Μαζί για το Βόλο: Αφουγκράζεται η Πολιτεία τους Μαθητές;

Με ανακοίνωσή της η Δημοτική Κίνηση “Μαζί για το Βόλο” επικρίνει τη δημοτική αρχή Βόλου που απαξίωσε να στείλει εκπρόσωπό της στο Κοινό...


Με ανακοίνωσή της η Δημοτική Κίνηση “Μαζί για το Βόλο” επικρίνει τη δημοτική αρχή Βόλου που απαξίωσε να στείλει εκπρόσωπό της στο Κοινό Σχολικό Συμβούλιο Μαθητών Β’θμιας Εκπαίδευσης και Πολιτειακών Θεσμών και Φορέων που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ Μαγνησίας.
η Ανακοίνωση 
Ερώτημα στο οποίο προσπάθησαν, όσοι συμμετείχαν στο Κοινό Σχολικό Συμβούλιο Μαθητών Λυκείου και Πολιτειακών Θεσμών και Φορέων, ν’ απαντήσουν κι όσοι τίμησαν τους Μαθητές και τους διοργανωτές που συμμετείχαν σ’ αυτό. Και αυτοί που ήταν στο επίκεντρο αυτής της πρωτόγνωρης διαδικασίας και συνεδρίασης (και οι οποίοι ελπίζουμε να είναι την επόμενη φορά οι πρωταγωνιστές και αυτοί που θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον του ακροατηρίου) δεν ήταν άλλοι από τους μαθητές του νομού και φυσικά της πόλης μας.
Κι όσοι ήμασταν εκεί ακούσαμε τις τοποθετήσεις και τους προβληματισμούς, τις αναζητήσεις και τους φόβους, τα παράπονα και τις παρατηρήσεις των νέων συνδημοτών και συνδημοτισσών μας. Και δεν ήμασταν μόνον εμείς εκεί. Ήταν όσοι έπρεπε να είναι εκτός από έναν. Την Δημοτική Αρχή Βόλου που η εκκωφαντική απουσία της επισημάνθηκε από το σύνολο σχεδόν των μαθητών, των γονέων και των εκπαιδευτικών. Κι ενώ θα έπρεπε να είναι εκεί και να δώσει πειστικές απαντήσεις, αν μπορούσε, ή να καταγράψει τα προβλήματα για τα ζητήματα στα οποία είναι υπεύθυνη, όπως οι σχολικές εγκαταστάσεις του Δήμου, όπως κατατέθηκαν από μαθητές και γονείς, εκείνη αγρόν αγόραζε την Παρασκευή εκείνη. Και σαν να ήταν ξένη με τον τόπο και τους ανθρώπους της πόλης μας όχι μόνο φυγομάχησε αποφεύγοντας να έλθει πρόσωπο με πρόσωπο με την πραγματικότητα αλλά κυρίως αδιαφόρησε προκλητικά για το πιο ζωντανό κομμάτι της τοπικής μας κοινωνίας. Τους μαθητές μας.
Και μπορεί εκείνη ν’ απέφυγε να απαντήσει από φόβο ή από ντροπή ευθέως στο ερώτημα αν αφουγκράζεται τους Μαθητές, εμείς όμως θα την υποχρεώσουμε να το κάνει προσκομίζοντας το υλικό και τα υπομνήματα της Συνεδρίασης του Σχολικού Συμβουλίου και καταθέτοντάς τα στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπως εξάλλου δεσμευτήκαμε στους μικρούς και μεγάλους συνέδρους . Κι όσο κι αν είμαστε σίγουροι πως δεν θα ιδρώσει το αυτί της πρέπει να γίνει αυτό για να μπορέσουν ανοιχθούν όλα, όταν πρέπει κι όπως πρέπει σ’ έναν περίπου χρόνο και με την νέα Δημοτική μας Αρχή.

Related

ΒΟΛΟΣ 1826182382591118667

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item