Υαλουρονικο οξύ...Γιατι ξεχωρίζει;

Γράφει η Χριστίνα Γκερλιώτη, beauty advisor, συνεργάτιδα του  TheNewspaper.gr Το Υαλουρονικό οξύ είναι το απόλυτο εργαλείο του σύγχρον...


Γράφει η Χριστίνα Γκερλιώτη, beauty advisor, συνεργάτιδα του TheNewspaper.gr

Το Υαλουρονικό οξύ είναι το απόλυτο εργαλείο του σύγχρονου πλαστικού χειρουργού, αποτελεί μία από τις πλέον μοντέρνες, αποτελεσματικές και ασφαλείς θεραπείες που έχει επιδείξει σήμερα η αισθητική χειρουργική. Μας επιτρέπει με μεγάλη ασφάλεια να βελτιώσουμε ή και να τελειοποιήσουμε τα χαρακτηριστικά ενός προσώπου αναίμακτα και με μικρό διάστημα αποθεραπείας. Τι όμως είναι το Υαλουρονικό οξύ;
Να ξεκαθαρίσουμε ότι το υαλουρονικό οξύ δεν είναι οξύ με την έννοια του όρου. Δεν "καίει" δηλαδή τους ιστούς, ο όρος οξύ απευθύνεται στον βιοχημικό τύπο της ουσίας. Είναι μια γλυκοζαμινοπρωτείνη, ένα μόριο δηλαδή, το οποίο υπάρχει αυτούσιο στη φύση. Αποτελεί κύριο δομικό συστατικό του ανθρώπινου οργανισμού και είναι πανομοιότυπο στα περισσότερα είδη οργανισμών. Στο δέρμα μας υπάρχουν μόρια Υαλουρονικού οξέος με μόρια ελαστίνης και κολλαγόνου που παράγονται με σταθερό ρυθμό από κύτταρα που ονομάζονται ινοβλάστες. Εκτός από τους ινοβλάστες, στο δέμα μας υπάρχουν και άλλα κύτταρα που ονομάζονται ινοβλάστες των οποίων ο ρόλος είναι να διασπούν τα μόρια Υαλουρονικού οξέος έτσι ώστε να υπάρχει ισορροπία και όσο Υαλουρονικό οξύ παράγεται τόσο να επαναδιασπάται. Η διαδικασία αυτή, συνήθως ολοκληρώνεται σε 24-48 ώρες στο ανθρώπινο σώμα.
Με την πάροδο του χρόνου οι ινοβλάστες εκφυλίζονται και λιγοστεύουν σε αριθμό με αποτέλεσμα το δέρμα να είναι πιο λεπτό, να χάνει τον όγκο και τη σφριγηλότατη του. Το Υαλουρονικό οξύ είναι ένα υδρόφιλο μόριο που δεσμεύει νερό μέχρι και 1.000 φορές το βάρος του, η απώλεια του λοιπόν οδηγεί σε μια εικόνα αφυδατωμένου και λεπτού δέρματος, με διάθεση στη δημιουργία ρυτίδων και βαθιών πτυχών του δέρματος.
Το Υαλουρονικό οξύ είναι μια ουσία που:
·δεν προκαλεί αλλεργίες
·δεν προκαλεί φλεγμονές Χρησιμοποιείται ως ελαστικό διάφανο gel (ενέσιμο εμφύτευμα) για βελτίωση ρυτίδων γήρανσης και την αύξηση του όγκου των χιλίων. Επίσης, στη μεσοθεραπεία προσώπου (mesolifting) είτε μόνο του είτε σε συνδυασμό με πολυβιταμίνες με αποτέλεσμα να προσδίδει στο δέρμα σφριγηλότητα, όγκο, φυσική ελαστικότητα και βαθιά ενυδάτωση. Το Υαλουρονικό οξύ εμπεριέχεται σε πολλές κρέμες επιτυγχάνοντας τη βελτίωση ελαστικότητας και επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα βαθιά ενυδάτωση.
Να θυμάσαι: Η διαφορά Υαλουρονικού οξέος που παράγεται στο εργαστήριο διαφέρει περίπου 1% με αυτό του ανθρώπινου σώματος και αυτό για να μη μπορεί ο οργανισμός να το αποδομήσει εύκολα.
Γενικά λοιπόν,μπορούμε να πούμε οτι πρόκειται για ένα απόλυτα ασφαλές,δοκιμασμένο και αξιόπιστο υλικό με οποίο τροπο η μορφή χρησιμοποιείται για την αποκατάσταση η βελτίωση των προβλημάτων δέρματος. 


Ακολουθήστε την Χριστίνα Γκερλιώτη στο Facebook

Related

ΥΓΕΙΑ 3232892111168234133

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item