Η απάντηση του Σ. Σαβελίδη στη δημοτική αρχή Βόλου

«O Μπέρτραντ Ράσελ αναφέρει ότι « Κάθε πρόοδος στον πολιτισμό έχει αποκηρυχθεί σαν αφύσικη όταν ήταν νέα ». Πράγματι, το κοινό σχολικό ...


«O Μπέρτραντ Ράσελ αναφέρει ότι «Κάθε πρόοδος στον πολιτισμό έχει αποκηρυχθεί σαν αφύσικη όταν ήταν νέα». Πράγματι, το κοινό σχολικό συμβούλιο της Παρασκευής, η δράση «Η Πολιτεία Αφουγκράζεται του Μαθητές» είναι κάτι νέο. Είναι κάτι πρωτόγνωρο στα εκπαιδευτικά πράγματα της περιοχής μας και όχι μόνο. Είναι μια μαθητική εκδήλωση τόσο νέα. Είναι μια δράση η οποία ανοίγει το σχολείο στην κοινωνία και η κοινωνία ανοίγεται για ν’ αφουγκραστεί τους μαθητές του σχολείου, ν’ ανοίξει τα αυτιά και τα μάτια της ώστε να δει τα προβλήματα τις απόψεις και τις προτάσεις των νέων μας όπως αυτοί θα τις εκφράσουν, όπως αυτοί θα τις εισηγηθούν. Είναι νέα στο περιεχόμενο, είναι νέα στους εισηγητές, είναι νέα στους σκοπούς και τους στόχους. Την Παρασκευή, η κοινωνία θα αφουγκραστεί τους νέους της, θ’ αφουγκραστεί τους μαθητές της. Την Παρασκευή, θα είναι παρόντες, απ’ όσους προσκλήθηκαν, μόνο εκείνοι οι οποίοι  ενδιαφέρονται πραγματικά γι αυτούς τους νέους. Θα είναι παρόντες όσοι μπορούν και κυρίως όσοι θέλουν να κάνουν κάτι γι αυτούς. Θα είναι παρόντες όσοι έχουν αφιερώσει τη ζωή τους σ’ αυτούς.
Γνωρίζοντας τα λόγια του Μπέρτραντ Ράσελ ήμασταν σίγουροι ότι κάποιοι θα αποκήρυσσαν ως αφύσικη την πρωτοβουλία αυτή. Ήμασταν σίγουροι ότι δε θα το έπρατταν  ευθέως αλλά μικροπρεπώς,  ίσως επειδή στην ουσία απεχθάνονται το νέο, το προοδευτικό το δημοκρατικό, το δημιουργικό, το φέρελπι.
Με βάση τα παραπάνω τονίζουμε ότι οι μαθητές μας, τα σχολειά, οι εκπαιδευτικοί θα πραγματοποιήσουν τη δράση. Οι πολιτειακοί θεσμοί που προσκλήθηκαν, που θέλουν και μπορούν θα είναι εκεί. Οι γονείς θα είναι εκεί. Τα στελέχη της εκπαίδευσης θα είναι εκεί. Όλοι όσοι μπορούν να αποδεχτούν την πρόοδο, τον πολιτισμό, το νέο και το ελπιδοφόρο θα είναι εκεί. Κι όλοι μαζί θα επιχειρήσουν για ένα καλύτερο αύριο».

Related

ΒΟΛΟΣ 7565805361960999240

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item