Ανακοίνωση στήριξης 13 σωματείων σε Καρυδάκη και Τσαλούχα

Δεκατρείς σύλλογοι, σωματεία και συνδικάτα ζητούν να σταματήσει άμεσα κάθε συνδικαλιστική και ποινική δίωξη στους Εύη Καρυδάκη και Θόδω...


Δεκατρείς σύλλογοι, σωματεία και συνδικάτα ζητούν να σταματήσει άμεσα κάθε συνδικαλιστική και ποινική δίωξη στους Εύη Καρυδάκη και Θόδωρα Τσαλούχα. 
Η ανακοίνωση
Το Νοέμβριο του 2012 οι συνάδελφοι Εύη Καρυδάκη και Τσαλούχας Θόδωρας τότε μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Μαγνησίας συμμετείχαν στις απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις που προωθούσε η τότε κυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ο τότε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.
Για την δράση τους αυτή, στις 7 Δεκεμβρίου 2016 καταδικάστηκαν από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε έξη (6) μήνες φυλάκιση με 3ετή αναστολή.
Είχε προκαλέσει ιδιαίτερη εντύπωση το σκεπτικό της Προέδρου του δικαστηρίου η οποία είχε πει ότι, «απαγορεύεται να κάνουν απεργία οι εργαζόμενοι της καθαριότητας των Δήμων»!!!
Ο στόχος της απόφασης ήταν καθαρά η τρομοκράτηση των εργαζομένων και των συνδικαλιστών τους εκπροσώπων. Εξάλλου η πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης για την παρεμπόδιση της απεργίας δείχνει ακριβώς ότι το κράτος συντονισμένα και οργανωμένα θέλει να ξεμπερδεύει με τους εργατικούς αγώνες και να συνεχίσει την εφαρμογή των ακραίων αντιλαϊκών μνημονιακών πολιτικών της.
Την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018 δικάζεται η έφεση που έχει κατατεθεί κατά της Πρωτόδικης Απόφασης με την οποία έχουν καταδικαστεί σε έξη (6) μήνες φυλάκιση η Εύη Καρυδάκη και ο Θόδωρας Τσαλούχας.
Ζητάμε να σταματήσει άμεσα κάθε συνδικαλιστική και ποινική δίωξη στους συναδέλφους Εύη Καρυδάκη και Θόδωρα Τσαλούχα. Στέλνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση και σε  όσους θέλουν να βάλουν το συνδικαλιστικό και εργατικό κίνημα στο «γύψο» ότι, θα μας βρουν καθημερινά απέναντί τους.
Συνδικάτο Μετάλλου
Συνδικάτο Οικοδόμων
Σωματείο Καθαριστριών
Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Συνδικάτο ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας
Συνδικάτο Τύπου Χάρτου
Σωματείο Μουσικών
Συνδικάτο Τροφίμων Ποτών
Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Μαγνησίας
Σύλλογος Συνταξιούχων ΟΑΕΕ – ΤΑΕ
Σύλλογος Πολιτικών Συνταξιούχων Ν. Μαγνησίας
Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Ν.Μαγνησίας
Σύλλογος Εργαζομένων ΔΕΥΑΜΒ

Related

ΒΟΛΟΣ 8923524184020483183

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item