"Μαζί για τον Βόλο": Ανίκανη και επικίνδυνη η δημοτική αρχή Βόλου

Σκληρή κριτική στη δημοτική αρχή ασκεί η Δημοτική Κίνηση “Μαζί για το Βόλο” για την αντιμετώπιση των κυκλοφοριακών θεμάτων της πόλης. ...Σκληρή κριτική στη δημοτική αρχή ασκεί η Δημοτική Κίνηση “Μαζί για το Βόλο” για την αντιμετώπιση των κυκλοφοριακών θεμάτων της πόλης. Σε ανακοίνωσή της αναφέρει:
Η ανακοίνωση
Πάντα υποστηρίζαμε πως αυτή η Δημοτική Αρχή δεν είναι μόνον άσχετη, δεν είναι μόνον ανίκανη αλλά κυρίως είναι επικίνδυνη. Και είναι επικίνδυνη γιατί δεν έχει όρια ούτε στο ψέμα ούτε στις μεθόδους που χρησιμοποιεί. Χαρακτηρίζεται δε από την ανακολουθία δηλώσεων και απουσίας γνώσης του αντικειμένου που προσπαθεί να διαχειριστεί.
Υποστηρίζαμε εξαρχής με σοβαρότητα επιχειρημάτων πως οποιαδήποτε παρέμβαση στις παρόχθιες του Κραυσίδωνα οδούς Ζάχου και Καραμπατζάκη, ακόμα και ως σκέψη, απαιτούσε σοβαρές μελέτες που η Δημοτική Αρχή δεν είχε εκπονήσει. Μας απαντούσαν, θεωρώντας μας σαν εκείνους, με φωτορεαλιστικές εικόνες και δίνοντάς μας «καθρεφτάκια για ιθαγενείς». Τη Δευτέρα έφεραν στο Δημοτικό Συμβούλιο, προς έγκριση, απόφαση για ανάθεση μελέτης σε ιδιώτη καθώς υπάρχει αδυναμία για σύνταξή της από την Υπηρεσία. Οποίον θράσος που έλεγαν και παλιότερα.
Υποστηρίζαμε, για το καλό της πόλης, πως οι παρεμβάσεις στο μέτωπο του Κραυσίδωνα πρέπει να είναι τόσο μελετημένες και με τέτοιο σεβασμό προς στο περιβάλλον και τον άνθρωπο, που το μόνο που δεν απαιτεί είναι οι εμμονικές καταδρομικές παραστάσεις και οι επιδείξεις ισχύος. Μας απαντούσαν πως ότι και να γίνει, όσα εμπόδια του νόμου κι αν υπάρχουν, όσες αντιδράσεις κι αν υπάρξουν το έργο της διάνοιξης της Καραμπατζάκη και της δημιουργίας εσωτερικού δακτυλίου με χρήση των οδών Ζάχου και Καραμπατζάκη και ένωσής τους με τον Περιφερειακό της πόλης και την οδό Λαρίσης, θα γίνει. Εδώ και πολύ καιρό καμιά παρέμβαση δεν είναι επιτρεπτή στον χώρο αυτό με απόφαση αφενός προσωρινής αναστολής από το Συμβούλιο της Επικρατείας μέχρι την τελική απόφαση, αφετέρου από την Γεν. Δ/νση Χωροταξικής και Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας διότι δεν υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις και μελέτες.
Υποστηρίζαμε πως για να αποσυμφορηθεί η Ζάχου πρέπει ν’ αλλάξει πρώτα χαρακτηρισμό και από δευτερεύουσα αρτηρία να γίνει τοπική-ήπια οδός. Μας απαντούσαν πως αυτό είναι γραφειοκρατικό ψέμα. Σήμερα αυτό το βρίσκουν μπροστά τους. Προσπαθούν όμως να το αποκρύψουν επιμελώς από τον Βολιώτικο λαό για προπαγανδιστικούς λόγους και ταυτόχρονα με έναν πονηρό, δήθεν, τρόπο να αποσείσουν τις τεράστιες ευθύνες τους για την αδυναμία και απροθυμία ανάπλασης της περιοχής, ρίχνοντάς τες σ’ όσους δήθεν «αντιδρούν». Φυσικά και δεν το πετυχαίνουν καθώς αυτή η τακτική είναι πια πολύ γνωστή. Αν ανατρέξουν στην ιστορία θα διαπιστώσουν ότι οι αντιδρώντες κουβαλούν μια ιστορία τριάντα χρόνων για την προστασία και ανάπλαση της περιοχής, μέσα σ΄ αυτή και οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής μας!
Υποστηρίζαμε πως είχαν κοντά τέσσερα χρόνια για να τροποποιήσουν το Σχέδιο Πόλης αν το ήθελαν κι αν το πίστευαν, όπως και αν πραγματικά ήθελαν να αναβαθμίσουν το περιβάλλον της Ζάχου και της Καραμπατζάκη ας το προέβλεπαν στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο που οι ίδιοι (κι όχι εμείς) ψήφισαν πριν κάποιους μήνες. Μας απαντούσαν πως δεν ξέρουμε τι λέμε και πετούσαν τη μπάλα στην εξέδρα. Τώρα η μπάλα όχι μόνο ξαναγυρνά στο γήπεδο αλλά πηγαίνει και κατευθείαν προς τα δίχτυα τους (κι αυτή τη γλώσσα φανταζόμαστε πως την καταλαβαίνουν πολύ καλά ως μητρική τους, ίσως είναι και το μόνο αντικείμενο που γνωρίζουν).
Υποστηρίζαμε πως αποσπασματικές κινήσεις , ειδικά σε κυκλοφοριακά θέματα, χωρίς μελέτη και χωρίς να εντάσσονται σ’ ένα συνολικό σχέδιο αντιμετώπισης του κυκλοφοριακού είναι εκ των πραγμάτων αποτυχημένες. Μας λοιδορούσαν και προχωρούσαν σε ρυθμίσεις στα όρια της νομιμότητας όπως η αποξήλωση της νησίδας στην Φιλαδελφείας. Το μόνο που κατόρθωσαν είναι να κάνουν τον κόμβο, κόμπο στην κυκλοφορία, με οδηγούς και κατοίκους να δοκιμάζουν τα όριά τους και να εξαντλούν την υπομονή τους.
Υποστηρίζαμε πως όλη η περιοχή του Κραυσίδωνα με τις παρόχθιες οδούς του πρέπει να μελετηθεί στην κατεύθυνση μιας γενικευμένης και πρότυπης μορφής ανάπλασης, στα πρότυπα της Καραμπατζάκη του προγράμματος Life κατόπιν ολοκληρωμένης μελέτης. Μελέτη που θα περιλαμβάνει παρεμβάσεις με πεζόδρομους, ποδηλατοδρόμους και ήπιας κυκλοφορίας κίνηση οχημάτων, με παρεμβάσεις στην ίδια τη κοίτη του χειμάρρου και με τρόπο, φυσικά, που δεν θα εμποδίζουν την ελεύθερη ροή των υδάτων όταν πρέπει. Μία μελέτη για ανάπλαση της περιοχής στα πρότυπα άλλων μεγάλων αναπλάσεων σε Ευρωπαϊκές κι όχι μόνο πόλεις. Κι αυτή η ανάπλαση ως πρότυπο να επεκταθεί και στον Άναυρο αλλά και στον Ξηριά. Κι έτσι η πόλη μας να γίνει η ίδια πρότυπο για τις άλλες πόλεις, όπως το 1997 σε Πανελλήνια συνάντηση εκπροσώπων δήμων στην Αλεξανδρούπολη, έγινε πρότυπο η Καραμπατζάκη.
Υποστηρίζαμε πως για όλους αυτούς και για πολύ περισσότερους λόγους ο Βολιώτης κι η Βολιώτισσα πρέπει να κάνει υπομονή άλλον ένα χρόνο γιατί δεν γίνεται κι αλλιώς. Τώρα υποστηρίζουμε πως αυτό δεν αρκεί. Πρέπει να ενεργήσει άμεσα ώστε να νικήσει την ανοησία και την ασχετοσύνη και να χαράξει ο ίδιος το μέλλον του. Και επιπρόσθετα για να προφυλαχθεί κι απ’ αυτόν που στριφογυρνάει δίπλα στον ανόητο και που δεν είναι άλλος από τον απατεώνα, όπως κάποτε είπε κι ο Ονορέ ντε Μπαλζάκ. Εννοούμε τον πολιτικό φυσικά απατεώνα.

Related

Sticky 8819317914785957933

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item