Παράδοση ηλεκτροκίνητου αμαξιδίου από τον "Ιππόκαμπο"

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 1η Φεβρουαρίου 2018, από το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ, η παράδοση ενός ακόμα ηλεκτ...Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 1η Φεβρουαρίου 2018, από το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ, η παράδοση ενός ακόμα ηλεκτροκίνητου αμαξιδίου, τύπου Scooter, σε μία κυρία από το Αγρίνιο, στα πλαίσια της ανιδιοτελούς προσφοράς προς τον συνάνθρωπο. 
Το συγκεκριμένο αμαξίδιο ήταν μεταχειρισμένο και είχε παραχωρηθεί ως δωρεά στο Σωματείο, με σκοπό να δοθεί σε κάποιο μέλος του ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΥ ή συμπολίτη μας,  που θα το είχε πραγματικά ανάγκη. 
Εφόσον δεν παρουσιάστηκε ανάλογη ανάγκη, το Δ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα  να ανταποκριθεί  θετικά στο συγκεκριμένο αίτημα. 
Η κα Σωτηρία, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Πρόεδρο του Σωματείου κ. Πέτρο Μπέλλο και κατόπιν κατάθεσης σχετικής αίτησης αντιμετώπιζε αντικειμενικές δυσκολίες απόκτησης του συγκεκριμένου ηλεκτροκίνητου αμαξιδίου - τύπου Scooter και είχε να βγει από το σπίτι της 7 ολόκληρα χρόνια.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Πρόεδρος του ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΥ, "το Σωματείο μας θα συνεχίσει να ανταποκρίνεται θετικά σε ανάλογα αιτήματα των μελών μας, αλλά συμπολιτών που αντιμετωπίζουν αντικειμενικές δυσκολίες απόκτησης τους, με σκοπό την άρση του κοινωνικού αποκλεισμού και την ισότιμη συμμετοχή των συνανθρώπων μας στο οικονομικό και κοινωνικό γίγνεσθαι. Η ισότιμη συμμετοχή αποτελεί πρωτίστως ανθρώπινο δικαίωμα και σχετίζεται άμεσα με τη δημοκρατία και τον πολιτισμό μας.
Αξίζει να σημειωθεί πως πριν από λίγες ημέρες το Σωματείο μας ανταποκρίθηκε θετικά σε αντίστοιχο αίτημα που έγινε από το ΕΕΕΕΚ Βόλου για ένα μαθητή και ο ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ συνέβαλε με ένα σημαντικό ποσό στην απόκτηση ενός χειροκίνητου αμαξιδίου."
Η προσπάθεια συλλογής πλαστικών καπακίων συνεχίζεται και η επιλογή των δικαιούχων πραγματοποιείται με πλήρη διαφάνεια και κατόπιν, φυσικά, προσκόμισης των απαραίτητων δικαιολογητικών και πρωτίστως την ανάλογη γνωμάτευση από τη αρμόδια υγειονομική επιτροπή. 
Όπως είναι γνωστό το Σωματείο μας από τον Οκτώβριο του 2014, έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια συλλογής και ανακύκλωσης πλαστικών καπακιών.
Φροντιστήρια, σχολεία, επιχειρήσεις, σύλλογοι, σωματεία, κοινωνικοί φορείς, υπηρεσίες, απλοί πολίτες συμμετέχουν και στηρίζουν την τόσο σημαντική δράση. 
Ο εθελοντισμός και ο ανθρωπισμός αποτελούν τους δυο τροχούς της κοινωνικής προσφοράς.
Για το σκοπό αυτό ενώνουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας, σε μία κοινή δράση με κύριο άξονα την συλλογή και ανακύκλωση πλαστικών καπακιών, αλλά και τη μύηση στην εθελοντική προσφορά και την καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης, για την απόκτηση αναπηρικών αμαξιδίων, ορθοπεδικών ειδών ή άλλων βοηθημάτων που έχουν ανάγκη πρωτίστως τα μέλη μας, αλλά και συμπολίτες μας που βρίσκονται σε αντικειμενική δυσκολία. 

Οι ενδιαφερόμενοι συμπολίτες μας, σύλλογοι, σωματεία, σχολεία, επιχειρήσεις, επαγγελματίες, κοινωνικοί φορείς μπορούν να επικοινωνούν απευθείας με το Σωματείο στο τηλέφωνο 2421044828 κάθε Δευτέρα απόγευμα 17:00-19:00 & Παρασκευή πρωί 11:00-13:00 ή στα τηλέφωνα 6972852094 & 6976158678  ή στο mail ippokampos.volos@yahoo.com και στη σελίδα μας στο FaceBook <<ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ>>.

Related

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 3612857119469848443

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item