"Μαζί για τον Βόλο": Διαφάνεια στην επιχορήγηση αθλητικών σωματείων

Με αφορμή τη συνάντηση που έγινε χθες στο Δημαρχείο μεταξύ της δημοτικής αρχής και διαφόρων αθλητικών σωματείων της περιοχής θα θέλαμε ν...


Με αφορμή τη συνάντηση που έγινε χθες στο Δημαρχείο μεταξύ της δημοτικής αρχής και διαφόρων αθλητικών σωματείων της περιοχής θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής.
Όταν επί τρία και πλέον χρόνια,  κατά τα οποία η παρούσα δημοτική αρχή βρίσκεται στη διοίκηση της πόλης και την ίδια στιγμή δεν μπορεί κανείς να πει ότι έχει επιδείξει επιτυχίες και αποτελέσματα (σύμφωνα πάντα με τις εξαγγελίες τους) στον τομέα ενίσχυσης-προώθησης και γενικότερα στήριξης του ερασιτεχνικού αθλητισμού, φαντάζει τουλάχιστον προσχηματικό και σίγουρα πρόχειρο το να έρχεται τώρα και να ανακοινώνει την πρόθεση της να χρηματοδοτήσει το κομμάτι αυτό.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, εκφράστηκε από τη Δημοτική αρχή η πρόθεση να ενισχυθούν – επιχορηγηθούν με ποσό αρχικά έως 200.000€ αθλητικά σωματεία και σύλλογοι της πόλης. Αυτό που αναφέρθηκε είναι ότι ο Δήμος περιμένει προτάσεις σχετικά με τη διοργάνωση εκδηλώσεων(;) από τα σωματεία και τον Δήμο. Αυτό δεν είναι μεμπτό. Το πρόβλημα κατά την άποψή μας δημιουργείται από τη στιγμή που υπάρχει έλλειψη στρατηγικής στο τι ακριβώς θέλει να κάνει και πως εννοεί ο Δήμος τον μαζικό και ερασιτεχνικό αθλητισμό. Τι θα ήταν για παράδειγμα προτιμότερο; Μετά από διαβούλευση και με υπόδειξη των σωματείων και συλλόγων τα χρήματα αυτά, και αν μπορεί ο Δήμος ακόμα παραπάνω, να διατεθούν για την αναβάθμιση υποδομών προς όφελος όλων όσων αθλούνται; Ή να ζητάς από τα σωματεία απλά τη γνώμη τους για διοργάνωση εκδηλώσεων με συνδιοργανωτή τον Δήμο (εκδηλώσεων που δεν λύνουν τα όποια χρόνια προβλήματα). Είναι ξεκάθαρα θέμα προτεραιοτήτων οι οποίες κατά καιρούς έχουν φανεί ποιες είναι (βλ. ανακίνηση εξπρές γηπέδου Νεάπολης προς συμφέρον ξενόφερτης ομάδας).

Στο δια ταύτα και επειδή μιλάμε για διαχείριση δημοτικού χρήματος, δηλαδή χρήματος όλων των δημοτών, αυτό που θα ήταν απαραίτητο είναι ο καθορισμός ξεκάθαρων κριτηρίων του ποιοι και πως θα επιχορηγηθούν ώστε μην έχουμε «παιδιά και αποπαίδια» και φυσικά κανέναν αποκλεισμό σε «μη αρεστούς». Διαφάνεια και τίποτα λιγότερο αλλά για κάποιους που προτεραιότητα έχουν, όχι την ουσία αλλά το «φαίνεσθαι» αυτά είναι ψιλά γράμματα.

Related

ΒΟΛΟΣ 8453322471714229577

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item