πώς στοχοποίησε τη μεσαία τάξη, εξαπάτησε τους συνταξιούχους και δεν κατάφερε να μειώσει ή να αντιστρέψει το κύμα φυγής των νέων. Έμεινε σε μια εργαλειοποίηση του κρατικού μηχανισμού και με την επικοινωνιακή του διαχείριση, συνέχισε να επενδύει στη ρητορική μίσους και διχασμού, ως δήθεν εκφραστής των "αναξιοπαθούντων" τους οποίους ουσιαστικά κατέστησε ομήρους της πολιτικής του, αφού δίχως ρωμαλέα ανάπτυξη, που θα τους χειραφετούσε, το μόνο που έχουν να προσβλέπουν είναι οι στιγμιαίες εμπνεύσεις του κράτους παλαιού τύπου. 

Related

ΒΟΛΟΣ 3782073705312042193

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item