Λέσχη εργαζομένων και νεολαίας Βόλου: Κάτω τα χέρια από τη λαϊκή κατοικία και περιουσία

Το 2018 δεν ξεκινά με τους καλύτερους των οιωνών για τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία. Το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ-Κεφαλαίου,...Το 2018 δεν ξεκινά με τους καλύτερους των οιωνών για τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία. Το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ-Κεφαλαίου,με 1800 προγραμματισμένους πλειστηριασμούς για το πρώτο δίμηνο του νέου έτους, έρχεται να συνεχίσει με νέους όρους την αρπαγή της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας. 

Αφενός, , η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μέσα στο 2017 για να διευκολύνει τη διαδικασία ψήφισε την εφαρμογή ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τους πλειστηριασμούς. Αφετέρου, στην προσπάθειά της να κάμψει το φρόνημα των αγωνιστών μέσα από μια πρωτοφανή επίδειξη αυταρχισμού και κατατρομοκράτησης ψήφισε το ιδιώνυμο που προβλέπει την αυτεπάγγελτη δίωξη όσων δεν επιτρέπουν τη διεξαγωγή ή απλώς παρευρίσκονται στο χώρο διεξαγωγής των πλειστηριασμών .

Η λαϊκή κατοικία και περιουσία μπαίνει στην προκρούστεια κλίνη των τραπεζών για χάρη των οποίων έχουν ματώσει οι εργαζόμενοι όλα τα προηγούμενα χρόνια με τις ανακεφαλαιοποιήσεις στο όνομα της «συστημικής σταθερότητας».

Η ολομέτωπη αυτή επίθεση λαμβάνει χώρα με φόντο το κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης από την κυβέρνηση με τους δανειστές και στην κατάθεση στη Βουλή του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα και του αντισυνδικαλιστικού νόμου που πλήττει το δικαίωμα στην απεργία. Το πακέτο έρχεται να σφίξει τη θηλιά της λιτότητας στο βωμό των πρωτογενών πλεονασμάτων και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μέτρα που θίγουν εργασιακές σχέσεις και συνδικαλιστικές ελευθερίες με γνώμονα την «ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας», νέες ιδιωτικοποιήσεις, ενώ την ίδια ώρα μπαίνουν στο στόχαστρο τα προνοιακά επιδόματα, το ΕΚΑΣ και τα ασφαλιστικά δικαιώματα.

Το πακέτο μέτρων έρχεται να σημάνει σοβαρές εξελίξεις και  στο πεδίο των πλειστηριασμών καθ’ότι περιλαμβάνει την την επέκταση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και για χρέη άνω των 500 ευρώ προς το Δημόσιο (εφορίες και ταμεία)΄αλλά και την περαιτέρω αυστηροποίηση του νόμου Κατσέλη, ώστε να μην μπορούν να ενταχθούν (ή και να πεταχθούν έξω όσοι το κατάφεραν) δεκάδες δανειολήπτες. 

Ως Λέσχη Εργαζομένων & νεολαίας Βόλου θεωρούμε επιτακτική ανάγκη τη μάχη για την υπεράσπιση της λαϊκής στέγης από τα νύχια των τραπεζών και του κράτους. Για να μην περάσουν τα νέα μέτρα να βρούνε σε θέσεις μάχης το εργατικό κίνημα, τα ταξικά σωματεία, τα εργατικά σχήματα, τους Φοιτητικούς Συλλόγους και τις κινήσεις γειτονιάς. Υπάρχει άλλωστε πολύτιμη παρακαταθήκη από τους αγώνες που προηγήθηκαν στις δικαστικές αίθουσες όλης της χώρας τους τελευταίους μήνες, με κέντρο βάρους τη Θεσσαλονίκη, όπου αγωνιστές του κινήματος αντιμετώπισαν διώξεις.

Ήρθε η ώρα και αυτή η μάχη να γίνει υπόθεση του κόσμου του αγώνα και της  εργαζόμενης πλειονότητας!

Την Τετάρτη 10/1/18, στις 3.00 μ.μ. όλοι/ες στη συγκέντρωση στα δικαστήρια Βόλου, για να υπερασπιστούμε τα σπίτια και τις ζωές μας και να βροντοφωνάξουμε στην κυβέρνηση και τα αρπαχτικά των τραπεζών πως ο νόμος Κοντονή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δε θα κάμψει και δε θα φιμώσει τους αγώνες μας!
Related

ΒΟΛΟΣ 2343201064255130179

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item