«Καταρρέει» το νέο Δημοτικό Σχολείο των Καλών Νερών-Νερό αναβλύζει από τη γη στο υπόγειο

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει το καινούργιο Δημοτικό Σχολείο των Καλών Νερών που παραδόθηκε πριν δύο χρόνια. Το 150 τ.μ. υπόγειο πλη...Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει το καινούργιο Δημοτικό Σχολείο των Καλών Νερών που παραδόθηκε πριν δύο χρόνια. Το 150 τ.μ. υπόγειο πλημμυρίζει με τις βροχές και η στάθμη του νερού που αυτή τη φορά έφθασε το 1,5 μέτρο, “πέταξε” σωληνώσεις θέρμανσης, τις δεξαμενές πετρελαίου αλλά και το κουβούκλιο του ασσανσέρ, ως να ήταν “πούπουλο”. Το σχολείο δεν άνοιξε μετά την Καθαρά Δευτέρα και σήμερα έκαναν αυτοψία τόσο κλιμάκιο του δήμου όσο και της Περιφέρειας Θεσσαλίας και ξεκίνησαν οι επισκευές.
Όπως εξήγησε στην ΕΡΤ Βόλου ο αντιδήμαρχος Ν. Πηλίου κ. Παπαδημητρίου, είναι προβληματική η κατασκευή του κτιρίου, όπως είχε προβλεφθεί από την αρχική μελέτη. “Ο εργολάβος τότε αλλά και εμείς ενημερώσαμε την Περιφέρεια ότι θα έπρεπε να γίνει αλλαγή στη μελέτη, όμως η εποπτεύουσα αρχη δεν το αποδέχθηκε. Είχαν βρει και τότε πολύ νερό στο υπέδαφος και έχουν κατασκευάσει ένα φρεάτιο για την περίπτωση που το υπόγειο γεμίσει νερό και μπαίνει σε λειτουργία μία αντλία. Όμως τελικά το Σάββατο με τις δυνατές βροχοπτώσεις αυτή δεν επαρκούσε και το υπόγειο πλημμύρισε με τη στάθμη του νερού να φθάνει το 1,5 μέτρα”.
Η διευθύντρια του σχολείου Εβίτα Παντσίδου, ανέφερε ότι “ήταν τόσο το νερό που τίναξε το σύστημα θέρμανσης, όλους τους συνδέσμους και κόπηκαν και οι δεξαμενές πετρελαίου και γέμισε ο χώρος πετρέλαιο, ενώ το νερό «σήκωσε» και το κουβούκλιο του ανελκυστήρα”. Αυτή την ώρα 9:30 μ.μ. είναι εκεί συνεργεία που επισκευάζουν τον καυστήρα, καθαρίζουν και απολυμαίνουν το χώρο. “Δεν γνωρίζουμε πότε θα λειτουργήσει εκ νέου το σχολείο” δήλωσε η κ. Παντσίδου.

Τέλος ο κ. Παπαδημητρίου επισήμανε ότι θα πρέπει να γίνει κάποιο συμπληρωματικό έργο, καθώς το πρόβλημα δεν επιλύεται διαφορετικά. Επιπλέον τόνισε ότι και στο δήμο Ν. Πηλίου οι κατολισθήσεις συνεχίζονται και “για την ώρα παρεμβαίνουμε μόνο αν υπάρχει μεγάλη ανάγκη, γιατί η βροχή συνεχίζει ακάθεκτη”.

Related

Sticky 6296257230971803083

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item