Δημόσια τοιχογραφία στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στην οδό Παύλου Μελά!

Η πρώτη τοιχογραφία της   Urbanact   για το 2018 υλοποιήθηκε πριν λίγες μέρες σε επιφάνεια που είχαν παραχωρήσει οι ιδιοκτήτες του κτιρ...


Η πρώτη τοιχογραφία της  Urbanact  για το 2018 υλοποιήθηκε πριν λίγες μέρες σε επιφάνεια που είχαν παραχωρήσει οι ιδιοκτήτες του κτιρίου και με την συμμετοχή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, μετά το περσινό κάλεσμα που είχαμε κάνει στους πολίτες για την υλοποίηση τοιχογραφιών μεγάλης κλίμακας σε επιφάνειες κτιρίων τους.
Η τοιχογραφία βρίσκεται στην οδό Π. Μελά 26 και είναι ορατή στο πάρκινγκ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (πρώην κτίριο Ματσάγγου).
Η δράση αυτή ανοίγει και την δεύτερη "έκδοση" του φεστιβάλ δημόσιων τοιχογραφιών που ξεκινήσαμε πέρσι, με την επωνυμία "CityCall" και η οποία θα συνεχιστεί και φέτος καθ όλη τη διάρκεια του έτους.
Το 2017, στην πρώτη "έκδοση" του "CityCall", είχαν υλοποιηθεί 4 τοιχογραφίες από τους καλλιτέχνες Dreyk The Pirate, Taxis, Same84 και Sokar Uno, σε εργατικές κατοικίες-πολυκατοικίες και ιδιωτικά κτίρια.
H συγκεκριμένη τοιχογραφία φέρει το τίτλο "Spring"  και δημιουργήθηκε από τον Έλληνα καλλιτέχνη Pupet.

Η πρώτη συμμετοχή των πολιτών στο περσινό μας κάλεσμα ξεπέρασε τις προσδοκίες μας: κατατέθηκαν 28 προτάσεις, και παρόλο που η πλειονότητα αυτών αφορούσε μικρές επιφάνειες, αποτύπωσε την επιθυμία για μια πιο όμορφη και δημιουργική πόλη.

Καλούμε και φέτος όσοι πολίτες το επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα "CITYCALL",  με την παραχώρηση επιφανειών τους για την δημιουργία μεγάλων τοιχογραφιών.  Διευκρινίζεται ρητά οτι δεν υπάρχει κανένα απολύτως κόστος για τους ιδιοκτήτες, τουναντίον με την χρήση υλικών α' ποιότητας οι τοιχογραφίες συμβάλλουν και στη μόνωση των κτιρίων τους.


Το πρόγραμμα προσπαθεί να συμβάλλει στην αισθητική αναβάθμιση της πόλης, να δώσει χώρους για την έκφραση των νέων καλλιτεχνών και να  αναπτύξει ένα άλλο τρόπο σκέψης για το δημόσιο χώρο. 

Related

LIFESTYLE 6519229509692676244

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item