Παιδιά της Σκιάθου στην «Ψηφιακή Ακαδημία Γονέων»

Σε ένα καινοτόμο εγχείρημα διαδικτυακής εκπαίδευσης γονέων σχετικά με την ασφαλή πλοήγηση παιδιών και εφήβων στο διαδίκτυο προχώρησε το...


Σε ένα καινοτόμο εγχείρημα διαδικτυακής εκπαίδευσης γονέων σχετικά με την ασφαλή πλοήγηση παιδιών και εφήβων στο διαδίκτυο προχώρησε το CSI Institute (Cyber Security International Institute), την «Ψηφιακή Ακαδημία Γονέων», ένα δωρεάν διαδραστικό, εκπαιδευτικό πρόγραμμα διάρκειας 8 ωρών όπου σε πραγματικό χρόνο, ο Αντιστράτηγος ε.α. της Ελληνικής Αστυνομίας, ειδικός ερευνητής και αναλυτής ηλεκτρονικών εγκλημάτων και Πρόεδρος του CSIi, κ. Μανώλης Σφακιανάκης και ομάδα καταρτισμένων εισηγητών, θα ενημερώνουν τους γονείς, για τα σύγχρονα θέματα του Διαδικτύου.
Συγκεκριμένα, θα αναφερθούν στα θετικά και τα αρνητικά του διαδικτύου, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και τις καταστάσεις με τις οποίες οι ανήλικοι έρχονται αντιμέτωποι. Ταυτόχρονα θα δοθούν στους γονείς εφόδια και πρακτικές λύσεις, τόσο σε τεχνικό όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο, ώστε να είναι σε θέση να συμπορεύονται και να επικοινωνούν με τα παιδιά τους, να τα εκπαιδεύουν, ως προς την ασφαλή τους πλοήγηση στο διαδίκτυο, αλλά και να τα νουθετούν.
Η παρουσίαση του προγράμματος ανακοινώθηκε σε συνέντευξη τύπου που διργάνωσε το CSIi, την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018, με αφορμή την Παγκόσμια ημερά διαδικτύου.
Στον πρώτο μηνιαίο κύκλο της Ακαδημίας, συμμετέχουν σύλλογοι γονέων από σχολεία της Αττικής και  της Σκιάθου.
Στη συνέντευξη τύπου, έγινε η πρώτη δοκιμή της διαδικτυακής πλατφόρμας, μέσω της οποίας θα πραγματοποιείται το πρόγραμμα, όπου συμμετείχαν από τη Σκιάθο, η Ρέα Αλατζά, γραμματέας του Συλλόγου Γονέων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σκιάθου, ο Γιάννης Γιαννίτσης, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σκιάθου και ο Θοδωρής Τζούμας, πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου ‘Η Σκιάθος’.
Με αφορμή την επίσημη παρουσίαση της «Ψηφιακής Ακαδημίας Γονέων» ο κ. Σφακιανάκης, δήλωσε «Η Ψηφιακή Ακαδημία Γονέων, η πρώτη στη χώρα μας, είναι ένα πρωτοποριακό εγχείρημα που στόχο έχει να δώσει στους γονείς όλες τις απαραίτητες γνώσεις και εφόδια, για να διαχειριστούν αποτελεσματικά τις διαδικτυακές κρίσεις που προκύπτουν σε σχέση με τη χρήση του internet από τα παιδιά τους, καθώς και να φέρουμε κοντά γονείς και παιδιά και να ανοίξει ένας γόνιμος διάλογος σχετικά με την ορθή και ασφαλή χρήση του διαδικτύου. Το πρόγραμμα έχει ήδη μεγάλη απήχηση. Έχουμε γύρω στις 2.500 συμμετοχές και έχει ξεκινήσει εκπαίδευση σε οικογένειες από περιοχές της Αθήνας, του δήμου Φυλής, Καισαριανής, καθώς και εκτός Αττικής, όπως η Σκιάθος. Σκοπός και στόχος μας είναι να επεκταθούμε σε ακόμη περισσότερες περιοχές σε όλη την Ελλάδα, με τη βοήθεια των υποστηρικτών μας»   
Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται 4 φορές το μήνα online, μέσα από την Εκπαιδευτική Διαδικτυακή Πλατφόρμα BLACKBOARD, που διατίθεται από την εταιρεία Cosmolearn. Ο κύκλος εκπαίδευσης θα είναι μηνιαίος, και θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.
Σε πρώτη φάση το πρόγραμμα ξεκινάει πιλοτικά με την εκπαίδευση γονέων από επιλεγμένα σχολεία, ενώ πολύ σύντομα θα επεκταθεί σε συνεννόηση με Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, σε σχολεία όλης της χώρας με στόχο την ενημέρωση περισσότερων από 2.000 ενδιαφερόμενων κάθε μήνα.
Το 1ο online πρόγραμμα διαδικτυακής εκπαίδευσης γονέων για την ασφαλή πλοήγηση παιδιών και εφήβων στο internet αποτελεί μια πρωτοβουλία του CSIi, με την υποστήριξη του ΑΝΤ1 και της WIND.Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στο www.csii.gr

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος ‘Η Σκιάθος’ , ευχαριστεί θερμά τον κ. Σφακιανάκη για την μακρόχρονη και τιμητική συνεργασία, μέσα από την οποία προέκυψε η συμμετοχή των γονέων της Σκιάθου στη «Ψηφιακή Ακαδημία Γονέων». Το έργο και η πορεία του κ. Σφακιανάκη, δεν μπορεί παρά να είναι σημείο αναφοράς και έμπνευσης, ανιοδετελούς προσφοράς, και, ιδιαίτερα σημαντικό και παραδειγματικό.

Related

ΜΑΓΝΗΣΙΑ 977138522855445958

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item