Τελευταία παράσταση για τον «Αρχοντοχωριάτη»

Την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου στις 11.30 π.μ δίνεται η τελευταία παράσταση του έργου «Ο Αρχοντοχωριάτης» του Μολιέρου από την Παιδική Σκ...Την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου στις 11.30 π.μ δίνεται η τελευταία παράσταση του έργου «Ο Αρχοντοχωριάτης» του Μολιέρου από την Παιδική Σκηνή της Πειραματικής Σκηνής για το κοινό, στο Θέατρο της Πειραματικής Σκηνής (Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας).
Οι πρωινές παραστάσεις για τα σχολεία θα συνεχιστούν.

Ο Μαθιός είναι ένας ευκατάστατος νοικοκύρης που δεν του λείπει τίποτα. Έχει εισοδήματα, ένα άνετο σπιτικό, μια υπέροχη σύζυγο και μια χαριτωμένη κόρη που τον αγαπά και τον σέβεται. Κανονικά θα έπρεπε να είναι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος πάνω στη γη. Έχει όμως προσβληθεί από μια φοβερή ασθένεια, τη μεγαλομανία. Θέλει να δείχνει ανώτερος απ’ αυτό που πραγματικά είναι. Πασχίζει να απαλλαγεί από τη “ρετσινιά” της ταπεινής καταγωγής του και να αποκτήσει τα εξωτερικά χαρακτηριστικά της ανώτερης τάξης, της αριστοκρατίας. Μαϊμουδίζει συμπεριφορές ξένες προς την ιδιοσυγκρασία και την ανατροφή του, σπαταλάει τεράστια ποσά σε δασκάλους για να τον μεταμορφώσουν, ώστε να γίνει αποδεκτός από την άρχουσα τάξη. Το ψώνιο του και την αφέλειά του εκμεταλλεύεται ο αδέκαρος, ξεπεσμένος Δοράντ και τον ταράζει στα δανεικά κι αγύριστα, καθώς ο καλοκάγαθος Μαθιός ονειρεύεται να παντρέψει με τον Δοράντ την κόρη του Λουκία και να εισχωρήσει με αυτόν το γάμο στους κύκλους της αριστοκρατίας.
Έλα όμως που η Λουκία αγαπάει έναν όμορφο νεαρό της δικής της τάξης, τον Ευγένιο. Αυτός, με τη συμπαράσταση της γυναίκας του Μαθιού, της πιστής της καμαριέρας Νικολέτας, αλλά προπάντων χάρη στα κόλπα του Γιάννη, του δαιμόνιου υπηρέτη του, θα παρακάμψει όλα τα εμπόδια και θα αποκτήσει την αγαπημένη του, δίνοντας στον Αρχοντοχωριάτη ένα πολύ πικρό μάθημα. 

Το έργο παρουσιάζεται σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Πανταζή, σκηνικά Μαρία Ζαχαριά, κοστούμια Βασιλική Μπέλιου, μουσική Γρηγόρη Σουλτάνη,  φωτισμούς Δημήτρη Δημητριάδη, φωτογραφίες Αλκιβιάδη Μαρούγκα. 
Τους ρόλους ερμηνεύουν οι : Ελευθερία Νικολίδου, Στράτος Μεγκές, Ζωή Τσιάμη, Σπύρος Χαλκιάς,  Δημήτρης Πανταζής.  

Η πώληση εισιτηρίων γίνεται μια ώρα πριν την παράσταση στο ταμείο του Θεάτρου. 
Τηλέφωνο για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων: 6944388045.

Στο τέλος των Κυριακάτικων παραστάσεων γίνεται κλήρωση ενός επιτραπέζιου παιχνιδιού προσφορά του καταστήματος Game Ville.Related

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 2710446836428697533

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item