Γ. Καββαθάς: Βραχνάς οι κατασχέσεις για τους επαγγελματίες

Βελτίωση στους οικονομικούς δείκτες παρατηρεί ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος ΚαβΒαθάς αλλά θα πρέπει να υπάρξει ζεστό χρήμα για τις επιχ...


Βελτίωση στους οικονομικούς δείκτες παρατηρεί ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος ΚαβΒαθάς αλλά θα πρέπει να υπάρξει ζεστό χρήμα για τις επιχειρήσεις για να δημιουργηθούν καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας και να έλθει η ανάπτυξη. Επιπλέον θα πρέπει να δοθεί λύση σε στα θέματα της υπερφορολόγησης και της υπερχρέωσης και να θεσμοθετηθεί ο ακατάσχετος τροφοδότης λογαριασμός για τις επιχειρήσεις καθώς οι κατασχέσεις ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο το χρόνο.
Ο κ. Καββαθάς βρέθηκε σήμερα στο Βόλο για να απονείμει τις πιστοποιήσεις σε ένα πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων του ΚΕΚ της ΓΣΕΒΕΕ με ωφελούμενους τους πρώην εργαζόμενους του πρώην μάρκετ Λάρισα αλλά και ισάριθμους ανέργους οι οποίοι είναι εκτός εκπαίδευσης και κατάρτισης. “Η ΓΣΕΒΕΕ έχει πάντα στραμμένο το βλέμμα της προς το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας και μέσα από συμβουλευτική προσπαθεί να δώσει ευκαιρίες σε ανέργους είτε να ξαναβρούν δουλειά είτε να δημιουργήσουν επιχειρήσεις” τόνισε. Ξεκαθάρισε όμως ότι σε κάθε περίπτωση τα προγράμματα που βοηθούν και οικονομικά τους ανέργουςς, στην ουσία δεν λύνουν το πρόβλημα της ανεργίας. “Για να επιτευχθεί αυτό θα πρέπει να στηριχθεί η επιχειρηματικότητα ώστε να δημιουργηθούν καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας. Γιατί τα τελευταία δύο χρόνια έχουν περίπου δημιουργηθεί 200.000 θέσεις εργασίας, το 60% αυτών των θέσεων είναι μερικής απασχόλησης ή εκ περιτροπής εργασία με απολαβές κάτω των 500 ευρώ”.
Τόνισε όμως ότι ακόμη και ένας μισθός αυτού του επιπέδου έδωσε μία αύξηση στο δείκτη κατανάλωσης κατά 1%. “Εάν λοιπόν μπορέσουμε και δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας που να είναι καλοπληρωμένες, τότε είναι σίγουρο ότι θα συμβάλλουμε και με τους μισθωτού ς στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας”.
Η επιτήρηση θα συνεχιστεί
Η έξοδος από τα μνημόνια δεν σημαίνει έξοδο από την επιτήρηση και ούτε μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, ούτε άλλων μέτρων που προβλέπονται από τις συμβάσεις που έχει υπογράψει η χώρα με του ς πιστωτές της, επισήμανε ο κ. Καβαθάς.Παρατήρησε ότι οι οικονομικοί δείκτες βελτιώνονται όπως πιστοποιείται και από τις έρευνες του Ινστιτούτου της ΓΣΕΒΕΕ αλλά και άλλων φορέων. “Αυτό που για μας είναι στοίχημα είναι η ανάπτυξη και για να επιτευχθεί η ανάπτυξη θα πρέπει να λύσουμε τουλάχιστον άμεσα τρία διαρθρωτικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας που έχουν να κάνουν με την υπερφορολόγηση, την υπερχρέωση και τη ρευστότητα. Όπως εξήγησε από τις 21 Ιανουαρίου ανοίγουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και οι αντιδράσεις των πολιτών θα φανούν πιο έντονα στην εκτέλεση των διαταγών εξώσεων, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η κοινωνική συνοχή. Το άλλο μεγάλο θέμα που πρέπει να επιλυθεί είναι αυτό της έλλειψης ρευστότητας, χρηματοδότησης, “γιατί το τραπεζικό σύστημα παρά τις τέσσερις ανακεφαλαιοποιήσεις του παραμένει ένα ζόμπι. Αν δεν λύσουμε αυτά και δεν λύσουμε και το μεγάλο πρόβλημα του ακατάσχετου τροφοδότη λογαριασμού για τις επιχειρήσεις και συνεχιστούν με τους ίδιους ρυθμούς οι κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών και επιχειρήσεων και νοικοκυριών που σε ετήσια βάση φθάνουν το ένα εκατομμύριο περίπου, νομίζω ότι θα μπαίνουμε ακόμη πιο βαθιά στο σπιράλ της ύφεσης και όχι της ανάπτυξης” επισήμανε.
Οι 120 δόσεις αφορούν λίγους
Χαρακτήρισε τη ρύθμιση των 120 δόσεων ευεργετική αλλά επισήμανε ότι αφορά πολύ λίγους. “Αφήνει έξω πολλούς επαγγελματίες, εμπόρους και βιοτέχνες που έχουν συσσωρευμένες οφειλές προς το ελληνικό δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, αφήνει έξω επαγγελματίες που έκλεισαν τις επιχείρηση τους κατά τη διάρκεια της κρίσης και αυτοί είναι εγκλωβισμένοι πια. Είναι θέματα που συζητάμε και με την κ. Αχτσιόγλου στο πλαίσιο βέβαια της συνεργασίας της κυβέρνησης με τους θεσμούς γιατί τουλάχιστον μέχρι τον Αύγουστο θα πρέπει να συναινούν οι θεσμοί σε όποια απόφαση λαμβάνει η ελληνική κυβέρνηση”, τόνισε ο κ. Καβαθάς.


Related

ΒΟΛΟΣ 2674131815362567786

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item