Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος για την επέτειο ίδρυσης της ΕΠΟΝ

Από το γραφείο του βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Μεϊκόπουλου εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση: "Στις 23 Φεβρουαρίου του 194...


Από το γραφείο του βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Μεϊκόπουλου εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

"Στις 23 Φεβρουαρίου του 1943, 75 χρόνια πριν ιδρύθηκε η ΕΠΟΝ, η Ενιαία Πανελλαδική Οργάνωση Νέων που έγραψε ιστορία στον αγώνα  ενάντια στο φασισμό – ναζισμό.

Η ΕΠΟΝ κατόρθωσε στα χρόνια της Κατοχής να κινητοποιήσει στις τάξεις της χιλιάδες νέους και νέες που αγωνίστηκαν για εθνική απελευθέρωση, κοινωνική δικαιοσύνη, παγκόσμια ειρήνη και υπήρξε από τους κύριους τροφοδότες  του ΕΛΑΣ.

Σήμερα, που οι θιασώτες του φασισμού και του ολοκληρωτισμού κάνουν απειλητικά  την εμφάνισή τους σε όλη την Ευρώπη, οι αξίες της ΕΠΟΝ παραμένουν  επίκαιρες και αναλλοίωτες.


Η ΕΠΟΝ αποτελεί πηγή έμπνευσης για τη νέα γενιά που η παρατεταμένη κρίση έχει πλήξει περισσότερο από όλους με την ανεργία, τον κοινωνικό αποκλεισμό και την μετανάστευση, ώστε να πρωτοστατήσει στην διαρκή προσπάθεια για ειρήνη, δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη, για την παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου μας και τη στροφή σε μια δίκαιη ανάπτυξη.  "

Related

ΒΟΛΟΣ 3218178989679094628

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item