ΕΚΒ: Οι Βουλευτές έχουν χρέος να προασπίσουν το δικαίωμα της απεργίας

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βόλου καλεί τους εκπροσώπους του Ελληνικού Λαού στο Κοινοβούλιο να προασπίσουν, ως έχουν καθήκ...


Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βόλου καλεί τους εκπροσώπους του Ελληνικού Λαού στο Κοινοβούλιο να προασπίσουν, ως έχουν καθήκον, το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην απεργία (άρθρο 23 παρ. 2 του Συντάγματος) και να καταψηφίσουν την νομοθετική παρέμβαση της Κυβέρνησης, που το υπονομεύει. Αυτό τονίζεται σε ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Βόλου.
«Είναι προφανές ότι η μεθόδευση αυτή της Κυβέρνησης, απόρροια της μνημονιακής υποταγής της, αποσκοπεί στην καταστολή της απεργίας, του μόνου ισχυρού όπλου που έχουν στα χέρια τους οι εργαζόμενοι για να υπερασπισθούν τα δικαιώματά τους έναντι των αδηφάγων εργοδοτών.
Η αποδυνάμωση των απεργιακών κινητοποιήσεων, που παρά τη θεμελιακή συνταγματική επιταγή, επιχειρείται από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δεν πρόκειται να πτοήσει τους εργαζόμενους. Αντίθετα, θα τους συσπειρώσει ακόμη περισσότερο και θα τους κάνει πιο αποφασιστικούς.
Αποτελεί, όμως, πρώτιστο χρέος για τους εκπροσώπους του Ελληνικού Λαού στη Βουλή να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να πράξουν το χρέος τους. Αρνούμενοι να υπερψηφίσουν μια νομοθετική ρύθμιση, με την οποία οδηγούμαστε στην κατάλυση του ιερού δικαιώματος της απεργίας «εν τη γενέσει» του, πριν καν αυτό ασκηθεί, δημιουργώντας ένα ασφυκτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο συνθλίβεται το απεργιακό δικαίωμα και η συλλογική αυτονομία των συνδικαλιστικών οργανώσεων!»

Related

ΒΟΛΟΣ 6286904390959959853

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item