Αυτούς τους "Ηλίθιους" πρέπει να τους δείτε...

Γράφει ο δημοσιογράφος Δημήτρης Μαρέδης Ακροβατώντας μεταξύ κατάρας, αυταπάτης, δεισιδαιμονίας και πραγματικότητας οι συντελεστές ...Γράφει ο δημοσιογράφος Δημήτρης Μαρέδης

Ακροβατώντας μεταξύ κατάρας, αυταπάτης, δεισιδαιμονίας και πραγματικότητας οι συντελεστές της παράστασης «ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ» του Νηλ Σάιμον που παίζεται στο Θέατρο Παλαιάς Ηλεκτρικής στον Βόλο δίνουν την ψυχή τους και δημιουργούν ένα εξαιρετικό καλλιτεχνικό αποτέλεσμα, ακόμα και σε… καιρούς οικονομικής δυσπραγίας με τα φτωχικά μέσα παραγωγής που διαθέτει το ΔΗΠΕΘΕ Βόλου. 
Τα κοινωνικά ήθη και τα πολιτικά συστήματα μπαίνουν στο στόχαστρο του συγγραφέα, ο οποίος ασκεί κριτική τόσο στις εξουσίες που βασίζονται στον φόβο και στην χειραγώγηση της γνώσης και της μόρφωσης, όσο και στους ανθρώπους που απαρνούνται την σκέψη και τη λογική. Τα τελευταία χρόνια των συλλαλητηρίων, των αγανακτισμένων και των «αυταπατών», φαντάζει τρομακτικά επίκαιρο!
Εξαιρετικές οι σκηνές της Σοφίας "έχω μια ευχή", του βοσκού Σνέτσκι που υπηρετεί το ηλίθιο ύφος που απαιτεί ο ρόλος του με προσήλωση αλλά και ενέργεια και του κόμη Γιουσέκεβιτς που παραστρατώντας ελαφρώς από το κείμενο δημιουργεί μια περσόνα επί σκηνής και… κάτω από αυτήν!  Μικρά μαργαριτάρια οι ατάκες που διαφεύγουν από την "ηλιθιότητα" όπως της Σοφίας για το εκπαιδευτικό σύστημα: "γιατί να μάθω αυτά που θες εσύ και να μην μάθω αυτά που θέλω εγώ;"
Αυτή η παράσταση με εξέπληξε θετικά, πρώτον για το ανθρώπινο καλλιτεχνικό δυναμικό που διαθέτει η πόλη μας.
Γνώριζα το αστείρευτο ταλέντο της Μπέτυς Νικολέση και του Θανάση Ζέρβα. Με εντυπωσίασε ο Γρηγόρης Γαλάτης με την ερμηνεία του και ξεχώρισα έναν έναν τους άξιους ηθοποιούς Γιάννη Κοτσαρίνη, Νιόβη Κωστοπούλου, Σύνθια Μπατσή,  Μπάμπη Παυλίδη, Αποστόλη Τσιρώνη και Μαρία Φραγκουδάκη, που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από την λάμψη των συναδέλφων τους στην πρωτεύουσα.

Να πάτε να δείτε την παράσταση. Θα σας κάνει καλό! 

Related

ΜΑΡΕΔΗΣ 2572125453215762640

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item