Έκοψε την πίτα του το Επιμελητήριο Μαγνησίας - Μήνυμα Μπασδάνη στην Κυβέρνηση (εικόνες)

Η εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του Επιμελητηρίου Μαγνησίας πραγματοποιήθηκε σήμερα το βράδυ σε ταβέρνα του Βόλου....


Η εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του Επιμελητηρίου Μαγνησίας πραγματοποιήθηκε σήμερα το βράδυ σε ταβέρνα του Βόλου.
Στην κοπή παρευρέθηκαν η αντιπεριφερειάρχης κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, οί βουλευτές Μάκης Μπαλλής, Χρήστος Μπουκώρος, Κώστας Στεργίου, η Πρόεδρος Εθνικού Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας κ. Χρυσοβελώνη, ο Πρόεδρος του ΟΛΒ, ο Πρόεδρος του ΟΑΕΕ Μαγνησίας, κ. Κωτούλας, Ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας Γιάννης Τόλιας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας Βασίλης Μαρκογιαννάκης, ο Διοικητής της Τροχαίας Βόλου κ. Θανάσης Κουλούρης, ο Αντιπρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου κ. Χρηστάκης, το μέλος της Δ.Ε. του ΤΕΕ Μαγνησίας κ. Καραμαργιού, ο Πρόεδρος του ΕΣΒ, ο Πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, ο Πρόεδρος του Γεωπονικού Συλλόγου Βόλου, ο Αντιπρόεδρος του ΔΣΒ. 

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τέλης Μπασδάνης ανέφερε μεταξύ άλλων:


"η χρονιά που έφυγε αποτέλεσε την πιο δύσκολη για την ελληνική οικονομία, αλλά κυρίως, για την ελληνική κοινωνία, καθώς ήταν η όγδοη κατά σειρά μνημονιακή χρονιά. Οι πληγές που αφήνει, στην επιχειρηματική δραστηριότητα, στην πορεία της αγοράς, αλλά κυρίως, στο ελληνικό εμπόριο, δύσκολα θα επουλωθούν. 
Παρά το γεγονός ότι για πρώτη φορά μέσα στα εννέα χρόνια καταγράφηκε θετικό πρόσημο μεταξύ ενάρξεων και διαγραφών στα Μητρώα των Επιμελητηρίων, αυτό είναι αντιστρόφως ανάλογο με την πραγματική οικονομία αφού η μείωση του τζίρου και των κερδών στην αγορά ήταν περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά αισθητή... 
Ο επιχειρηματικός κόσμος ανέκαθεν έστελνε το μήνυμα πως µόνο µε σκληρή δουλειά, µε εξωστρέφεια και επαγγελματική ευσυνειδησία, μπορούμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα και να προχωρήσουμε μπροστά. 
∆υστυχώς όμως, αυτά τα μηνύματα, εδώ και χρόνια, δεν φτάνουν στα αφτιά των ασκούντων την εξουσία, που κάθε φορά «εγκλωβίζονται» σε προεκλογικές παροχολογίες και φρούδες ελπίδες…..
Τρανταχτό παράδειγμα η ρύθμιση των 120 δόσεων. Ο επιχειρηματικός κόσμος ανέμενε αγωνιωδώς εδώ και πολύ καιρό τη ρύθμιση αυτή. "


Ο κ. Μπασδάνης συνέχισε: "Ωστόσο οι ελπίδες των επιχειρηματιών ψαλιδίστηκαν καθώς διαπιστώθηκε ότι  οι προϋποθέσεις για να ενταχθεί κάποιος στη ρύθμιση είναι πάρα πολύ αυστηρές και επί της ουσίας αποτρέπει 2 στις 3 επιχειρήσεις να ενταχθούν. Πρέπει άμεσα να τροποποιηθεί η Υπουργική Απόφαση, να αλλάξουν τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις να καταστεί πιο απλή και εύκολη η ένταξη των επιχειρηματιών στις 120 δόσεις ενώ λόγω της μεγάλης καθυστέρησης έκδοσης της εν λόγω ΥΑ είναι φρόνιμο να ενταχθούν στη ρύθμιση και οι εισφορές του 2017.  
Το ίδιο πρόβλημα συναντάμε και στη διαδικασία του εξωδικαστικού συμβιβασμού, καθώς πολύ λίγες θα είναι αυτές οι επιχειρήσεις που θα μπορέσουν τελικά να ενταχθούν και να επωφεληθούν από το Νόμο αυτό και πρέπει και εδώ να υπάρξει άμεσα νομοθετική παρέμβαση από την κυβέρνηση.
Στόχος όλων μας πρέπει να είναι η ανάπτυξη της Οικονομίας και της επιχειρηματικότητας 
Οι θέσεις μας είναι σταθερές εδώ και καιρό
-Στηρίξτε την επιχειρηματικότητα 
- Προστατέψτε την μικρή και μεσαία επιχείρηση
-Μην αφήνετε το γραφειοκρατικό και αντιπαραγωγικό κράτος να πνίγει κάθε φιλόδοξη προσπάθεια
-∆ημιουργήστε το κατάλληλο περιβάλλον για την άνθηση των δημιουργικών δυνάμεων της κοινωνίας. 
∆υστυχώς όμως ποτέ δεν υπήρξε ουσιαστική στήριξη µε μακροχρόνιο ορίζοντα. 
Όλα σχεδόν τα αναπτυξιακά προγράμματα που λειτούργησαν τα προηγούμενα χρόνια, συνοδεύονταν από έντονη γραφειοκρατία, χωρίς ουσιαστικό, αναπτυξιακό προγραμματισμό µε βάση τις ανάγκες του κάθε κλάδου και τόπου. Οι επιχειρήσεις πλέον εκπέμπουν κραυγή αγωνίας.
Οι αυξήσεις του ΦΠΑ και άλλων φόρων, οι μειώσεις των μισθών και των συντάξεων, είχαν ως αποτέλεσμα τη δραστική μείωση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών, τη μείωση της ρευστότητας, την αύξηση της ανεργίας.
Τα σκληρά και επώδυνα μέτρα που εφαρμόζει η κυβέρνηση, αν γρήγορα δεν συνοδευτούν µε αναπτυξιακά κίνητρα, µε διαρθρωτικές αλλαγές, µε απελευθέρωση των αγορών και επαγγελμάτων, µε πάταξη της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς, µε μέτρα που διευκολύνουν και δεν προσθέτουν εμπόδια, θα δώσουν την χαριστική βολή σε κάθε φιλόδοξη επιχειρηματική προσπάθεια. Τα κίνητρα που θα δώσουν την πραγματική ώθηση στην επιχειρηματικότητα για να γίνει επιτέλους η πολυπόθητη επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας, 
Πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει εκπονήσει σχέδιο Οδηγίας, το οποίο έχει θέσει σε διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την-κατά το δυνατόν-ομογενοποίηση/προσέγγιση των εθνικών ρυθμίσεων που ποικίλλουν από Κράτος σε Κράτος. Προτείνει δυο (2) κλίμακες ΦΠΑ μόνο για όλα τα Κράτη με κατώτατο συντελεστή το 5 %. Αφήνει στη διακριτική ευχέρεια των Κρατών να καθορίσουν το ύψος των συντελεστών κάθε κλίμακας. Αυτό αποδεικνύει πόσο λάθος ήταν η κατεύθυνση της κεντρικής κυβέρνησης να αυξήσει τον ΦΠΑ που έπνιξε στην κυριολεξία την αγορά τα τελευταία χρόνια.
Τα Επιμελητήρια και όλοι οι αρμόδιοι φορείς πρέπει να κινηθούν προς την κατεύθυνση να μειωθούν άμεσα οι φορολογικοί συντελεστές, να μειωθεί ο ΦΠΑ, να απαλλαγούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις με τζίρο έως 25.000€ από το ΦΠΑ και τέλος να μειωθούν οι συντελεστές των ασφαλιστικών εισφορών.   
Σε µας τους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες πέφτει το βάρος να στηρίξουμε την ανάπτυξη στην περιοχή µας. 
Η νεοεκλεγείσα διοίκηση του Επιµελητηρίου με πράξεις και έργα θα στηρίξει την επιχειρηματικότητα, θα ενισχύσει κάθε φιλόδοξη και καινοτόμο προσπάθεια, θα βοηθήσει στην δημιουργία ισχυρών επιχειρήσεων µε εξωστρεφή προσανατολισμό και συνεχή πρόοδο. 
Επιτρέψτε μου στο σημείο αυτό να σας παρουσιάσω μερικούς από τους βασικούς στόχους της νέας μας διοίκησης. 
  • Η συνέχιση των παρεμβάσεων  προς πάσα κατεύθυνση, για την προάσπιση των δικαιωμάτων των επιχειρήσεων – μελών, με την ταυτόχρονη κατάθεση ρεαλιστικών προτάσεων για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας 
  • Η συνέχιση και υλοποίηση νέων δράσεων στήριξης της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας (όπως η συμμετοχή σε διεθνείς και εθνικές εκθέσεις, διοργάνωση επιχειρηματικών αποστολών, διοργάνωση ημερίδων, συνεδρίων και σεμιναρίων, καθιέρωση βραβείου στήριξης καινοτομίας και  άλλων).
  • Η παροχή νέων ανταποδοτικών υπηρεσιών (διαμεσολάβηση, σύσταση δομής στήριξης εξαγωγών, παροχής νέων ψηφιακών/ διαδικτυακών υπηρεσιών, προγραμμάτων κοινωνικής ασφάλισης, κ.λπ.)
  • Η συνέχιση της προσπάθειας υλοποίησης καινοτόμων δράσεων μέσω της συμμετοχής σε εθνικά ή κοινοτικά προγράμματα
  • Η διοργάνωση στοχευμένων «θεματικών εκθέσεων», προσαρμοσμένων στις εξαγωγικές δυνατότητες της Μαγνησίας και της Θεσσαλίας
  • Η συνέχιση των δράσεων αναβάθμισης και αξιοποίησης των βασικών υποδομών στήριξης της επιχειρηματικότητας στη Μαγνησία, που είναι το λιμάνι του Βόλου και ο αερολιμένας Αγχιάλου.
  • H δημιουργία Σχολής Τουρισμού με στόχο την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών τουρισμού
  • Η τουριστική προβολή του τόπου μας σε παγκόσμιο επίπεδο 
  • Η δημιουργία αγροτοεπιχειρηματικού τμήματος που θα δώσει νέα ώθηση και κυρίως το know how στην οργάνωση και μεταποίηση του αγροτικού προϊόντος στην περιοχή μας. 

Όπως αντιλαμβάνεσθε, η προσπάθειά µας, για την δημιουργία υποδομών και εργαλείων ανάπτυξης, είναι συνεχής. Ό,τι όμως κι αν δημιουργήσουμε, όσα κι αν ετοιμάσουμε, δεν θα αξίζουν, και δεν θα έχουν αποτέλεσμα, αν εσείς, που είστε οι αποδέκτες των ενεργειών αυτών, δεν κινητοποιηθείτε, και δεν τα αξιοποιήσετε. Είμαστε πεπεισμένοι ότι μόνο μέσα από τη συνέργεια και συμπόρευση όλων των παραγωγικών δυνάμεων και φορέων του τόπου, θα έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα.  
Στόχος μας στη νέα χρονιά να μην χαθεί καμία ευκαιρία. Γι’ αυτό και η  πόρτα του Επιμελητηρίου Μαγνησίας είναι πάντα ανοικτή για τον μικρό και μεσαίο επαγγελματία, αλλά και για κάθε πρόταση και πρωτοβουλία παραγωγικών δυνάμεων με στόχευση στο καλύτερο αύριο.  
Φίλες και Φίλοι, 
Καλούμαστε όλοι µας να διαμορφώσουμε προοπτικές, ώστε το Επιμελητήριο να συνεχίσει να είναι πραγματικά αρωγός στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και των επιχειρήσεων, να είναι πρωταγωνιστής των εξελίξεων. "


Related

Sticky 6217206949880956556

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item