"Εχω ανοιχτούς πόρους. Υπάρχει κάποια θεραπεία;"

Γράφει η Χριστίνα Γκερλιώτη, beauty advisor, συνεργάτιδα του  TheNewspaper.gr Οι παράγοντες που μπορούν να συντελούν στους διογκωμένο...


Γράφει η Χριστίνα Γκερλιώτη, beauty advisor, συνεργάτιδα του TheNewspaper.gr

Οι παράγοντες που μπορούν να συντελούν στους διογκωμένους ανοιχτούς και φραγμένους πόρους είναι πολλοί και διαφορετικοί. Όταν παραλείπουμε να φροντίζουμε σωστά το δέρμα μας, όταν έχουμε κληρονομικότητα στο θέμα, όταν το εκθέτουμε στον ήλιο και όταν έχουμε κακή διατροφή μπορεί να προκληθεί το ανάλογο αποτέλεσμα.
Στην πραγματικότητα, δε μπορούμε να τους ξεφορτωθούμε εντελώς, αφού υπάρχει λόγος ύπαρξης για την απομάκρυνση τοξινών, σμήγματος και ιδρώτα για τη καλή λειτουργία της επιδερμίδας. Στα λιπαρά δέρματα εμφανίζονται περισσότερο ενώ δεν κοιτούν ηλικία. Έτσι αφού είναι φυσιολογικοί και απαραίτητοι για το δέρμα, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να βελτιώσουμε όσο δυνατόν την εμφάνιση τους με στοχευμένες κινήσεις. Ακόμη όμως και όταν καταφέρουμε να τους συρρικνώσουμε, δε σημαίνει πως το αποτέλεσμα διατηρείται από μόνο του. Οι πόροι είναι ευαίσθητοι, συνεπώς πρέπει να είμαστε επιμελείς στην καθημερινή μας φροντίδα.

•Πλένετε το πρόσωπό σας κάθε πρωί 
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε μόλις ξυπνάτε κάθε πρωί, είναι να πλένετε το πρόσωπό σας με το κατάλληλο καθαριστικό που έχετε επιλέξει για την επιδερμίδα σας. Έτσι απομακρύνετε τη λιπαρότητα που έχει δημιουργηθεί κατά τη διάρκεια της επιδιορθώσης της επιδερμίδας,  η οποία γίνεται τις νυχτερινές ώρες. Μην ξεχνάτε το αντηλιακό το πρωί, αφού ο ήλιος διαβρώνει την προστατευτική λεπτή στρώση του δέρματος και οι πόροι μεγαλώνουν, ενώ χάνεται και η ελαστικότητα.

•Κάντε απολέπιση δύο φορές την εβδομάδα
Ετσι θα ξεφορτωθείτε τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας, κάθε βρωμιά ή σκόνη που μπορεί να κλείσει τους πόρους, προκαλώντας ακμή η μαύρα στίγματα. Χρησιμοποιήστε μια ζέστη βαμβακερή πετσέτα μουλιασμένη σε χλιαρό νερό και τρίψτε απαλά το δέρμα.

•Κάντε ατμόλουτρο μία φορά την εβδομάδα.
Το ατμόλουτρο θα βοηθήσει του πόρους σας να απομακρύνουν τα υπολείμματα και τις ακαθαρσίες, έτσι θα επιστρέψουν στο φυσιολογικό τους μέγεθος. Βράστε νερό σε μια κατσαρόλα και τοποθετήστε το πρόσωπό σας από πάνω όταν αρχίσει να κοχλάζει καλύπτοντας το κεφάλι με μια πετσέτα ακριβώς όπως θα κάνατε εάν είχατε κρυολόγημα. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και σκουπίστε το πρόσωπο.

•Εφαρμόστε μάσκα προσώπου
Αφού τελειώσετε το ατμόλουτρο, οι πόροι σας θα είναι ανοιχτοί και θα έχετε καλύτερα αποτελέσματα, εάν εφαρμόσετε αμέσως μετά μάσκα. Οι μάσκες από πηλό είναι ιδανικές για την περίπτωση, αφού καταπολεμούν την ακμή και απορροφούν τις περιττές λιπαρές εκκρίσεις αφού ταυτόχρονα μειώνουν το μέγεθος των πόρων.

•Προσοχή στο μακιγιάζ
Και το μακιγιάζ για δέρματα με διευρυμένους πόρους είναι πολύ συγκεκριμένο και βασίζεται στα primers. Τα primers μπορούν να "γεμίσουν" τους πόρους  και να προετοιμάζουν το πρόσωπο σας για το foundation. Επιλέξτε προϊόντα μακιγιάζ που η σύνθεση τους στοχεύει στη βελτίωση της εμφάνισης των πόρων.

•Θεραπείες Laser
Αν το πρόβλημα είναι έντονο και επιμένει, μια θεραπεία laser είναι η σωστή κίνηση. Είναι ανώδυνες ενώ είναι σχεδιασμένες να βελτιώσουν την εμφάνιση των πόρων, συσφίγγοντας τους. Ρωτήστε το δερματολόγο σας γι'αυτές.

Ακολουθήστε την Χριστίνα Γκερλιώτη στο Facebook

Related

ΥΓΕΙΑ 6695468694072368722

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item