H "Tόσκα" του Πουτσίνι στο Αχίλλειον

Με την νέα παραγωγή της «ΤΟΣΚΑ», του Giacomo Puccini, συνεχίζεται το βραβευμένο πρόγραμμα «TheMet:Livein HD». Η προβολή θα πραγματοποιη...


Με την νέα παραγωγή της «ΤΟΣΚΑ», του Giacomo Puccini, συνεχίζεται το βραβευμένο πρόγραμμα «TheMet:Livein HD». Η προβολή θα πραγματοποιηθεί, απόψε Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018 στις 19:55 στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειον». Θα ακουστούν οι περίφημες άριες "Vissi d'arte, vissi d'amore"  και “E lucevan le stelle”, που έχουν συγκινήσει  το παγκόσμιο κοινό από την πρεμιέρα του αριστουργήματος του Puccini μέχρι και σήμερα.  
Η όπερα αφορά σε μία ερωτική ιστορία που διαδραματίζεται στο πολιτικό πλαίσιο της Ρώμης του 1800. Τι μπορεί να μετατρέψει μία πετυχημένη, όμορφη και ερωτευμένη γυναίκα σε δολοφόνο και αυτόχειρα; Η προδοσία; Ο βιασμός; Η πολιτική δίωξη;  Η Τόσκα είναι μία δημοφιλής τραγουδίστρια της Αιώνιας Πόλης. Είναι ερωτευμένη με το ζωγράφο Μάριο Καβαραντόσσι, πολιτικό ακτιβιστή,  ο οποίος  διώκεται για τις δημοκρατικές του πεποιθήσεις από το βαρόνο Σκάρπια, αρχηγό της αστυνομίας, συλλαμβάνεται και καταδικάζεται σε θάνατο. Η Τόσκα προσπαθεί να πείσει το βαρόνο να ελευθερώσει τον εραστή της. Εκείνος, διαβεβαιώνει πως ο Καβαραντόσσι θα γλιτώσει το εκτελεστικό απόσπασμα υπό μία προϋπόθεση, να υποκύψει η Τόσκα στις ορέξεις του. Η πρεμιέρα του έργου δόθηκε στις 14 Ιανουαρίου του 1900 στο θέατρο Κοντσάντσι της Ρώμης. Παρευρέθηκαν οι κορυφαίοι εκπρόσωποι της πολιτικής, κοινωνικής και καλλιτεχνικής ζωής της πόλης αποθεώνοντας το συνθέτη για το αριστούργημα του. Μάλιστα τον πρωταγωνιστικό ρόλο ερμήνευσε η Ρουμάνα σοπράνο Χαρίκλεα Νταρκλέ, ελληνικής καταγωγής και απόγονος της οικογένειας των Μαυροκορδάτων. 
Ο Emmanuel Villaume διευθύνει μια νέα σκηνοθεσία της σπαρακτικής τραγωδίας του Puccini, σε σκηνοθεσία του Sir David McVicar. Το πολυαναμενόμενο ντουέτο της Sonya Yoncheva και τουVitorio Grigolo έρχεται επιτέλους για να μας καθηλώσει με δυο μοναδικές ερμηνείες στους ρόλους της Τόσκα και του αγαπημένου της Καβαραντόσσι αντίστοιχα, με τον Željko Lučićνα πρωταγωνιστεί στο ρόλο του δόλιου Σκάρπια. 
Ο Τζιάκομο Πουτσίνι  γεννήθηκε στην Ιταλία το 1858  και πέθανε στο Βέλγιο το 1924. Μη μπορώντας να μιλήσει το τελευταίο διάστημα επικοινωνούσε με γραπτά μηνύματα. Το τελευταίο του ήταν προς την σύζυγό του Ελβίρα: "Elvira, povera donna, finito" (Ελβίρα, καημένη γυναίκα, όλα τέλειωσαν). Ήταν  ο σημαντικότερος εκπρόσωπος του ιταλικού βερισμού. Σπούδασε σύνθεση και εκκλησιαστικό όργανο, πρώτα στη γενέτειρα του, Λούκα και μετά στο Μιλάνο. Το 1893, είχε την πρώτη του επιτυχία με την Όπερα «Τόσκα» (1900), την «Μαντάμα Μπατερφλάι» και την «Τουραντότ», την οποία άφησε ημιτελή και την συμπλήρωσε ο Φράνκο Αλφάνο. Τα έργα του χαρακτηρίζονται από εξαιρετική ενορχήστρωση, άμεσο λυρισμό και κυριαρχεί σε αυτά δραματική ατμόσφαιρα. Είναι από τα πιο δημοφιλή στο χώρο της όπερας.
Για ακόμη μία χρονιά έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τις  παραγωγές του βραβευμένου προγράμματος «The Met: Live in HD» που συνδέει  απευθείας  τη Μετροπόλιταν  Όπερα της Νέας Υόρκης με 70  χώρες  σε έξι ηπείρους. Η ανανέωση της συνεργασίας του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ και του Δήμου Βόλου, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., εξασφαλίζει ένα ξεχωριστό πολιτιστικό θέαμα, με την υπογραφή των πιο καταξιωμένων καλλιτεχνών της παγκόσμιας λυρικής σκηνής, στην οθόνη υψηλής ευκρίνειας του Κινηματοθέατρου Αχίλλειον.  
Το νέο πρόγραμμα της Met Opera για την περίοδο 2017 – 2018 περιλαμβάνει ακόμη έξι μοναδικές παραστάσεις που θα εντυπωσιάσουν το κοινό. Συγκεκριμένα οι επόμενες  παραγωγές είναι:
  1. Το Ελιξίριο του Έρωτα – Donizetti - 10 Φεβρουαρίου 2018 στις 19:00
  2. Μποέμ – Puccini - 24 Φεβρουαρίου 2018 στις 19:30
  3. Σεμίραμις  – Rossini  – 10 Μαρτίου 2018 στις 19:55 
  4. Έτσι Κάνουν Όλες – Mozart  – 31 Μαρτίου 2018 στις 19:55
  5. Λουίζα Μίλερ – Verdi  - 14 Απριλίου 2018 στις 19:30
  6. Σταχτοπούτα – Massenet  - 28 Απριλίου 2018 στις 19:55  

Πληροφορίες για την προπώληση των εισιτηρίων  στο «Δίαυλο», τηλ. 2421033692, Τοπάλη 14
Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μεταδόσεων, το δίκτυο αιθουσών, τα σημεία προπώλησης εισιτηρίων αλλά και για να εγγραφείτε στο Met In Greece Club επισκεφθείτε το www.metingreece.com

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. επισκεφθείτε την ιστοσελίδα  http://doepap.gr/

Related

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 2260965185733100871

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item