ΛΑΣ: Να προχωρήσει η μεταστέγαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου

Το θέμα της μεταστέγασης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου σε νέα κτίρια θέτει η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης με ερώτησή της στον πρό...


Το θέμα της μεταστέγασης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου σε νέα κτίρια θέτει η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης με ερώτησή της στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου. Ζητά να πληροφορηθεί ποιες πρωτοβουλίες θα αναληφθούν εκ μέρους της δημοτικής αρχής για την επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος.

Όπως είναι γνωστό η εφαρμογή της αντιλαϊκή πολιτικής, οι περικοπές στις δημοσιονομικές δαπάνες, και από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, έχουν σοβαρές αρνητικές συνέπειες και για το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος (Εργασιακά δικαιώματα, μισθοί, ελλείψεις σε υποδομές – μέσα προστασίας, κ.ά), καθώς επίσης και για τα ζητήματα γενικότερα της πυρασφάλειας και της πολιτικής προστασίας.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου, εκτός από τα παραπάνω, έχει να αντιμετωπίσει ένα ακόμη μεγάλο πρόβλημα. Αυτό της στέγασης της υπηρεσίας, που, εδώ και δεκαετίες, με ευθύνη και της σημερινής κυβέρνησης και της δημοτικής αρχής Βόλου, δεν έχει λυθεί.

Η υπηρεσία είναι εγκατεστημένη από τη δεκαετία του ’50 σε παλιό ακίνητο στο πυκνοκατοικημένο κέντρο της πόλης. Οι μικροί και ακατάλληλοι χώροι δημιουργούν καθημερινά αφόρητες συνθήκες εργασίας στο προσωπικό, αδιαχώρητο για την στάθμευση των οχημάτων και για τη φύλαξη – συντήρηση του εξοπλισμού. Γειτνιάζει με δυο σχολικά συγκροτήματα πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, με καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και εμπορικά καταστήματα. Οι στενοί δρόμοι της περιοχής και ο μεγάλος κυκλοφοριακός φόρτος, μετά και από την πεζοδρόμηση του οδού Κουμουνδούρου, κάνουν εξαιρετικά δυσχερή την κίνηση των πυροσβεστικών οχημάτων, όταν αυτά απαιτείται να σπεύσουν για διάφορα περιστατικά, όταν είναι προφανές ότι η παραμικρή χρονική καθυστέρηση και η μη έγκαιρη επέμβαση μπορεί να αποβεί άκρως επικίνδυνη.

Το προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο Βόλο και οι φορείς της πόλης έχουν απευθύνει πολλές φορές το χρόνιο αίτημα για μετεγκατάσταση των κτιριακών εγκαταστάσεων σε νέες. Το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, επίσης, με σχετική απόφαση του από το 2011, είχε εγκρίνει την παραχώρηση στην Πυροσβεστική Υπηρεσία οικοπέδου σε κατάλληλη περιοχή στη Νέα Ιωνία Βόλου (ΟΤ 728) για τη μετεγκατάσταση της υπηρεσίας, που βρίσκεται κοντά στο Περιφερειακό Δρόμο Βόλου, ώστε να διευκολύνεται η άμεση επέμβαση των πυροσβεστικών οχημάτων σε κάθε σημείο του πολεοδομικού συγκροτήματος και της Μαγνησίας.

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη − Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος, με την αριθμ. 1052106/5064/Α0011/23−10−2012 πράξη του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών έκανε δεκτή την προσφορά του Δήμου Βόλου, αναλαμβάνοντας τη δέσμευση να υλοποιήσει το έργο για τη μόνιμη στέγαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου εντός πέντε (5) ετών. Διαφορετικά το οικόπεδο θα επιστρέφονταν κατά κυριότητα στο Δήμο Βόλου.
Η προθεσμία των πέντε (5) ετών παρήλθε. Νέες όμως κτιριακές εγκαταστάσεις για την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου δεν κατασκευάστηκαν. Οι ευθύνες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι τεράστιες. Ωστόσο σημαντικές είναι και οι ευθύνες της δημοτικής αρχής Βόλου, που δεν «κυνήγησε» το έργο, εγκαταλείποντας ουσιαστικά το σχεδιασμό που υπήρχε και την προτεραιότητα που έπρεπε να έχει δώσει στην οριστική λύση αυτού του προβλήματος.

Ερωτάται η Δημοτική Αρχή:
Ποιες πρωτοβουλίες και ποια μέτρα θα πάρει άμεσα η δημοτική αρχή Βόλου, για ξεκινήσουν, χωρίς καθυστέρηση, οι διαδικασίες για την κατασκευή νέων κτιριακών εγκαταστάσεων για την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο Βόλο, με την ένταξη του έργου (μελέτη – κατασκευή) στο πρόγραμμα του Κρατικού Προϋπολογισμού;

Related

ΒΟΛΟΣ 677626067617293945

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item