Επιστολή Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου σε υπουργό Περιβάλλοντος

Τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου απέστειλε επιστολή προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος με την οποία επισημαίνει τις...


Τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου απέστειλε επιστολή προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος με την οποία επισημαίνει τις ελλείψεις της Περιβαλλοντικής Μελέτης για την καύση των σκουπιδιών καθώς και τις ευθύνες των υπηρεσιακών παραγόντων για την αδειοδότηση στην ΑΓΕΤ.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, «επικαλούμενοι, ως άμεσα θιγόμενοι πολίτες, την προστασία της Υγείας μας και του Περιβάλλοντος, καθώς και το δικαίωμα στην πρόσβαση του πολίτη στην πληροφορία για το Περιβάλλον και στη λήψη αποφάσεων βάσει της σύμβασης Άαρχους (Ν 3422/12-12-2005, ΦΕΚ Α΄303/2005) ζητήσαμε απαντήσεις από τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Φάμελλο σε μια σειρά εύλογων ερωτήσεων. Ακόμη, ζητήσαμε να μας δοθούν στοιχεία των επιστημονικών εργαστηρίων και των εξειδικευμένων φορέων, οι οποίοι αποτέλεσαν τον σύμβουλο του κράτους στην κρίσιμη απόφαση της καύσης στερεών αποβλήτων, ενός τόσο καίριου ζητήματος που αφορά στο Περιβάλλον και συνεπώς στην υγεία όλων μας. Επίσης, επισημάνθηκε η έλλειψη ενός αξιόπιστου και προσβάσιμου στους πολίτες συστήματος μέτρησης και απεικόνισης των τιμών των αέριων ρύπων στην περιοχή μας».
Επιπλέον χθες Τετάρτη πραγματοποιήθηκε συνέλευση της Επιτροπής Πολιτών και συζητήθηκαν τα εξής θέματα;
-Διοργανωτικές λεπτομέρειες σχετικά με την ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνουμε στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στις 27 Ιανουαρίου 2018 στις 7μμ με προσκεκλημένο εισηγητή τον Καθηγητή Περιβαλλοντικής Χημείας σε Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, Paul Connett. Επίσης, τη δυνατότητα που θα δοθεί στους επιστημονικούς, κοινωνικούς και επαγγελματικούς φορείς της περιοχής μας και όχι μόνο να πάρουν μέρος σε ξεχωριστή συνάντηση μαζί του.
-Ανάθεση σε μέλη της Επιτροπής ρόλων όπως παρουσία στα ΜΜΕ για την προώθηση της ημερίδας, συνάντηση με το Τεχνικό Επιμελητήριο (το οποίο μας όρισε ραντεβού για την Πέμπτη), πρόσκληση φορέων, διάθεση της αφίσας για την εκδήλωση, συνέντευξη τύπου και εκπομπή με τον καθηγητή.
-Διάχυση του ενημερωτικού φυλλαδίου που δημιουργήθηκε σχετικά με την επικινδυνότητα των διοξινών και των φουρανίων που παράγονται αυτή τη στιγμή στις εγκαταστάσεις της ΑΓΕΤ.
-Τρόποι συσπείρωσης των πολιτών για συμμετοχή στο πανβολιώτικο συλλαλητήριο το Μάρτιο του 2018 κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ και της δημιουργίας εργοστασίου SRF από το Δήμο Βόλου.
Ο αγώνας της επιτροπής συνεχίζεται. Δεν θα επιτρέψουμε να γίνουμε τα πειραματόζωα μίας μεθόδου που εφαρμόζεται σε άλλες χώρες και έχουν γίνει πολλά ατυχήματα, αν και διαθέτουν την πιο εξελιγμένη τεχνολογία και γίνονται σωστά οι έλεγχοι (Βλέπε http://english.arnika.org/ipen-cee/waste-incinerators-accidents).

Related

ΒΟΛΟΣ 27355070240311825

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item