Αντιπαράθεση για το νέο Νηπιαγωγείο στα Αϊβαλιώτικα - Κόντρα γονέων με Μπέο στον αέρα εκπομπής

Την μεταφορά του 35ου Νηπιαγωγείου Βόλου σε άλλο χώρο στη μέση της σχολικής χρονιάς, καταγγέλλει με ανακοίνωση της η Τ.Ε. του ΚΚΕ στο ...Την μεταφορά του 35ου Νηπιαγωγείου Βόλου σε άλλο χώρο στη μέση της σχολικής χρονιάς, καταγγέλλει με ανακοίνωση της η Τ.Ε. του ΚΚΕ στο Βόλο. Επικρίνει τη δημοτική αρχή Βόλου που εφαρμόζει τις «δημοκρατικές της και παιδαγωγικές της ευαισθησίες απέναντι στα νήπια και τους γονείς τους». Καλεί δε τη δημοτική αρχή να σταματήσει τις «απαράδεκτες μεθόδους της» και να σεβαστεί τους γονείς και τα παιδιά. Στο μεταξύ ο Δήμος ανακοίνωσε σήμερα τη μεταστέγαση του συγκεκριμένου Νηπιαγωγείου σε νέο ιδιόκτητο  κτίριο του Δήμου Βόλου, επί των οδών Αναξαγόρα, Σεφέρη και Πουλίου στη συνοικία Αϊβαλιώτικα.
Το νέο κτίριο διαμορφώθηκε ανάλογα για να υποδεχθεί τους μικρούς μαθητές του Νηπιαγωγείου που σήμερα συστεγάζεται παρανόμως μαζί με δημοτικό σχολείο της περιοχής.
Μάλιστα οι γονείς προσέφυγαν στο ΣτΕ, η απόφαση του οποίου δεν τους δικαίωσε.
Η ανακοίνωση του ΚΚΕ
Οι αυταρχικές μέθοδοι και οι καταδρομικές επιχειρήσεις της Δημοτικής Αρχής Βόλου δεν έχουν σταματημό. Μετά την «Καραμπατζάκη» εφαρμόζει τις «δημοκρατικές» της και «παιδαγωγικές» της ευαισθησίες απέναντι στα νήπια και τους γονείς τους. Με βίαιο και τρομοκρατικό τρόπο επιχειρεί τη μεταφορά του 35ου Νηπιαγωγείου Βόλου σε άλλο χώρο, στη μέση της σχολικής χρονιάς και απροειδοποίητα. Μάλιστα, η επιχείρηση ξεδιπλώθηκε παρά το γεγονός ότι οι γονείς είχαν ζητήσει ασφαλιστικά μέτρα κατά της μεταφοράς και τα οποία πρόκειται να εκδικαστούν στις 18 Ιανουαρίου.
Καλούμε τη δημοτική αρχή να σταματήσει τις απαράδεκτες μεθόδους της και να σεβαστεί τόσο την γνώμη των γονέων όσο και την ψυχολογική κατάσταση των μικρών νηπίων, τα οποία καλούνται στα μέσα της σχολικής χρονιάς να προσαρμοστούν σε ένα νέο σχολικό περιβάλλον. Να «αναμετρηθεί», κόντρα στην αντιλαϊκή -αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης, με τις τεράστιες ελλείψεις στα σχολεία, τις ελλείψεις αιθουσών και άλλων υποδομών, τη φρικτή υγειονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται, την ανυπαρξία σχεδίου για την κάλυψη των κτιριακών ελλείψεων και κυρίως των νηπιαγωγείων του κέντρου του πολεοδομικού συγκροτήματος, που οι μικροί μαθητές βιώνουν άθλιες συνθήκες.
Ανακοίνωση του Δήμου Βόλου
Από το Δήμο Βόλου γνωστοποιείται ότι το 35ο Νηπιαγωγείο  Βόλου μεταστεγάστηκε από την οδό Πάφου 19, Ν. Παγασές  σε νέο ιδιόκτητο  κτίριο του Δήμου Βόλου, επί των οδών Αναξαγόρα, Σεφέρη και Πουλίου στη συνοικία Αϊβαλιώτικα. Από τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018 θα λειτουργεί  κανονικά στο νέο  διδακτήριο.
Ο Αχιλλέας Μπέος
Παράλογο χαρακτήρισε το αίτημα των κατοίκων να παραμείνουν στο παλιό κτίριο και όχι σε ένα καινούργιο που δημιουργήθηκε γι αυτό το σκοπό, ο Αχιλλέας Μπέος μιλώντας το μεσημέρι στην εκπομπή του Δημήτρη Μαρέδη στον ASTRA.
Μάλιστα συνομίλησε στον αέρα της εκπομπής με μία εκπρόσωπο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και της απάντησε σε ερωτήματα και παράπονα που εξέφρασε.

Δείτε το βίντεο:

Related

Sticky 3348408862638876233

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item