Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία: «Οι δενδροφάγοι χτύπησαν και πάλι»

«Επίθεση» σε τεράστιο … πλάτανο που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Αλεξάνδρας και Κρίτσκη (δίπλα από το πάρκο) καταγγέλλει ότι έγινε σ...


«Επίθεση» σε τεράστιο … πλάτανο που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Αλεξάνδρας και Κρίτσκη (δίπλα από το πάρκο) καταγγέλλει ότι έγινε σήμερα το πρωί, η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας, χαρακτηρίζοντας τον Δήμο Βόλου ως «δενδροφάγο».
Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωση, αναφέρονται τα εξής:
«Οι δενδροφάγοι του Δήμου Βόλου επιτέθηκαν σήμερα σε ένα τεράστιο πλάτανο που είναι δίπλα στο πάρκο των οδών Αλεξάνδρας και Κρίτσκη.
Ο πλάτανος αυτός φτάνει μέχρι την ταράτσα της παρακείμενης πολυκατοικίας! Θα τον είχαν κατακρεουργήσει άγρια, αν δεν έβαζαν τις φωνές οι περίοικοι. Στα μέλη της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας που προσέτρεξαν αρνήθηκαν να επιδείξουν την εντολή που είχαν, πράγμα που αναγκάστηκαν να κάνουν όταν κλήθηκε η Αστυνομία. Το χαρτί που είχαν μαζί τους δεν είχε οδηγίες για το κλάδεμα των δέντρων, ούτε ήταν παρών αρμόδιος του Δήμου, για να δίνει οδηγίες. Η ξυλεία δε που προέκυψε διαχωρίστηκε σε ωφέλιμη και μη και «αναχώρησε» προς άγνωστη κατεύθυνση. Στην ερώτηση πού θα την πάνε, το συνεργείο του εργολάβου που εκτελούσε το έργο απάντησε «στο ΧΥΤΑ», χωρίς όμως να πείσει αφού σε αυτή την περίπτωση δεν υπήρχε λόγος να γίνει οποιοσδήποτε διαχωρισμός. Τις προηγούμενες δε μέρες είχαν ακόλλητα κατακρεουργήσει άλλα μεγάλα δέντρα στην ίδια πλατεία. Φεύγοντας δε το συνεργείο άφησε το αυτοκίνητο συμπολίτη μας γεμάτο πριονίδι, πιθανότατα εν είδη Χριστουγεννιάτικου στολισμού.
Η Δημοτική Αρχή Βόλου στα τρεισήμισι χρόνια παρουσίας της στην πόλη έχει επιδοθεί σε ένα πογκρόμ εναντίον των δέντρων και του πρασίνου, χωρίς να έχει φυτέψει έστω και ένα δέντρο στην πόλη, παρά τις κατά καιρούς βαρύγδουπες σχετικές δηλώσεις».

Related

ΒΟΛΟΣ 124612893946508006

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item