Παρεμβάσεις Μπουκώρου για τις καταστροφές στη Μαγνησία λόγω κακοκαιρίας

Από τον βουλευτή της ΝΔ Χρήστο Μπουκώρο εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: "Σημαντικές καταστροφές προκάλεσαν τα χθεσινά έντονα και...


Από τον βουλευτή της ΝΔ Χρήστο Μπουκώρο εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
"Σημαντικές καταστροφές προκάλεσαν τα χθεσινά έντονα καιρικά φαινόμενα στη Μαγνησία, με την σημαντικότερη να είναι αυτή που υπέστη ο παραλιακός δρόμος του Αη Γιάννη με αποτέλεσμα την κατάρρευση μέρους του παραλιακού μετώπου.
Από το πρωί επικοινώνησα τόσο με τον δήμαρχο Δημάρχου Ζαγοράς – Μουρεσίου Πατή Κουτσάφτη όσο και με τον Δήμαρχο Αλμυρού Δημήτρη Εσερίδη καθώς και με άλλους φορείς των περιοχών αυτών οι οποίοι με ενημέρωσαν εκτενώς για τις ζημιές. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στον παραλιακό δρόμο του Αη Γιάννη όπου έχει καταρρεύσει σε ένα σημείο με αποτέλεσμα ο Αη Γιάννης να έχει κοπεί στα δύο. Επίσης υπάρχουν αρκετές ζημιές στον ευρύτερο Δήμο που εντοπίζονται κυρίως στην αγροτική οδοποιία σε μικρά ρέματα.
Η Αντιπεριφεριάρης Δωροθέα Κολυνδρίνη με ενημέρωσε πως με εντολή του Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού η περιοχή από αύριο θα κυριχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης εξέλιξη που αποτελεί και το πρώτο βήμα για την ταχεία αποκατάσταση των ζημιών. Στον Δήμο Αλμυρού οι ζημιές εντοπίζονται κυρίως σε καλλιέργειες και κατά μήκος του παραλιακού μετώπου από Αλμυρό μέχρι Αμαλιάπολη .
Τα αρμόδια υπουργία πρέπει να στρέψουν το ενδιαφέρον τους άμεσα για ενίσχυση της περιφέρειας προκειμένου να αποκαταστήσουν τις ζημιές στις πληγείσες περιοχές . Το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης με τους συναρμόδιους φορείς οφείλει να προχωρήσει άμεσα στην καταγραφή των ζημιών και να αποζημιωθεί η παραγωγή και φυτικό κεφάλαιο στις περιοχές που θα καταγραφούν ζημιές."(φωτ: Χρ. Μάρτζος)


Related

ΜΑΓΝΗΣΙΑ 3341157743190810000

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item