«Η Πολιτεία αφουγκράζεται τους μαθητές»

Ημερίδα με θέμα «Η Πολιτεία αφουγκράζεται τους μαθητές» διοργανώνει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Μαγνησίας ως Κοινό Σχο...


Ημερίδα με θέμα «Η Πολιτεία αφουγκράζεται τους μαθητές» διοργανώνει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Μαγνησίας ως Κοινό Σχολικό Συμβούλιο μαθητών Λυκείου και Πολιτεακών θεσμών. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή 19 Ιανουαρίου, στις 10 το πρωί, στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ Μαγνησίας.
Όπως τόνισε ο διευθυντής Β’ θμιας Εκπαίδευσης, κ. Σωκράτης Σαβελίδης, κατά τη διάρκεια σημερινής συνέντευξης τύπου, στη δράση αυτή, τρεις μαθητές από τα δεκαπενταμελή μαθητικά συμβούλια των Λυκείων της Μαγνησίας και κηδεμόνες μαθητών των Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ) θα εκθέσουν τις απόψεις, τους προβληματισμούς και τις προτάσεις τους για την παιδεία και το συνυφασμένο με αυτή μέλλον τους, στους εκπροσώπους των κορυφαίων πολιτικών θεσμών της Μαγνησίας, στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς τους. Τις τοποθετήσεις των μαθητών θα συμπληρώνουν οι διευθυντές των σχολείων, οι εκπρόσωποι των Συλλόγων Διδασκόντων κάθε Λυκείου ή ΣΜΕΑΕ και οι εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, οι οποίοι θα τους συνοδεύουν. Τη συνεδρίαση θα συντονίζει δε, ο διευθυντής ΔΔΕ, κ. Σωκράτης Σαβελίδης.
Σύμφωνα με τον ίδιο, κεντρικός σκοπός της δράσης είναι οι Πολιτειακοί θεσμού του τόπου μας να γίνουν κοινωνοί των προβλημάτων, των απόψεων και των προτάσεων των νέων και ιδιαίτερα των μαθητών, αναφορικά με την παρεχόμενη εκπαίδευση, τη σχολική ζωή, τις προοπτικές και γενικότερα το μέλλον τους.
Τελικός στόχος δε, είναι η αξιοποίηση των πληροφοριών που θα παρέχουν οι μαθητές από πλευράς της Πολιτείας ώστε να βελτιωθεί η υπάρχουσα κατάσταση στην εκπαίδευση, να αναπτυχθούν νέες καινοτόμες πρακτικές και σχεδιασμοί που θα συντελέσουν στη δημιουργία ενός καλύτερου αύριο για τους νέους. Επιπλέον, η δράση θα συντελέσει στην ανάπτυξη κλίματος εμπιστοσύνης μεταξύ των μαθητών και των θεσμών της εκπαίδευση, της Πολιτείας και της Δημοκρατίας.
Συνολικά, θα συμμετέχουν 34 σχολεία εκ των οποίων τα 31 είναι Γενικά ή Επαγγελματικά Λύκεια και τα 3 είναι σχολεία Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, Συνολικά, θα μετέχουν περί τους 100 μαθητές από ολόκληρη τη Μαγνησία.
Να σημειωθεί πως ήδη έχουν ενημερωθεί οι μαθητές και ειδικά εκείνοι των δεκαπενταμελών μαθητικών συμβουλίων ώστε να προβούν σε γενικές συνελεύσεις και να συγκροτηθούν οι απόψεις που θα κατατεθούν στις πολιτειακές αρχές.
Οι απόψεις αυτές (προτάσεις – αναφορές – προβληματισμοί) θα αναπτυχθούν σε πέντε λεπτά περίπου και θα καταγραφούν ολιγόλογα αλλά περιεκτικά σε σχετικό υπόμνημα. Ακολούθως, τα υπομνήματα όλων των σχολείων θα κοινοποιηθούν στους παρευρισκόμενους πολιτειακούς φορείς.

Related

ΜΑΓΝΗΣΙΑ 8591240385747160418

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item