Το κράτος ΣΥΡΙΖΑ καταστρέφει και τα ΕΛΠΕ

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος μαζί με τον Τομεάρχη Περιβάλλοντος, βουλευτή Τρικάλων Ν.Δ. Κώστα Σκρέκα προς τ...


Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος μαζί με τον Τομεάρχη Περιβάλλοντος, βουλευτή Τρικάλων Ν.Δ. Κώστα Σκρέκα προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, επισημαίνοντας τις σοβαρές ανησυχίες για το μέλλον της μεγαλύτερης ενεργειακής εταιρείας της Ελλάδας, τα ΕΛΠΕ, που προκαλούν οι κομματικές μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και συγκεκριμένα το όργιο κομματικών προσλήψεων στο οποίο επιδίδεται με αδιαφανή κριτήρια.  
Στην ερώτηση των βουλευτών αναφέρονται τα εξής: «Σύμφωνα με πληροφορίες, στα χρόνια της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 300 προσλήψεις με αδιαφανή κριτήρια, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες προγραμματίζονται επιπλέον 70 το αμέσως επόμενο διάστημα υπό το αίολο επιχείρημα: «για λόγους ασφαλείας»
Είναι τόσο εξόφθαλμα ακατάλληλος ο τρόπος επιλογής των νέων προσληφθέντων, που πριν λίγες ημέρες η διοίκηση ανακοίνωσε την πρόσληψη ενός συμβασιούχου ταχυδρόμου στην θέση του Διευθυντή Δημοσίων Σχέσεων, τον οποίο «εκδίωξαν» πριν ακόμη υπογράψει τη σύμβαση πρόσληψης του και παρόλο που τον είχαν επισήμως αναγγείλει,  κάτω από την ομόθυμη κατακραυγή που προκάλεσε η εν λόγω κίνηση.
Ο υπέρογκος και αναιτιολόγητος όγκος προσλήψεων έχει προκαλέσει σοβαρούς προβληματισμούς για το άμεσο μέλλον της επιχείρησης, αφού ήδη από το τελευταίο τρίμηνο του 2017 έχει αρχίσει να διαφαίνεται μια αρνητική μεταβολή στην εξέλιξη των περιθωρίων κέρδους της επιχείρησης που εκτιμάται πως θα συνεχιστεί όλο το 2018, μια κατάσταση που επηρεάζει τον κλάδο της διύλισης σε παγκόσμιο επίπεδο. 
Όλα τα παραπάνω έχουν προκαλέσει ανησυχία και αγωνία σε όλους τους εργαζομένους στον όμιλο ΕΛΠΕ για το τι θα γίνει όταν αναπόφευκτα τα περιθώρια κέρδους των ΕΛΠΕ θα επιστρέψουν σε χαμηλότερα επίπεδα και τα αυξημένο κόστος λειτουργίας της εταιρείας δεν θα μπορεί να καλυφθεί. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα ΕΛΠΕ είχαν προχωρήσει τα προηγούμενα χρόνια σε πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου με πολύ ελκυστικούς όρους που είχε οδηγήσει σε μείωση του μισθοδοτικού κόστους και βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της εταιρείας, που συνέβαλε σημαντικά στα αυξημένα κέρδη που δήλωσαν τα ΕΛΠΕ μέχρι και το 2017. 
Από το 2015 με έκπληξη παρακολουθούμε τις κομματικές μεθοδεύσεις της Διοίκησης των ΕΛΠΕ, η οποία με συστηματικό τρόπο επιχειρεί την μετάλλαξη της Εταιρείας με την υιοθέτηση παλαιοκομματικών και χρεωκοπημένων πρακτικών οργάνωσης και διαχείρισης. Όλα αυτά συμβαίνουν χωρίς ίχνος αξιοκρατίας και επιχειρησιακής λογικής, αφού οι ενέργειες που προωθούνται ικανοποιούν κομματικές και μόνο σκοπιμότητες που αντιβαίνουν σε κάθε έννοια βελτίωσης της ανταγωνιστικής θέσης της εταιρείας.
Τέλος, θα πρέπει να επισημανθεί ότι προσλαμβάνονται κατά συρροή κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, τα οποία προβλέπεται να μονιμοποιηθούν, χωρίς καμία διαδικασία, με την προκήρυξη των εκλογών δια μέσου της θυγατρικής ΕΚΟ.
 Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός Ενέργειας:

  1. Πόσες προσλήψεις Ορισμένου και Αορίστου χρόνου έχουν γίνει στις εταιρείες ΕΛ.ΠΕ, ΕΚΟ και BP από το 2012 έως το 2014 και πόσες στις ανωτέρω εταιρείες από το 2015 έως και σήμερα;
  2. Τι κέρδη εκτιμάτε ότι θα έχουν τα ΕΛΠΕ το 2018 και ποια η μεταβολή τους σε σχέση με το 2017;» καταλήγει η ερώτηση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας. 

Related

ΒΟΥΛΗ 1847931385304148302

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item