Έγραψαν συνθήματα στην είσοδο του Συνδέσμου Βιομηχανιών στον Βόλο

Συνθήματα με αφορμή την ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου από την Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έγραψαν με κόκκινη μπογιά μέλη του ΠΑΜΕ Μαγνησίας σ...Συνθήματα με αφορμή την ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου από την Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έγραψαν με κόκκινη μπογιά μέλη του ΠΑΜΕ Μαγνησίας στην είσοδο των γραφείων του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας στην οδό Ελ. Βενιζέλου και Ιάσονος στον Βόλο.
Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ αναφέρει:
Νέα δυναμική και μαχητική συγκέντρωση και πορεία, καθώς και παρέμβαση στα γραφεία του συνδέσμου βιομηχάνων Κεντρικής Ελλάδας, στο Βόλο διοργάνωσε το μεσημέρι της Δευτέρας 15 του Γενάρη στην πλατεία Πανεπιστημίου η γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ στην οποία πήραν μέρος εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και νεολαία, ενάντια στο πολυνομοσχέδιο που συζητείται στην  Βουλή και στρέφεται κατά του δικαιώματος στην απεργία, φέρνει νέο κύκλο  δυσβάσταχτων μέτρων εις βάρος των εργαζομένων και της λαϊκής οικογένειας, επεκτείνει τους πλειστηριασμούς προς το κράτος. 
Οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού για την Τετάρτη στις 3,30 το μεσημέρι στα Δικαστήρια του Βόλου για να εμποδίσουν την πραγματοποίηση πλειστηριασμών και για την Πέμπτη 18 του Γενάρη στις 12 το μεσημέρι έξω από το Νοσοκομείο του Βόλου για να «υποδεχθούν» αγωνιστικά τον υπουργό Υγείας που έρχεται στο Βόλο για να παρεβρεθεί στην εκδήλωση- φιέστα που διοργανώνει η διοίκηση του Νοσοκομείου για τα εγκαίνια του Μαγνητικού τομογράφου, την στιγμή που οι ελλείψεις και τα κενά σε ιατρικό και παραίτρικο προσωπικό είναι τεράστια καθώς και σε υποδομές, ενώ τα Κέντρα Υγείας καρκινοβατούν. 
Η συγκέντρωση στην πλατεία Πανεπιστημίου ξεκίνησε με χαιρετισμό του μέλους της γραμματείας Μαγνησίας του ΠΑΜΕ Αποστόλη Ριζόπουλου που τόνισε ότι συνεχίζουμε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στο  νέο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, που έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή, το οποίο φέρνει νέο γύρο δυσβάσταχτων μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής. Φέρνει επέκταση των πλειστηριασμών για χρέη προς το κράτος, ιδιωτικοποιήσεις και ό,τι άλλο χρειάζονται οι επιχειρηματικοί όμιλοι για να συνεχίζουν την κερδοφορία τους σε βάρος της ζωής της εργατικής τάξης.  Στο νέο πολυνομοσχέδιο ξεχωριστή θέση κατέχει το χτύπημα του απεργιακού δικαιώματος που ξεκινάει από τα πρωτοβάθμια σωματεία κάνοντας τους εργοδότες να τρίβουν τα χέρια τους, αφού ανοίγει σιγά - σιγά ο δρόμος για να κάνουν ό,τι θέλουν ανενόχλητοι. Μπροστά σ’ αυτές τις αρνητικές εξελίξεις ο εργοδοτικός κυβερνητικός εργατοπατερισμός της ΓΣΕΕ, του Εργατικού Κέντρου    έχασε και την τελευταία του "μάσκα", φανερώνοντας το πραγματικό του πρόσωπο, αυτό του γνήσιου υπηρέτη των αφεντικών του και δεν προκήρυξε απεργία. Το σχέδιο του κεφαλαίου και των κομμάτων του είναι σαφές, θέλουν φτηνούς εργαζόμενους που δεν θα αντιδρούν και θα κάνουν οτιδήποτε για να υπηρετήσουν τα επιχειρηματικά κέρδη.

Ακολούθησε πορεία διαμέσου των κεντρικών δρόμων της πόλης του Βόλου. Στην διασταύρωση των οδών Ιωλκού με Ιάσονος οι συμμετέχοντες στην πορεία σταμάτησαν έξω από το κτίριο όπου στεγάζεται ο σύνδεσμος Βιομηχάνων Κεντρικής Ελλάδας και γράφθηκαν συνθήματα όπως «Κατω τα ξερά σας από την απεργία», «Όπλο των εργατών είναι η απεργία- Δεν το παραδίδομαι στην εργοδοσία»,    «Τέρμα οι θυσίες στους κεφαλαιοκράτες».

Related

ΒΟΛΟΣ 2690680178681738889

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item