Αρνητικά τα πρώτα ευρήματα για την Κάρλα

Αρνητικά είναι τα ευρήματα αναφορικά με τον μακροσκοπικό, μικροβιολογικό, μοριακό έλεγχο που έγινε στα δείγματα των νεκρών ψαριών που ε...


Αρνητικά είναι τα ευρήματα αναφορικά με τον μακροσκοπικό, μικροβιολογικό, μοριακό έλεγχο που έγινε στα δείγματα των νεκρών ψαριών που εντοπίστηκαν στην Κάρλα ανήμερα των Φώτων, σύμφωνα με ανακοίνωση του Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης Κάρλας.  Επιπλέον ο Φορέας επισημαίνει ότι ουδέποτε του ζητήθηκε άδεια δειγματοληψίας όπως προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία για λήψη δειγμάτων, απαντώντας σε δημοσιεύματα όπου εμφανίζεται επιστημονική ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης να έχει εντοπίσει τοξικό φυτοπλαγκτόν στη λίμνη.
Η ανακοίνωση του Φορέα
Σχετικά με τα σημερινά δημοσιεύματα που αναφέρονται στο περιστατικό νεκρών ψαριών στην Κάρλα ο ΦΔ ενημερώνει ότι:
  1. Δεν έχει ζητηθεί άδεια δειγματοληψίας από τον Φορέα Διαχείρισης Π.Ο.Κα.Μα.Κε.Βε. – όπως προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία-  δεν έχει γνωστοποιηθεί τίποτε σχετικό με το/τα σημεία λήψης δειγμάτων, σχετικό πρωτόκολλο, αριθμός δειγμάτων κ.λ.π.  Δεν έχει προηγηθεί ούτε άτυπη ενημέρωση προς τον ΦΔ. Ως εκ τούτου δεν υπάρχει κανένα σχόλιο  επί της αξιολόγησης των ευρημάτων.
  2. Παρελήφθη χθές (30-1-2018) τμήμα των αποτελεσμάτων από τις εργαστηριακές αναλύσεις που διεκπεραίωσε το Τμήμα Παθολογίας Υδρόβιων οργανισμών, Δ/νση Κτηνιατρικού Ελέγχου Αθηνών, Υπ. Αγρ. Ανάπτυξης & Τροφίμων. Διαπιστώθηκαν αρνητικά ευρήματα ως προς τον μακροσκοπικό, μικροβιολογικό, ιολογικό, μοριακό έλεγχο. Εκκρεμεί η ολοκλήρωση του παρασιτολογικού ελέγχου.
  3. Με την ολοκλήρωση του ελέγχου θα υπάρξει επόμενη σχετική ανακοίνωση.

Related

ΜΑΓΝΗΣΙΑ 8761673552963023865

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item