Ξεκίνησαν οι έλεγχοι για εργοδοτικές αυθαιρεσίες στον κλάδο του Επισιτισμού

 Με στόχο να αναδειχθούν και να παταχθούν τα φαινόμενα εργοδοτικής αυθαιρεσίας, που στον Νομό Μαγνησίας έχουν πάρει τη μορφή μάστιγας γ...


 Με στόχο να αναδειχθούν και να παταχθούν τα φαινόμενα εργοδοτικής αυθαιρεσίας, που στον Νομό Μαγνησίας έχουν πάρει τη μορφή μάστιγας για τον Κλάδο, η Διοίκηση του τοπικού Σωματείου Επισιτισμού-Τουρισμού ξεκίνησε τον πρώτο κύκλο ελέγχων, για το 2018.
   Ειδικότερα, κλιμάκιο του Σωματείου, παρουσία και ελεγκτών του ΣΕΠΕ Ν. Μαγνησίας διενήργησαν ελέγχους σε καταστήματα επισιτιστικού ενδιαφέροντος της περιοχής (καφέ, εστιατόρια, πιτσαρίες, κυλικεία κτλ) διαπιστώνοντας, με το «καλημέρα» του νέου χρόνου, αρκετές παραβάσεις.
Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκαν περιπτώσεις ανασφάλιστης εργασίας και μη τήρησης του ωραρίου εργασίας και, σε όλες τις περιπτώσεις, από την Επιθεώρηση Εργασίας κινήθηκε η διαδικασία που προβλέπει η εργατική Νομοθεσία για τη συμμόρφωση των εργοδοτών.
  Υπενθυμίζεται ότι το Σωματείο έχει ήδη επισημάνει το μείζον πρόβλημα των εργοδοτικών αυθαιρεσιών στη Μαγνησία, και έχει ζητήσει την αποκατάσταση της νομιμότητας στην αγορά εργασίας, κυρίως δε την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων και την τήρηση αυτών από τους εργοδότες, με υπόμνημά του αρμοδίως, πλην, έως σήμερα, δεν υπήρξε η δέουσα κυβερνητική ανταπόκριση για την αντιμετώπισή του.


  Οι έλεγχοι θα συνεχισθούν.

Related

ΒΟΛΟΣ 5856194718401690137

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item